מערכת COL
|
יום י' טבת ה׳תשס״ז
31.12.2006
פת ישראל בלימה למקומיים ולתיירים
כ-200 חלות נמכרות מידי שבוע במאפייה הכשרה בלימה בירת פרו הפועלת תחת שליח חב"ד בפרו הרב שניאור-זלמן בלומנפלד. לאחרונה, בית חב"ד החל בהפעלת המאפיה הכשרה היחידה במדינה, לאחר שעד כה נאלצו יהודי פרו לאפות חלות בביתם, הקמח המקומי לא היה כשר וחוקי המדינה אסרו על ייבוא קמח. בעזרתו של איש עסקים מקומי, הוקמה המאפיה הכשרה, שכיום היא כבר חלק אנטגרלי עבור תושבי המקום ומטיילים יהודים רבים.
(אילוסטרציה)
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות - לקריאת כל התגובות
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
2 תגובות
1.
מדוע הקמח המקומי לא כשר?
י' טבת ה׳תשס״ז
??
תגובה חדשה
הגב לתגובה
0
0
2.
יש בו ויטמינים
י' טבת ה׳תשס״ז
החוק בפרו מחייב כיום להכניס ויטמנים לתוףך הקמח וזו כאחת מהדרכים להחדיר ויטמנים בריאים למוצרים החיוניים ע"מ שגם עניי המדינה יוכלו לשמור על בריאותם. ויטמינים אלו יש מהם כשרים אלא שהחברות המקומיות לא משתמשות בהם בשלב זה מחמת מחירם היקר יחסית ומחוסר ביקוש. בית חב"ד כיום קונה כמות גדולה של קמח ממפעל מקומי בו ניתנת לו האפשרות להוציא את הנקמח טרם שיגיעו הויטמנים אליו. הקמח נקנה מידי כמה שבועות ונמכר לבני הקהילה.
פרואני לשעבר
פרואני לשעבר
תגובה חדשה
הגב לתגובה
0
0