מאות אלפי גולשים ב'חדר המלחמה החב"די'
אנשי chabad.org - האתר הרישמי של תנועת חב"ד - מפעילים בימים אלו תת-אתר בשם "משבר בארץ-הקודש" המוקדש למלחמת הדמים המתנהלת בצפון ישראל עם מחבלי הטרור האיסלאמי.
לפי נתונים סטטיסטיים, הכמות של הכניסות לאתר הזה מוערכת במאות אלפי איש.
האתר, בצבעים שחור וצהוב, כולל עדכונים שוטפים מהחזית - על פעילות שלוחים ואנ"ש, מאמרי דעות ופובליציסטיקה על המצב, עדויות מתושבים ותיירים, קישורים לכתבות בתקשורת על פעילות חב"ד. כל זאת לצד דברי הרבי באודיו-וידיאו, באדיבות חברת JEM, על ענייני שלימות וביטחון הארץ וכן הקריאה להתחזק בשמירת תורה ומצוות.
באתר נכתב: "רובינו נמצאים במרחק מאות או אלפי מייל וכולנו שואלים את עצמינו 'איך אני יכול לעזור'. האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות?
"בואו לא נזלזל בעוצמה החיובית. הרבי לימד אותנו את הכוח של מצווה. על-ידי מעשה טוב בודד נוכל כולנו לתרום לניצחון ולביטחון של אחינו היהודים בישראל".
314 תגובות אוהדות
ב'הצעות לפעולה', רבני האתר מציעים לציבור ללמוד תורה, להקדיש תפילה לחטופים ולתושבים, להעניק צדקה, לקחת החלטה להניח תפילין מידי בוקר וקביעת מזוזה על פתח הבית והמשרד.
בפינת הוידיאו מובאים שיחות של הרבי שנאמרו בסמיכות מלחמת ששת הימים (הרבי הציע מבצע תפילין), מלחמת יום הכיפורים (תפילה מפי ילדי ישראל), מבצע אנטבה (מבצע מזוזה) ומלחמת לבנון הראשונה (אות בספר-תורה).
600 אתרים מקומיים של בתי-חב"ד בעולם שמקבלים שירותי תוכן וסיוע טכני עושים שימוש יעיל בתת-האתר החדש המופיע במקביל גם באתרים שלהם.
כרגע (שלישי בבוקר), בכתבה הראשית מופיעות 314 תגובות של גולשים. "תודה על הכתבה. היא עוררה בי השראה והייתה לעזרה רבה. הרגשתי תחושה על חוסר ישע. עכשיו אני מתקשרת לרב שלנו שהוא ישים לי מזוזה חדשה", כותבת דיאנה האן ממילוואקי, ווינסטונסין.
מאפשרים לכם לקבל