מערכת COL
|
יום כ"ח תשרי ה׳תשס״ח
10.10.2007
ההכשר החב"די על היין היוקרתי
מני פאר, איש תקשורת בכיר בישראל, פרסם בעיתון "מעריב" רשמי ביקור מתערוכת היין היוקרתי בבורדו שבצרפת ■ בכתבה, מספר פאר על יצרן יין ש"היה חשוב לו לדבר עם עיתונאי מישראל" ■ במהלך השיחה חשף ייצרן היין מה הביא אותו לבקש כשרות מחב"ד לסיפור המלא
(צילום: רויטרס)
"בגלל אבא שלי, היו לי תמיד חברים יהודים באלג'יר, ולא הבנתי למה האנשים המשכילים האלה מתעקשים לשתות יין לא טוב. כשהתחלתי להצליח עם היינות שלי ברחבי העולם, נזכרתי בהם, והחלטתי שאני אעשה יין בורדו קלאסי, כשר ומעולה.
"לפני חמש שנים התקשרתי לאנשי חב"ד בפריז, ומאז אני עושה סדרה כשרה של שאטו וולאנדרו. רוברט פארקר, האורים והתומים של היין העולמי, נותן לכשר שלי רק נקודה אחת פחות מהוולאנדרו הגדול. זה כנראה בגלל שבשבת אי אפשר לפקח ידנית על תהליך התסיסה", הוא מתנצל ומחייך בעיני הגוי הכחולות שלו.
"רבי ז'קוב", היין שמייצר היום ז'אן לוק, הוא יין קריניאן פשוט וכשר, שמזכיר בטעמו את יינות ליל הסדר הצה"לי. הוא מקסים וטעים, עמוס פרי כמו יין צימוקים, אבל יבש כמו שוקולד מריר. "אפשר לייצא אותו לישראל?", הוא שואל בחשש, "הוא קצת יקר".
"לפני חמש שנים התקשרתי לאנשי חב"ד בפריז, ומאז אני עושה סדרה כשרה של שאטו וולאנדרו. רוברט פארקר, האורים והתומים של היין העולמי, נותן לכשר שלי רק נקודה אחת פחות מהוולאנדרו הגדול. זה כנראה בגלל שבשבת אי אפשר לפקח ידנית על תהליך התסיסה", הוא מתנצל ומחייך בעיני הגוי הכחולות שלו.
"רבי ז'קוב", היין שמייצר היום ז'אן לוק, הוא יין קריניאן פשוט וכשר, שמזכיר בטעמו את יינות ליל הסדר הצה"לי. הוא מקסים וטעים, עמוס פרי כמו יין צימוקים, אבל יבש כמו שוקולד מריר. "אפשר לייצא אותו לישראל?", הוא שואל בחשש, "הוא קצת יקר".
הוסף תגובה
0 תגובות