המסע אל הדבש
"מאחורי הדבש" הפך ליעד פופולרי מאוד בישראל. מידי יום מבקרים במקום מאות ילדים השומעים הסבר על הדבש; יצירתו; הפקתו ותפקידם של הדבורים. בהמשך, אף נותנים לילדים לטעום קצת מהדבש המתוק ולבסוף הם מוזמנים לראות כוורת אמיתית בפעולה, כשהמבקרים יושבים מאחורי תא זכוכית.
"ייבוא הדבש כתרופה, וכדברים נוספים הוא עצום מדי שנה", אומר ר' לוי שניאורסון ל-COL, "הייבוא אף גודל לקראת החגים, ובייחוד לקראת ראש-השנה".
כיצד אתם מתמודדים עם הלחץ, שאלנו. "עשרות העובדים אכן אינם מספיקים להכין את המלאי הדרוש לחגים, אבל הם עובדים במרץ רב כדאי לספק את הביקוש".
COL מגיש: נתונים מרתקים על הדבש:
הישראלים צורכים מידי שנה בין 3,600 ל-3,800 טונות דבש • 40 עד 45 אחוז מכמות זו נמכרים ערב ראש-השנה • בארץ כ-95,000 כוורות, הנמצאות בבעלותם של כ-500 מגדלי דבורים • הן מפיקות 3,200 עד 3,400 טונות דבש בשנה • כדי לענות על הצרכים מייבאים כ-400 טונות בשנה מחו"ל • כוורת אחת מישראל מסוגלת להפיק 45 קילו בשנה לעומת 200 קילו בקנדה, באוסטרליה ובדרום-אמריקה • ההבדל נובע מהכמות הנמוכה של פרחי צוף בארץ • כוורת אחת מכילה בעונת השיא 70,000-80,000 דבורים, אבל יכולות לחיות בה בהרמוניה עד 250,000 • בארץ כ-7000 אתרי מרעה לדבורים, הפרושים מהחרמון ועד גרופית שבערבה • בכל נקודת מרעה מוצבות בין 25 ל-40 כוורות • טווח המעוף של הדבורה הוא 3 קילומטרים, אך הטווח האופטימלי לצורך חיפוש מקור צוף זמין הוא עד 700 מטר • בישראל מפיקים דבש מפרחים של כ-100 סוגי צמחים, בהם עצי הדר, אבוקדו, אקליפטוס, חרוב, זעתר, רוזמרין ופטל • בארצות-הברית מפיקים דבש מכ-300 סוגי צמחים • בישראל יש 30 משווקים של דבש • קילו דבש עולה בין 35 ל-40 שקל • מגדל דבורים מקבל עבור קילו דבש בחבית 15 עד 16 שקל • ב-100 גרם דבש יש 304 קלוריות • בכפית אחת 64 קלוריות • דבש מתוק פי 3 מסוכר לבן, אך כמות הקלוריות שבו פחותה ב-25 אחוז משל הסוכר • ביוון העתיקה נהגו להכין משקה אלכוהולי מדבש • ארץ-ישראל מתוארת כ"ארץ זהש חלב ודבש", פסוק החוזר 21 פעמים בתנ"ך • המילה גבש מופיעה בתנ"ך 48 פעמים • אורך חייה של הדבורה 4 שנים • היא מטילה כ-3,000 ביצים ביום, 6 ביצים בדקה • כדי למלא צנצנת דבש של 50 גרם על הדבורים לאסוף צוף מכ-250,000 פרחים, ולעוך למרחק של 5,000 מטר עד 25,000 קילומטר • במחצית הראשונה של שנת 2006 נגנבו 768 כוורות במקומות שונים בארץ • מחירה של כוורת נע בין 1,000 ל-1,4000 שקל • התקן אוסר על ריכוז מים של יותר מ-20 אחוז, וריכוז סוכר לבן הגבוה מ-6 אחוזים • הפיקוח על ייצור הדבש מתבצע על ידי 2 גופים: מועצת הדבש וארגון מגדלי הדבורים בישראל • בשנת 2,004 שינתה האקדמיה ללשון העברית את שם המקצוע "כוורן" • עכשיו העיסוק נקרא: "דבוראי"
בשורות טובות
כל הכבוד
למערכת col
כל הכבוד לכם הכתבות האלה וגם התמונות הם ממש טובות לא רק לילדינו אלא גם להורים.
ותודה רבה לכם מקרב לב.
אחד מאנ"ש.
התוכנית מאוד מגוונת עם הפעלה לילדים מתקנים, צפיה בסרט והופעה.
בקיצור כל מה שילד יכול לחלום עליו, משולב במקום אחד.
ממש מקום נפלא! לכל ילד וילדה, וגם להורים!
ולקראת השנה החדשה, מאוד מאוד התרשמנו מן ההשקעה והפאר באריזות הדבש היפיפיות המתאימות לכל כיס, החל מדבשיה קטנה ב1.7 עד אריזות חגיגיות ומגוונות ב 200 ש"ח.
יישר כוח. למשפחת שניאורסון.
עלו והצליחו.