'הרב המכשיר' של אורלנדו
להרבה, המושג 'כשר' נועד להגיד של משהו שהוא 'בסדר' או 'מקובל'. אולם, הרב שלום-בער דובוב מסביר כי המושג הרבה יותר מורכב מכך. ורק רב מוסמך יכול לטפל בו.
השליח הרב דובוב, הוא מנהל ההשגחה ב"פלורידה כשר סרוויסז" והרב האורתודוקסי היחיד המכשיר מסעדות ומפעלים במרכז פלורידה. בן 45 ויליד ברוקלין, הרב נשלח לאורלנדו על-ידי הרבי בשנת 1984.
הוא פועל במקום יחד עם רעייתו דבורה-לאה ותשעת ילדיהם. המבוגר שבהם, לוי בן 20, מתחיל ללמוד את עבודת השליחות והכשרות. "אני בטוח מעביר לו את האימון", האבא אומר.
כתב העיתון המקומי "אורלנדו סנטיניאל" ליווה את הרב בתהליך השגחת מסעדה חלבית חדשה בשם "אולה גורמה" בבעלות ישראלית בעיר כאסלברי.
בחזית החנות, הבעלים גדעון רובינה מערים את המרצפות מתנור הפיצה כדי שהרב יעביר עליהם את מבער ריתוך.
מתוקף תפקידו, הרב מבקר במפעלי מזון, בהם של משווקי פרי עץ הדר - כמו תפוזים ואשכוליות. "אני ידוע כרב ציטרוס", הוא מתבדח.
הרב דובוב הסביר לכתב העיתון כי יש לו דרישות נוספות מהבעלים של מסעדת "אולה גורמה", כמו אי הבאת בשר למקום וסגירת החנות בשבתות וחגים יהודיים.