מערכת COL
|
יום א' אב ה׳תשס״ז
16.07.2007
עכשיו ב-COL: מתכונים חלביים לתשעת הימים
בשורה טובה לחובבי מדור המתכונים ב-COL: בימים אלו, אי"ה נפרסם מתכונים שיעזרו לכם לעבור את תשעת הימים בהם לא אוכלים בשר. הכניסה למדור מצידו הימיני של האתר. במדור, יפורסמו מתכונים חדשים מידי יום. כאן המקום לבקש את עזרתכם, הגולשים היקרים: שילחו לנו מתכונים טובים (באמצעות מערכת התגובות באתר) על-מנת שנוכל לפרסמם לרווחת כלל הגולשים.
לכתבה זו התפרסמו 6 תגובות - לקריאת כל התגובות
הוסף תגובה
6 תגובות
1.
דג סול ברוטב סלסה פיקנטי
א' אב ה׳תשס״ז
משרים כמה דגי סול עם מעט מיץ לימון לחצי שעה. בינתיים: לטחון במעבד מזון כ-6 עגבניות קלופות ללא הגרעינים, עם 3 שיני שום וכמה עלי בזיליקום.
לשפוך לסיר ולהוסיף 2 כפות רסק עגבניות, מלח, ולאוהבים חריף קצת פפריקה חריפה. מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש ונותנים לרוטב להסמיך מעט. שוטפים את הדגים מסדרים אחד ליד השני בתבנית פיירקס, או אחרת שופכים מעל את הרוטב מכסים בנייר כסף ואופים ב-180 מעלות כחצי שעה.
ניתן לאכול את בתוספת אורז, פסטה וכו.
בתיאבון
חיה שיף
לשפוך לסיר ולהוסיף 2 כפות רסק עגבניות, מלח, ולאוהבים חריף קצת פפריקה חריפה. מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש ונותנים לרוטב להסמיך מעט. שוטפים את הדגים מסדרים אחד ליד השני בתבנית פיירקס, או אחרת שופכים מעל את הרוטב מכסים בנייר כסף ואופים ב-180 מעלות כחצי שעה.
ניתן לאכול את בתוספת אורז, פסטה וכו.
בתיאבון
חיה שיף
2.
פרחי פירה
א' אב ה׳תשס״ז
מבשלים 6 תפוחי אדמה שלמים.מצננים ומקלפים. מועכים בקערה ומוסיפית 2 חלמונים 30גרם חמאה מומסת, מלח ופלפל. יוצרים כדורים(כמות של כף יד)יוצרים גומה באמצע ומניחים על תבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ב-180 מ. ואופים כ-20 דקות, או עד שזה מזהיב.
בינתיים מכינים את הרוטב:
ממיסים בסיר 50 גרם חמאה ןמטגנים בה בצל קצוץ, מוסיפים 4 שיני שום קצוצות, חצי סלסילת פטריות פרוסות ומאדים עד שלא נותר נוזלים.מוסיפים 2 גביעי שמנת מתוקה פטרוזיליה קצוצה מלח, פלפל,וכ-50 גרם פתיתי גבינה צהובה.מבשלים עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד.מניחים את הכדור פירה על צלחת וימקים עליו מהרוטב.
לאכול בתוספת סלט ירוק, או כל שילוב אחר.
טיפ: ניתן למלא בקנלוני( פסטה חלולה כמו גלילים) את הפירה ולאחר מכן להכניס אותם לרוטב לפני שהוא מסמיך,ולתת להם להתבשל יחד כ-10 דקות, זה יוצא מוצלח מאוד.
בתיאבון
חיה.ש.
בינתיים מכינים את הרוטב:
ממיסים בסיר 50 גרם חמאה ןמטגנים בה בצל קצוץ, מוסיפים 4 שיני שום קצוצות, חצי סלסילת פטריות פרוסות ומאדים עד שלא נותר נוזלים.מוסיפים 2 גביעי שמנת מתוקה פטרוזיליה קצוצה מלח, פלפל,וכ-50 גרם פתיתי גבינה צהובה.מבשלים עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד.מניחים את הכדור פירה על צלחת וימקים עליו מהרוטב.
לאכול בתוספת סלט ירוק, או כל שילוב אחר.
טיפ: ניתן למלא בקנלוני( פסטה חלולה כמו גלילים) את הפירה ולאחר מכן להכניס אותם לרוטב לפני שהוא מסמיך,ולתת להם להתבשל יחד כ-10 דקות, זה יוצא מוצלח מאוד.
בתיאבון
חיה.ש.
3.
יש מלא רעיונות רק תבקשו
א' אב ה׳תשס״ז
פשטידות ברוקולי עם גבינות
כנ"ל לגבי כרובית.
לזניה, פסטה עם גבינה צהובה
ספגטי מוקרם עם פטריות
מרק בצל
דגים אפויים
פלאפל
פיצה
כנ"ל לגבי כרובית.
לזניה, פסטה עם גבינה צהובה
ספגטי מוקרם עם פטריות
מרק בצל
דגים אפויים
פלאפל
פיצה
4.
נקניקיות מהצומח בתפו"א
א' אב ה׳תשס״ז
אופים בתנור מס דקות נקניקיות סויה, בנתיים משחימים בצל בסיר,
כשהבצל מוכן מוסיפים קוביות תפוחי- אדמה וגלגלים מהנקניקיות (לפעוטות מומלץ לחתוך לאורך בטיחותית) לתבל במלח והרבה פפריקה מתוקה ומעט מים. לתת לזה להתבשל עד שהתפו"א רכים (אך לא מדי).
לבריאות
כשהבצל מוכן מוסיפים קוביות תפוחי- אדמה וגלגלים מהנקניקיות (לפעוטות מומלץ לחתוך לאורך בטיחותית) לתבל במלח והרבה פפריקה מתוקה ומעט מים. לתת לזה להתבשל עד שהתפו"א רכים (אך לא מדי).
לבריאות
5.
נו מה יהיה?
ב' אב ה׳תשס״ז
תיכף מסתימים תשעת הימים ואיפה המתכונים?
6.
בקשה
ב' אב ה׳תשס״ז
אפשר מתכון של מרק פטריות?