מדור הכשרות: מדריך הלכתי למאבק בחרקים
בפגישה משותפת בניו-יורק של איגוד ארגוני הכשרות שנערכה באחרונה, השקיעו רבנים ומומחי כשרות זמן ניכר מהדיונים למגיפת החרקים-תולעים בפירות וירקות.
המפגש נערך במשרדי OU - האיחוד האורתודוקסי, אחד מארגוני הכשרות הגדולים בעולם, השוכנים בבניין ברחוב ברודוויי בניו-יורק.
גורמים מובילים בתחומי הכשרות עדיין סוברים, כי מלבד הירקות שגדלים בחממות בישראל, הניסיון להפריד בין החרקים לירקות הוא כמעט בלתי-אפשרי, במיוחד חסה ערבית (סוג של חסה בעלת עלים גדולים).
כדי לעזור לצרכני הכשרות בתחום מסובך זה, חיבר ה-OU "מדריך להכנת פירות וירקות" וארגוני כשרות אחרים מימנו סמינרים בקהילות יהודיות, כדי לפענח את סוגיית החרקים.
מחברי המדריך הם הרב יוסף אייזן והרב נחום כץ, שניהם רבנים בארגון OU ומומחים בתחום.
"זהו חובה בכל בית כשר. לקח מספר שנים לחבר את העבודה המקיפה הזו על חשיבות הנושא הכשרותי של שריצת חרקים בתוך המזון שאנו אוכלים ואיך להכין כהלכה את המאכלים האלה", אמרו המחברים בהודעה לעיתונות.
תפקיד חדש במסעדות
מספר מסעדות וחברות קייטרינג כשרות בניו-יורק החלו לפרסם כי הן מחזיקות משגיח כשרות מיוחד עבור תהליך בדיקת הירקות מחרקים.
בדיקת כל ראש עלה של חסה ערבית יכולה להיות עבודה מעייפת, אומרים הרבנים, אבל זה נעשה בהרבה מקומות.
חברות כמו "בודק", יצרנית מובילה של ירקות שטופים ומוכנים לאכילה, אומרת כי הירקות שלה נקיים מחרקים, אולם רבנים מזהירים כי הרבה מירקות אלה עדיין נגועים.
בעל חנות 'מכולת יהודית' סיפר כי אפילו הלקוחות הלא-יהודים שלו מגלים התעניינות, לאחר קריאת עלונים ודברי פרסום בחנות שמתייחסים לבעיית החרקים.
המדריך ההלכתי החדש, בן 80 עמ', משווק על-ידי חברת ההוצאה-לאור "ארטסקרול" ונמכרת ברוב חנויות ספרי-קודש ותשמישי קדושה.
+ להורדת המדריך באנגלית (קובץ PDF)