מערכת COL
|
יום ל' חשוון ה׳תשס״ד
25.11.2003
צאצאי משפחת גלבשטיין עלו לחברון
השנה מלאו תשעים ושש שנים להסתלקות הגה"ק המקובל רבי הלל משה מעשיל ב"ר צבי גלבשטיין. במסורת של 96 שנים עולים צאצאי משפחת גלבשטיין לעיר חברון, בה הוא נטמן באחת מן המערות אשר על פי המסורת, מובילה למערכת המכפלה, ורבים מבני הישוב היהודי דאז, היו יוצאים להשתטח על ציונו ורואים ישועות רבות.
למרבה הצער, בעקבות מאורעות תרפ"ט לא ידוע מהו המיקום המדויק של ה'ציון' אלא מיקומו המשוער, אשר אליו עלתה המשפחה להשתטח לקראת סוף השבוע שעבר.
הדיווח המלא ותמונות נוספות ב"כתבה מלאה".
הנינים באמירת הקדיש. האחים: ר' אלעזר ור' משה ובן-דודם: הרב אברהם שלמה גלבשטיין
השנה מלאו תשעים ושש שנים להסתלקות הגה"ק המקובל רבי הלל משה מעשיל ב"ר צבי געלבשטיין, וכמידי שנה ציינו צאצאיו את היום, ועלו לבית העלמין האשכנזי הישן בחברון, שם חיכו להם אנשי הישוב היהודי וביניהם ר' ברוך מרזל שיחי' ורבים מתושבי הרובע היהודי בחברון. לאחר התפילות לישועת הכלל והפרט נערכה סעודת מצוה בכולל השוכן לצד בית העלמין, ובמהלכה נשאו דברים הנין הרב מנדל גלבשטיין שליט"א אשר זה שנים עורך את סעודת ההילולא, והנינים הרב אלעזר מרדכי גלבשטיין מירושלים והרב משה גלבשטיין רב בראשל"צ, אשר סיפרו אודות חייו ופעלו ולמדו מדברי תורתו.
הרהמ"מ נולד בביאליסטוק לאביו ראש הקהל. לימים נסע לחצר הרבי מקוצק, ולאחמ"כ נסע להסתופף בצילו של אדמו"ר הצמח צדק, השתתף בשיעורים של הצ"צ עם בניו, אך נאלץ לצאת מהעיירה ליובאוויטש מסיבה משפחתית ועלה לירושלים. הרהמ"מ שהיה גאון עצום בנגלה ובנסתר עסק במסי"נ בשמירת המקדש בזמן הזה ואף קנה שטחים מסביב להר הבית לצורך הצבת שמירה במקום. הוא דן באריכות בנושא שמירת המקדש בזמן הזה בספרו "משכנות לאביר יעקב", ספר שהרבי ציטט כמה פעמים בהתוועדויות.
הרהמ"מ געלבשטיין נסתלק בעש"ק חיי שרה כ"ד מרחשון תרס"ח ונטמן בבית העלמין האשכנזי הישן בחברון, לצד חברו וידידו הרב שמעון מנשה חייקין זצ"ל שהיה רבה של חברון במשך שנים רבות. הם נטמנו על פתחה של מערה אשר על פי המסורת הובילה למערת המכפלה ורבים מתושבי העיר היו יוצאים להשתטח על ציונו ורואים ישועות, אך למרבה הצער לא ידוע כיום בוודאות מהו המיקום המדויק של הציון אלא מיקומו המשוער, שכן כידוע נעקר הישוב היהודי מחברון בעקבות פרעות תרפ"ט ובתי העלמין העתיקים בחברון נהרסו כמעט עד היסוד.
עם התחדשות הישוב היהודי בחברון בשנת תשכ"ז החלו אט אט לשקם גם את בית העלמין, ועל קברה של הרבנית מנוחה רחל נבנה ציון שחולל פעמים רבות בידי ערבים אך שוקם שוב ושוב. כיום עוסק צוות מיוחד מטעם הקהילה היהודית בחברון באיסוף נתונים, עדויות ומפות על מנת לשחזר את בית העלמין האשכנזי כפי ששוחזר בית העלמין הספרדי העתיק, והם קרובים לגילוי מקום הציון המדויק של הרהמ"מ געלבשטיין והרש"מ חייקין זצ"ל.
כאמור עלו ביום ההילולא רבים מצאצאיו לחברון ושם נערכה סעודת ההילולא.
צאצאי המשפחה בתמונה קבוצתית
באחת מן המערות נקבר הרב גלבשטיין. אין ודאות בנוגע למיקום המדויק
ר' אלעזר גלבשטיין מירושלים בשיחה עם ברוך מרזל בעת סעודת המצוה. לימינו הרב מענדל גלבשטיין שליט"א
הוסף תגובה
0 תגובות