מערכת COL | יום כ"ג ניסן ה׳תשס״ז 11.04.2007

כשהנוסעים עולים ויורדים, הוא לומד / 'חיים יהודיים'

רבים זוכרים את נהג הקטר החב"דניק ר' שלמה מיידנצ'יק, שבעבודתו קידש שם שמים בכל פינה. מתברר שקם לו יורש, אף הוא חסיד חב"ד, שמנצל את זמני ההמתנה בתחנות כדי ללמוד את שיעורי ה'חת"ת' (חומש, תהילים, תניא) היומיים ■  "מיד לאחר נחיתתנו בארץ וקבלת תעודה של עולים-חדשים, ניגש אלינו יהודי והגיש לנו גיליון של 'שיחת השבוע' בשפה הרוסית. הדף הזה שמור אצלי עד היום. זה למעשה היה הקשר הראשון שלנו עם יהדות ועם חב"ד, הוא מספר" ■ הכתבה המתפרסמת במדור חיים יהודיים שב'שיחת השבוע' מאת ר' זלמן רודרמן  לסיפור המלא מגזין ב-COL
כשהנוסעים עולים ויורדים, הוא לומד / 'חיים יהודיים'
מירוב בפעולה. נוהג את הקטר באמונה (צילום: שוקי לרר)
רבים זוכרים את נהג הקטר החב"דניק ר' שלמה מיידנצ'יק, שבעבודתו קידש שם שמים בכל פינה. מתברר שקם לו יורש, אף הוא חסיד חב"ד, שמנצל את זמני ההמתנה בתחנות כדי ללמוד את שיעורי ה'חת"ת' (חומש, תהילים, תניא) היומיים. יצאנו אפוא להתחקות על סיפורו של נהג הקטר ר' שלמה מירוב.

אנחנו מתלווים אליו בנסיעה מנתב"ג צפונה. מבן-גוריון נוסעת הרכבת לתל-אביב ומשם לנהריה. על המדף שלפניו מונח ספר ה'חת"ת'. "זה תורם לשמירה עליי ועל הנוסעים", אומר מירוב ומצביע גם על קופת-צדקה שהוא נושא עמו דרך קבע בנסיעותיו.


השכן החביב

לא תמיד נראה מירוב (47), תושב קריית-שמואל, כפי שהוא נראה כיום. הוא נולד בבקו שבאזרבייג'אן במשפחה הקרובה למסורת. אביו, זלמן, היה נהג קטר. כשגדל, הלך בדרכי אביו. למד מכונאות, קיבל תואר של מהנדס ולפני כשלושים שנה החל לעבוד כנהג קטר. בשנת תשמ"ו התחתן וארבע שנים לאחר מכן עלה עם רעייתו לארץ. זמן קצר לאחר מכן התקבל לעבודה ברכבת-ישראל.

אחרי שנתיים בארץ עברו בני-הזוג מירוב להתגורר בקריית-מוצקין. "עם כניסתנו לדירתנו החדשה ירד מלמעלה אחד השכנים והציע עזרה", מספר ר' שלמה. "במשך הזמן התוודענו טוב יותר לשכן החביב ולסיפורו האישי – ימאי שחווה תאונה בלב ים, נסע לארה"ב, שם פגש את הרבי מליובאוויטש ובעקבות זאת חזר בתשובה".


חתונה באותו ערב

ההיכרות עם השכן החב"דניק חוללה מהפך באורח-חייהם של בני הזוג מירוב. ר' שלמה החל לפקוד בקביעות את בית-הכנסת של רב העיר, הרב דוד דרוקמן, ונעשה אחד משומעי לקחו המובהקים. חבריו לעבודה ברכבת הופתעו מהשינויים שפקדו אותו, אך קיבלו זאת ברוח טובה. "חוץ מחריגים, רוב האנשים שאיתם אני בא במגע דווקא אוהבים את החיבור בין חזותי הדתית לבין המקצוע שלי", הוא אומר.

כעשר שנים חלפו מאז נישואיהם ועדיין לא נפקדו בפרי-בטן. "ערב אחד העליתי את הנושא לפני הרב דרוקמן, והוא החל לתחקר אותי. מתוך דבריי נודע לו לפתע שאני ואשתי נישאנו זה לזה בנישואים אזרחיים בלבד. הוא קפץ כנשוך-נחש והודיע מיד כי 'עוד הערב נערוך לכם חופה וקידושין כדת משה וישראל!'. וכך, בשעה עשר בלילה, בסיומו של שיעור ב'חסידות' שמסר הרב, הועמדה בחצר בית-הכנסת חופה ואני ורעייתי התחתנו כדת וכדין".


סגירת מעגל

פחות משנה לאחר מכן (בתשנ"ה) נולדה לבני הזוג בתם הבכורה, יסכה. "בחרנו בשם זה מפני שהוא הזכיר לנו את המילים 'היא נס'", אומר ר' שלמה. שלוש שנים אחר-כך נולד להם גם בנם, שמחה-יעקב. זה אפוא סיפורו המיוחד של נהג הקטר המיוחד.

קצת לפני בנימינה מעלה מירוב זיכרון ישן, מלפני כשבע-עשרה שנים: "מיד לאחר נחיתתנו בארץ וקבלת תעודה של עולים-חדשים, ניגש אלינו יהודי והגיש לנו גיליון של 'שיחת השבוע' בשפה הרוסית. הדף הזה שמור אצלי עד היום. זה למעשה היה הקשר הראשון שלנו עם יהדות ועם חב"ד. הריאיון הזה הוא אפוא עבורי סוג של  סגירת מעגל".
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות - לקריאת כל התגובות
הוסף תגובה
1 תגובות
1.
הרב דרוקמן מחולל מופתים?
כ"ה ניסן ה׳תשס״ז
כך יוצא...
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.