הפורץ, היהודי הלא-מהול, השליח והמעביד החרדי
מאת בנימין ווייס, כתב COL בפילדלפיה
לבית-חב"ד שנקרא "הוועדה לדוברי עברית" יש מקורבים רבים בפילדלפיה, העיר הגדולה בפנסילבניה עם אוכלוסיית ישראלים ניכרת. בשעות היום, השלוחים הרב זלמן ליפסקר והרב לוי וובר מסתובבים בין משרדים ובתים, משוחחים על אמונה, קובעים מזוזה או מניחים תפילין – למי שעדיין לא עושה זאת מידי בוקר.
אחד המקורבים האלה הוא שי אנקורי, ישראלי במקור המתגורר כיום בעיר ופורץ מנעולים למחייתו. אפשר לראות אותו בשיעורים הקבועים של בית-חב"ד ובהתוועדויות והאירועים שנערכים מידי תקופה. דברי התורה והחסידות שהוא שומע בקביעות פרצו לנפשו והכניסו שינויים קטנים אך חשובים לחייו.
לפני שבוע הוא הוזמן לפרוץ מנעול בדירה מקומית. שי הגיע עם הציוד, אבל האולר הספיק לעשות את העבודה. בעל-הבית היה מאושר והשניים עשו היכרות. האיש ששמו בוב, הוא נכד לניצולי שואה ובן לאב איטלקי ואמא יהודייה. האחרונה הייתה רחוקה ממורשתה. כשבוב נולד פג, לא היה מי שימהר לערוך לו ברית-מילה.
כשאנקורי שמע שמשה, בן 45, אינו מהול הוא מיהר לטלפן לרב וובר. הרב הגיע לביתו של משה למחרת, ביום חמישי בשבוע שעבר.
"בהקדם האפשרי"
"הדבר היחיד שהוא ידע על יהדות היה שאמא שלו ביקשה ממנו לפני פטירתה שהוא יישב 'שבעה' וידליק לזכרונה 'יארצייט ליכט'. והוא לא ידע מה זה", הרב וובר מספר בשיחה עם COL.
מתברר כי בוב עובד עבור ר' אברהם-אליעזר הכהן פיליפ, חרדי הונגרי מבורו-פארק עם עסקי נדל"ן בפילדלפיה. כשהוא שוהה בעיר, פיליפ מתפלל בבית-חב"ד 'ליובאוויטשר סנטר' בשכונת נורת'-איסט. משה מנהל את המבנים שפיליפ רוכש.
"ישבנו ודיברנו ארוכות", הרב וובר סיפר על הפגישה עם משה. "הסברתי לו על המצווה החשובה. על החובה והזכות להיכנס לבריתו של אברהם אבינו ולהיכלל בעם ישראל. והצעתי לו לערוך את הברית בשושן פורים. הוא ענה: אחרי ששמעתי על החשיבות, בא נעשה את זה בהקדם האפשרי".
הרב וובר יצר קשר עם הארגון פר"י בקראון-הייטס המפעיל מאז שנת 1969 שירות מיוחד לעריכת "בריתות למבוגרים". מנהל פר"י הרב מאיר אוקונוב, שזכה לברכת והדרכת הרבי לשירות זה, תיאם את ההכנות ודיווח כי זו תהיה הברית ה-13,291 שהוא תורם.
וייקרא שמו בישראל
אחד המוהלים המתנדבים שעובדים לשירות פר"י הוא הרב אברהם הכהן קאהן, מוהל וותיק שחיבר את הספר "ברית אברהם הכהן". קאהן זכה לקבל התייחסות ייחודית מהרבי כשהתקבל ל'יחידות' וכשעבר במעמד חלוקת דולרים לצדקה. "אברהם אבינו עומד לימינך בשעת ברית-מילה", הרבי אמר לו.
ארבע ימים אחרי הפגישה עם הרב וובר, ביום ראשון השבוע, בוב עבר ברית-מילה וקרן מאושר.
הוא הגיע לביתו של הרב קאהן. לצידו עמדו הרב אוקונוב, הרב וובר ושי אנקורי. המעביד, ר' אברהם פיליפ כובד בסנדקאות. השם היהודי שניתן לו היה משה, עם ההוספה בן אברהם כפי שנותנים לגר צדק ולבן של אב גוי. הוא בחר בשם המשפחה כהן מכיוון שאמו (היהודייה כאמור) הייתה ממשפחת כהנים.
"אתה אף פעם לא יודע למה אתה תכיר מישהו ואיך סיפור ייגמר", שי אנקורי אמר. "זה יפה".
בנסיעה בחזרה לפילדלפיה, משה כהן אמר בקול מרוגש: "נפתח לי עולם חדש וגדול. זה הצעד הראשון שלי לקראת היהדות ואני רוצה מאוד ללמוד ולדעת".
ייתכן שמעבידו לא ידע שעובדו הוא יהודי.
אילינוי
הוא לא רצה את שם משפחת האב הגוי
ב .מעבידו דיבר עימו על ברית אבל דבריו לא נכנסו לאוזניו אבל מתי ששי דיבר עמו בהשג"פ הוא הסכים
והרב לוי וובר
הצלחה רבה בכל הענינים !!!
הרב וובר אהוב וחביב על הבריות
מהחסידישע שלוחים הפועלים בהצלחה מרובה
עלה והצלח
מחברך לסמיכה
אה"ק
הצלחה רבה !!!