מערכת COL | יום י"ז ניסן ה׳תשס״ז 05.04.2007

השקה חגיגית לספר חדש

באירוע יוקרתי וייחודי, במעמד הרב הראשי לישראל הרב יונה מצגר, הרב מארק שנייער רב בית הכנסת "ניו יורק סינאגוג", ראשי מכון "היכל מנחם" בירושלים, גבירים נכבדים, חשובי עסקני חב"ד בירושלים, ועורכי הספרים החדשים – הושקו רשמית ביום א' דחול המועד פסח הספרים החדשים "היכל הנגינה" ו"שערי חינוך". בשיאו של המעמד היוקרתי, הכריז יו"ר מכון "היכל מנחם", הרב יוסף יצחק הבלין, באזני הגבירים והידידים: "עד יום ההילולא ג' תמוז השנה, נוציא בע"ה עוד שני ספרים חדשים מתורת הרבי"  להמשך הכתבה
השקה חגיגית לספר חדש

היה זה מעמד גדול לכבודה של תורת הרבי , ולכבודם של העושים במלאכת הקודש, צוות מכון "היכל מנחם" שעמלו על הוצאת הספרים החדשים, ולכבודם של הגבירים הנדיבים, הנדיב החסידי הר"ר חיים ווינר מפלורידה, וידידו הקרוב, הנגיד הנדיב הר"ר שמואל דרור מפלורידה.

שני ספרים חדשים מתורת הרבי

כפי שכבר דווח, בימים הסמוכים ליום הבהיר י"א ניסן יצאו לאור על ידי מכון "היכל מנחם" שני ספרי יסוד חדשים מתורת הרבי, הספר "היכל הנגינה" המרכז את כל תורת ודברי הרבי בעולמה של הנגינה והשירה החב"דית, והספר "שערי חינוך", המלקט ומרכז את כל גישת והשקפת הרבי בעולם החינוך והמחנך.

ספרים אלו יצאו לאור הודות לנדיבות לבם של הגבירים העומדים תדיר לימין "היכל מנחם" – הנדיב הר"ר חיים ווינר, פטרון החזנות והנגינה היהודית בעשרות השנים האחרונות, שהעלה את החזנות החסידית על דרך המלך בדורנו, שעמד מאחורי מפעל "היכל הנגינה". הספר "שערי חינוך" יצא לאור בתמיכתו ובנדיבותו של הנדיב הנגיד הר"ר שמואל דרור מפלורידה, איש חסד נדיב ורב פעלים, ומהגבאים והיושבים ראשונה בבית הכנסת המרכזי "דה שול" בפלורידה, בראשות השליח הרב שלום בער ליפסקר.

לרגל חג הפסח, הגיעו הגבירים הידידים לעשות את חג החירות בארץ הקודש, בירושלים עיר הקודש והמקדש, יחד עם בני משפחותיהם, וביום רביעי בלילה, א' דחול המועד, נערכה ההשקה הרשמית של הספרים החדשים, בראשות הגבירים הידידים מנדבי הספרים.

המעמד היוקרתי נערך באולם האירועים היוקרתי של מרכז חב"ד 770 בירושלים, כשאורח הכבוד במעמד ההשקה היה הרב הראשי לישראל, הרב יונה מצגר, שבין משפחתו ומשפחת ווינר שוררת היכרות בת עשרות שנים, והוא אף ידיד וותיק ונאמן למפעלי "היכל מנחם", ועומד לימינם בכל עת.

באירוע השתתפו גם ראשי וצוות מכון "היכל מנחם", הרב יוסף יצחק הבלין והרב בנימין זילברשטרום, וכן העסקנים החשובים הרב יעקב הלפרין, הרב מאיר דוד ברגמן, הרב אריה גולדברג, מנכבדי חסידי חב"ד בירושלים וחברי הנהלת "היכל מנחם"; רב בית הכנסת הגדול "ניו יורק סינאגוג" שבפיפט אווניו במנהטן הרב מארק שנייער; עורכי הספרים החדשים, הרב שמעון גופין והרב זושא וולף, בני משפחה וידידים.

את המעמד היוקרתי כולו ניווט בטוב טעם וביד אמן, הרב יעקב גולדשמיד, חתנו של הרב הבלין, ומראשי ישיבת "תומכי תמימים" המרכזית בכפר חב"ד. כיאה למעמד חגיגי זה, הנערך בימים של שמחה ומועד, לווה הערב בפרקי שירה וזמרה בניצוחם של תזמורתו של החזן העולמי ישראל הרשטיק, יחד עם פרקי חזנות ושירת הלוויים של החזן הנודע הר"ר צבי הורביץ.

חג הפסח – חג החינוך

הנואם הראשון במעמד ההשקה הוא הרב יוסף יצחק הבלין, יו"ר מפעלי "היכל מנחם" ורבה של שכונת רמת שלמה, שקידם בברכה את פני הרב הראשי לישראל, ואת הגבירים הידידים.

הרב הבלין ציין את ההשגחה הפרטית של הופעת הספרים החדשים לקראת חג הפסח – חג של "והגדת לבנך", חג שמסמל את חינוך הדור הבא, שתוכנו מובא בספר "שערי חינוך", ובסמוך לימי שמחה וששון, "ביום שמחתכם ומועדיכם" – שתוכן השמחה והנגינה מובא ומוסבר בספר "היכל הנגינה".

הרב הבלין עמד על נדיבותם של הגבירים הידידים, שהם דוחפים ללא לאות את ראשי "היכל מנחם" להמשיך ולהוציא ספרים חדשים מתורת הרבי. הרב הבלין אף ציין כי הספר "היכל הנגינה" הוא הספר השביעי שיוצא לאור הודות לנדיבותו של ר' חיים ווינר, ואין סמלי מכך ש"כל השביעין חביבין", שהספר השביעי של ר' חיים עוסק בנושא שכה חביב עליו, הנגינה והשירה.

הרב הבלין מציג כעת בפני הרב הראשי הרב מצגר ובפני הנוכחים את הספרים החדשים, כשהוא סוקר בקצרה את תוכנם של הספרים "היכל הנגינה" ו"שערי חינוך".
כעת, בשיאו של המעמד, מוענקים הספרים החדשים לנדיבים התורמים, הרב הבלין והרב הראשי הרב מצגר, מעניקים לר' חיים ווינר את הספר החדש "היכל הנגינה", ולר' שמואל דרור את הספר החדש "שערי חינוך".

"ר' חיים פועל למתק את מרירות הגלות"

לאחר הפסקה לפרקי שירה וזמרה, וריקודי שמחה נלהבים של הרב הראשי והרב הבלין יחד עם הנדיבים הידידים וכל המסובים, מזמין הרב גולדשמיד את הרב הראשי לישראל, הרב יונה מצגר שליט"א, לנאום המרכזי של הערב החגיגי.

הרב מצגר משווה בדבריו את פעולותיו הכבירות של ר' חיים לפעולתו של החרוסת על המרור. "בליל הסדר אנחנו נוטלים את המרור החריף והמר, וממתיקים אותו על ידי הטבילה בחרוסת המתוקה, להפיג את מרירותו. זהו סוד כוחו של ר' חיים – לקחת כל מצב קשה ומר, ולהפיג את הקושי והמרירות, על ידי שירה ושמחה, ועל ידי פעולות של טוב וחסד".

הרב מצגר הפליג בשבחו של ר' חיים ובני משפחתו, יחד עם ידידו של ר' חיים הנדיב ר' שמואל דרור, ועל היכרותם עמו עשרות בשנים. הרב הראשי עודד את ר' חיים להמשיך בכל מפעלותיו הכבירות למען הנגינה היהודית בכלל, ובמיוחד למען הפצת תורת הרבי.

"אין לי ספק, ר' חיים", הדגיש הרב הראשי, "כי האירוע הזה של השקת הספרים החדשים, אינו אלא האירוע הפותח של החגיגות, ששיאם לבטח יהיה במקום מגוריך בארצות הברית, שם יבוא לידי ביטוי העוצמה של הספרים החדשים".

"העוצמה של שלוחי חב"ד"

הנואם הבא, הוא ידיד וותיק של ר' חיים וינער, ושותף נלהב לפעולותיו בשדה הנגינה וחזנות – הרב מארק שנייער, רב בית הכנסת הגדול "ניו יורק סינאגוג", שבפיפט אווניו במנהטן.

הרב שנייער בחר לציין בפתח דבריו את העובדה שהוא ומשפחתו הנם צאצאים של רבינו הזקן, כפי שגם אחת מהאורחות הנכבדות בחגיגה זו, הכנרת העולמית הגב' אידה הנדל, אף היא מתייחסת עם משפחתה לרבינו הגדול.

בדבריו שנשא בשפה האנגלית, לטובת דוברי האנגלית שבמעמד החגיגי, עמד הרב שנייער על העוצמה של שלוחי חב"ד בעולם. הרב שנייער אמר כי הוא עומד תחת רושם העצום שהותיר עליו השתתפותו בבאנקט כינוס השלוחים העולמי, שם היסב אל שולחן אחד עם ר' חיים ווינר.

"העוצמה של חב"ד בקירוב לבבות ישראל לאבינו שבשמים, אם זה בסין, בתאילנד, בקזחסטן, בווייטנאם ובכל מקום אחר בעולם – אין לה אח וריע. אשריו של ר' חיים, שהוא זוכה לסייע לפעילות חב"ד, הן בפלורידה והן בארץ הקודש".

"אושר ותענוג רוחני"

כעת מזמין הרב גולדשמיד את הנדיבים הידידים, הר' חיים ווינר ור' שמואל דרור, לומר דברי ברכה.

ר' חיים בוחר לשאת דברי ברכה קצרים. "כל הדוברים מציינים את הזכות הרבה שאני זוכה לה בסיוע להוצאת ספרי הרבי, אבל האמת היא, שאין לי אושר ותענוג גדול מכך.
כל אימת כשאני זוכה להאזין לרב הבלין כשהוא מפלפל ועוסק בתורת הרבי, גורם לי הדבר תענוג רוחני גדול שמאיץ בי להמשיך ולסייע בהמשך הוצאת ספרי הרבי"...
"בעזרת ה', הרב הבלין, אני מבטיח להמשיך בשותפות זו, מחיל אל חיל, ולגרום נחת רוח רב לרבי".

ר' שמואל דרור מדגיש בדבריו את המיוחד שפעולותיו של הרב הבלין. "כל השלוחים עובדים באופן פרטני, בגישת "אחד על אחד", ומקרבים אותם ליהדות. הרב הבלין, בספרים שהוא מוציא לאור, הוא פועל בגישה כלל עולמית, בכך שהוא מגיש לכל השלוחים את הכלים עמם הם יקרבו אנשים ליהדות".

"אני עומד נרגש כאן היום", אומר ר' שמואל, "על שזכיתי להיות שותף בעריכת הספר "שערי חינוך". ממקום מושבי בפלורידה, אני רואה את הנחיצות הגדולה של חיזוק וביצור החינוך, שיש להתחיל בכך לא בגיל שבעים, אלא כבר מגיל אפס. אין לי ספר שהספר החדש יתרום רבות לחיזוק והנחלת החינוך להורים, למנחכים, למנהלים, ולכלל ישראל".

וירא בצר להם, בשמעו את רינתם

את דבר עורכי הספרים החדשים במעמד ההשקה החגיגי, מביא עורך "היכל הנגינה", הרב זושא וולף.

"וירא בצר להם בשמעו את רינתם", פותח הרב וולף מפסוק בפרק ק"ו, הפרק החדש של הרבי. "הפסוק הזה מבטא יותר מכל את החידוש של "היכל הנגינה", ואת מפעלותיו של ר' חיים. הפסוק הזה תמוה, שכן מה הקשר בין "בצר להם" לשמיעת קול רינה ושמחה?

תירץ זאת האדמו"ר ממודזיץ, שהיה בר סמכא גדול בנגינה (עד שהרבי הפליג בכוח הנגינה שלו בעת הניתוח שעבר האדמו"ר ממודזיץ בברלין), שהקב"ה ראה שגם בהיות בני ישראל בגלות, "בצר להם", אזי הם עסקו בהכנת תופים וכלי שיר לגאולתם ממצרים, "בשמעו את רינתם".

בני ישראל גם בהיותם בגלות, חיו במצב של גאולה, במצב של שירה ושמחה. וכך גם ידידינו הנדיב ר' חיים, שהוא לא מתפעל מחושך הגלות. הוא חי באווירה של גאולה, ואת שמחת הגאולה הוא ממשיך לתוך הגלות, בכל מפעלותיו למען השירה והנגינה, ובייחוד בהוצאת הספר "היכל הנגינה", ובכך הוא מושך ו'סוחב' את כולם לתוך אווירת הגאולה.

הרב וולף איחל לר' חיים שיזכה למרומז באמירת ספירת העומר "יושפע שפע רב בכל העולמות", ראשי תיבות "בשירה", שבפעולותיו למען השירה החסידית יזכה להמשך שפע רב של ברכה והצלחה בכל מפעליו הגדולים.

עוד שני ספרים חדשים

לאחר פרקי שירה וזמרה סוחפים, שהעלו את כל המשתתפים טפחיים מעל הקרקע, מכריז הרב הבלין כי בעזרת ה', עד לג' תמוז הקרוב, שייהפך בעזרת ה' לששון ולשמחה, ייצאו עוד שני ספרים חדשים מתורת הרבי, בסיועם של הנדיבים ר' חיים ור' שמואל.

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות - לקריאת כל התגובות
הוסף תגובה
4 תגובות
1.
ומה עם הספר שערי הנישואין
י"ח ניסן ה׳תשס״ז
האם מונעים את זה מההמון עם בשביל איזה תשורה לשמחה? (ד"ת מ"נ)
2.
הרב משי זהב
י"ח ניסן ה׳תשס״ז
טוב לראות אותך!
ש.
3.
תשובה ל-1
י"ח ניסן ה׳תשס״ז
הספר יצא לאור ביום ב ניסן וכבר נמכר בחנויות הספרים.
4.
שערי שבת
כ' ניסן ה׳תשס״ז
כבר זמן רב חסר תורת השבת על פי השקפת רבינו.ובפרט עתה שיצא ליקוטי תורה המבוארת על שבת. הרבי דיבר על שבת במאות שיחות. כמעט כל התוועדות בשבת דיבר על שבת באופן השייך לשבת ההיא,תחזקנה ידיכם,
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.