מערכת COL | יום י"ג ניסן ה׳תשס״ו 11.04.2006

מתכונים לפסח

געפילטע פיש לפסח מאת: מהשוויגער שליאז ככה... השוויגער שלי אומרת שבהכנת געפילטע פיש בכלל ובפסח בפרט יש להקפיד על כמה כללים בסיסיים שלדעתה הם שעושים את הדגים טעימים ומוצלחים. היא מכינה אותם כך כל השנה, בלי טיפת קמח מצה... והם באמת יוצאים נהדר. חומרים: 1 ק"ג דגים טחונים. 1 ביצה 1. בצל גדול טחון. 1 כף סוכר - לאלה שאוהבים מתוק יותר יש להוסיף עוד 2 כפות. (סה"כ 3 כפות) 1 כף מלח לציר: 1 בצל פרוס לפרוסות דקות. 1 גזר פרוס לפרוסות דקות 3-4 חתיכות קטנות של חזרת 3כפות סוכר (ושוב למי שאוהב אפשר יותר) 1 כפית מלח. הערה: כמובן שאפשר להכפיל את כמות העיסה לפי הצורך. אופן ההכנה: 1. לסנן את הדגים ע"ג מסננת כשעתיים לפני ההכנה. לא לוותר על הסינון, הדג מפריש נוזלים רבים וע"מ שהדג לא יתפרק רצוי מאוד לסננו. 2. לאחר הסינון יש להוסיף את החומרים הנוספים. לגבי הבצל יש כלל נוסף: לנסות לסנן אותו מנוזלים כמה שיותר. 3. ועכשיו הכלל החשוב ביותר שהוא סוד ההצלחה של המתכון הזה: פשוט ללוש את העיסה עם הידיים במשך זמן רב עד שהיא מתקשה לחלוטין, כמה שיותר לישה ועיבוד העסק יותר מצליח (מילה של סבתות). 4. כדאי להשהות את העיסה במקרר כשעה - שעה וחצי. 5. כעת הכיני את ציר הדגים. הרתיחי מים חצי סיר, הוסיפי את הגזר, הבצל, החזרת ושאר תבלינים. הכיני כדורים אליפסיים וזרקי לתוך הסיר, כסי את הסיר ובשלי שעתיים על אש נמוכה. למשלוח מתכונים: לחצו כאן
מתכונים לפסח

קציצות בשר מבושלות ברוטב לפסח
מאת:

הכי טעים להכין את הקציצות מכמה סוגי בשר, הודו, עוף או בקר, מה שאתם יותר אוהבים.


מצרכים:
1 ק"ג בשר מכל סוג שהוא (או מעורבב)
2 קישואים קטנים טחונים
1 בצל קטן טחון
1 כפית גדושה מלח
מעט סוכר
1 ביצה

לרוטב:
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות.
1/2 שורש סלרי גדול
2 שורשי פטרוזיליה גדולים
2 קישואים
רסק מעגבניה אחת
1 כף סוכר
1 כפית גדושה מלח


אופן ההכנה:
1. לאדות את הבצל עד להשחמה קלה.
2.לגרד את השורשים במגרדת דקה, להוסיף קוביות קישואים, עגבניה ותבלינים.
3. בינתים הכיני את עיסת הבשר: פשוט הכניסי את כל החומרים לקערה ועבדי היטב.(ניתן לשמור כשעה במקרר ע"מ לייצב את העיסה.
4. להוסיף מים רותחים(כך שהם יכסו מחצית מהקציצות, כמה שפחות מים והתבשיל טעים יותר, אך הקציצות חייבות להיות לפחות חצי במים)לזרוק כדורים קטנים לתוך הסיר, להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולבשל שעה.


.........................................................................................................

צלי בקר לפסח



המתכון מתאים לרולדות בקר או לנתחי בקר (שריר וכדו')

1 נתח בשר 2בצלים קצוצים 1 גזר מגורד 1 שורש סלרי מגורד דק 2שורש פטרוזיליה מגורד דק 1 כפית מלח 1 כף סוכר

1. מרחי את נתח הבשר בשמן ופזרי מלח, כסי והשהי במקרר לפחות שעה. 2. אדי בצל אחד עד להשחמה נאה. הוסיפי גזר מגורד, שורשים ובצל חי. 3. טגני את הבשר מכל צידיו עד שיחרך מעט. הוסיפי מעט מים כ-1/3 עד 1/2 סיר. (עדיף כמה שפחות מים אך יש לשמור כל משך הבישול שלא ייגמרו המים ולהפוך את הבשר בערך 3 פעמים במשך הבישול) 4. הרתיחי, הנמיכי את האש, כסי ובשלי כשעתיים - שעתיים וחצי. 5.הוציאי את גוש הבשר מהרוטב(את הרוטב שמרי בצד) קררי היטב. (רצוי במקרר או במקפיא) פרסי לפרוסות דקות ובשלי עם הרוטב המוכן.

.....................................................................................................

ממתק לילדים
מאת: חבדניקית צפונית


סוכר [או מי סוכר]
אגוזים או שקדים

מכינים קרמל [ סוכר מבושל]
מוסיפים את האגוזים.
מניחים על ניר הכסף ומשחיטים את העיסה.
חותכים לחתיכןת ו... פסח כשר ומתוק.

............................................................................................

מתכונים לפסח - אפי'ה.
מאת: רוזי דרורי - נצרת עילית

עוגת קוקוס

מצרכים:
6 ביצים
½ 2 כוסות סוכר
6 כפות שמן
¾ כוס קמח תפוחי-אדמה
½ 1 כפיות אבקת-אפיה
150 גרם קוקוס

אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים לקצף מוצק.
מוסיפים תוך הקצפה את הסוכר עד שמתקבל קצף חלק ומבריק.
להוסיף את יתר החומרים תוך כדי בחישה קלה.
לאפות בתבנית משומנת בחום בינוני.


עוגת אגוזים

מצרכים:
6 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כוס אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף גמיש.
לערבב את החלבונים עם השמן ועם מיץ הלימון,ולהוסיף לקצף.
להוסיף את האגוזים.
לאפות בחום בינוני למשך 50-60 דקות.


קצפיות

מצרכים:
4 חלבונים
2 כפות מיץ לימון
1 כוס סוכר

אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים,להוסיף את הלימון והסוכר
תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף חזק ומבריק.
לאפות בחום נמוך למשך 1.5-2 שעות.
* לשדרוג : ניתן להוסיף כוס קוקוס או כוס אגוזים קצוצים.

עוגה לבנה

מצרכים:
6 ביצים
½ 1 כוסות סוכר
½ כוס שמן
מיץ מ-1/2- תפוז
2 כוסות קמח תפוחי-אדמה
1 אבקת אפיה

אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים עם סוכר.
להוסיף לחלמונים שמן ומיץ תפוזים.
לערבב את כל החומרים היבשים.
להוסיף לחומרים היבשים את החלמונים.
להוסיף לתערובת 2 כפות קצף,כדי לרכך את התערובת.
להוסיף את התערובת לקצף בתנועות עטיפה.
לאפות בחום של 170 מעלות למשך 30-35 דקות.
* לשדרוג : ניתן להוסיף לתערובת, קוביות מתפוחי עץ.

עוגה 'כושית':

כנ"ל עוגה לבנה,אך במקום 2 כוסות קמח תפוחי-אדמה,
יש לשים ½ 1 כוס קמח תפוחי-אדמה ו-1/2- כוס קקאו.


גלידה

מצרכים:
2 ביצים
1/3 כוס סוכר
½ שמנת חמוצה
2 כפיות קפה/קקאו

אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים והסוכר.
לערבב את החלמונים,השמנת והקפה בקערה נפרדת.
להוסיף את התערובת לקצף ולהקפיא.


מיונז
מצרכים:
4 ביצים
¼ כפית מלח
5 כפות חומץ / או מיץ לימון.
3 כוסות שמן

אופן ההכנה:
להתחיל לערבל את הביצים השלמות בבלנדר, ולא לעצור עד סוף ההכנה !
להוסיף,את המלח והחומץ או מיץ הלימון.
לבסוף, להכניס בבת אחת כוס שמן אחת. ולערבל עד שמתקבלת תערובת אחידה. ואז להוסיף כוס שמן שני'ה ולהמשיך כנ"ל.
אם המיונז עדין דליל, להוסיף עוד שמן.
פסח כשר ושמח !!!
.......................................................................................................

קוגל פירה ובשר טחון
מאת: לאה


בצל
גזר
תפוח אדמה
בשר טחון
מלח
שמן לטיגון

1)מטגנים בצל עד להשחמה, מוסיפים גזר מגורד וממשיכים לאדות, מוסיפים בשר טחון עד שהופך מצבעו האדום למבושל, ממליחים מעט (מתבלים בפפריקה ופלפל שחור למי שמשתמש)
2)מכינים פירה תפוחי אדמה עם המון בצל מטוגן.
3)שמים בתבנית: פירה, בשר טחון עם הירקות ושוב פירה ואופים בחום בינוני עד שמשחים .

...........................................................................................................

גלידת שוקולד-ווניל
מאת: חני מדרום


1. כוס אגוזים טחונים
2. 3 ביצים מופרדות
3. חצי כוס סוכר
4. חצי כוס שמן
5. 2 שקיות סוכר ווניל
6. 2 כפות קקאו.

זמן הכנה - כ-10-15 דקות.

לגלידה בסיסית:
מקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר.
מקציפים חלמונים עם חצי כוס שמן.
מקפלים תערובת שני'ה לתוך הראשונה.
לטעם ווניל:
מוסיפים לחצי ממה שיצא ווניל ואגוזים.מערבבים ומקפיאים
לטעם שוקולד:
מוסיפים לחצי השני קקאו
מערבבים ומקפיאים.

טעם הביצים לגמרי לא מורגש.
החיסרון - ביצים לא מבושלות, אבל הטעם מדהים.


...................................................................................................

תפוחי אדמה טעימים
מאת: חיה כ


תפוחי אדמה ע"פ הצורך
מלח
נוזלים (רצוי מרק עוף צח)

חותכים את התפוח אדמה לרצועות עגולות ומסדרים באלכסון אחד על השני בתבנית ממלאים שליש נוזל מרק עוץ ואופים חצי שעה לבריאות.

.......................................................................................................


עוגת קוקוס

מצרכים:
6 ביצים
½ 2 כוסות סוכר
6 כפות שמן
¾ כוס קמח תפוחי-אדמה
½ 1 כפיות אבקת-אפיה
150 גרם קוקוס

אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים לקצף מוצק.
מוסיפים תוך הקצפה את הסוכר עד שמתקבל קצף חלק ומבריק.
להוסיף את יתר החומרים תוך כדי בחישה קלה.
לאפות בתבנית משומנת בחום בינוני.


עוגת אגוזים

מצרכים:
6 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כוס אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף גמיש.
לערבב את החלבונים עם השמן ועם מיץ הלימון,ולהוסיף לקצף.
להוסיף את האגוזים.
לאפות בחום בינוני למשך 50-60 דקות.


קצפיות

מצרכים:
4 חלבונים
2 כפות מיץ לימון
1 כוס סוכר

אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים,להוסיף את הלימון והסוכר
תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף חזק ומבריק.
לאפות בחום נמוך למשך 1.5-2 שעות.
* לשדרוג : ניתן להוסיף כוס קוקוס או כוס אגוזים קצוצים.

עוגה לבנה

מצרכים:
6 ביצים
½ 1 כוסות סוכר
½ כוס שמן
מיץ מ-1/2- תפוז
2 כוסות קמח תפוחי-אדמה
1 אבקת אפיה

אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים עם סוכר.
להוסיף לחלמונים שמן ומיץ תפוזים.
לערבב את כל החומרים היבשים.
להוסיף לחומרים היבשים את החלמונים.
להוסיף לתערובת 2 כפות קצף,כדי לרכך את התערובת.
להוסיף את התערובת לקצף בתנועות עטיפה.
לאפות בחום של 170 מעלות למשך 30-35 דקות.
* לשדרוג : ניתן להוסיף לתערובת, קוביות מתפוחי עץ.

עוגה 'כושית':

כנ"ל עוגה לבנה,אך במקום 2 כוסות קמח תפוחי-אדמה,
יש לשים ½ 1 כוס קמח תפוחי-אדמה ו-1/2- כוס קקאו.


גלידה

מצרכים:
2 ביצים
1/3 כוס סוכר
½ שמנת חמוצה
2 כפיות קפה/קקאו

אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים והסוכר.
לערבב את החלמונים,השמנת והקפה בקערה נפרדת.
להוסיף את התערובת לקצף ולהקפיא.


מיונז
מצרכים:
4 ביצים
¼ כפית מלח
5 כפות חומץ / או מיץ לימון.
3 כוסות שמן

אופן ההכנה:
להתחיל לערבל את הביצים השלמות בבלנדר, ולא לעצור עד סוף ההכנה !
להוסיף,את המלח והחומץ או מיץ הלימון.
לבסוף, להכניס בבת אחת כוס שמן אחת. ולערבל עד שמתקבלת תערובת אחידה. ואז להוסיף כוס שמן שני'ה ולהמשיך כנ"ל.
אם המיונז עדין דליל, להוסיף עוד שמן.

...........................................................................................................

מוס שוקולד (לאלה שמשתמשים בשוקולד מריר)

גם כאן יש חיסרון שהביצים לא מבושלות, אך הטעם- מדהים, מי שלא מפחד כדאי לנסות.

 


6 ביצים
6 כפות סוכר
200 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס יין אדום מתוק או יבש
1/4 כוס שמן


1. הפרידי ביצים. הקציפי את החלבונים עם הסוכר.
2. המסי את השוקולד המריר, הוסיפי חלמונים, יין ושמן.
3. אחדי את 2 התערובות.

ניתן להגיש בכוסות על רגל בתור מוס או בתור גלידה: לשפוך בקופסה או בתבנית, להקפיא ולפרוס לריבועים או לחלופין לקרוץ עיגולים בעזרת כף גלידה.

ניתן להמיס מעט שוקולד מריר ולזלף מעל הגלידה או המוס סמוך להגשה, עם אגוז מעל.

..........................................................................

גלידת בננות
מאת: טובה צירקוס

הגלידה הזאת היא להיט אצלינו, החיסרון בכל הגלידות הוא שהביצים לא מבושלות, ושפעת העופות די הפחידה את כולם כך שבטח רבים מכם יחששו לעשות גלידות. אני בכל אופן עושה אותה באמונה שהכל יהיה בסדר בעז"ה.


4 בננות
5 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס אגוזים קצוצים
1/4 כוס יין אדום מתוק או יבש


1. להפריד ביצים לחלמון וחלבון.
2. את החלבונים להקציף עם חצי מכמות הסוכר.
3. בבלנדר לערבב את החלמונים, האגוזים, הבננות והסוכר הנותר.
4. לאחד את שתי העיסות, להקפיא ולהגיש. זה פשוט טעים!

......................................................................

רצועות חזה עוף מוקפץ
מאת: טובה צירקוס


1 מגש שניצלים עוף או הודו
3 בצלים גדולים חתוכים לטבעות דקות
2 גזרים פרוסים לפרוסות דקות
2 פלפלים אדומים (מי שמשתמש) חתוכים לרצועות דקות
3 שיני שום (למי שמשתמש)
תבלינים: מלח וכף סוכר (למחמירים) פלפל ופפריקה (למי שמשתמש)
מעט חזרת מגורדת
1/4 כוס יין אדום יבש (לא חובה)


1. טגנו את הבצלים בשמן עד להשחמה חזקה, למשתמשים בשום, להוסיף פרוסות שום, רצועות פלפל וגזר מגורד.
2. לחתוך את השניצלים לרצועות דקות, להוסיף לסיר, לערבב היטב, לתבל במלח,סוכר, פלפל ופפריקה, שוב למי שמשתמש, להוסיף את החזרת ואת היין.
לבשל 5 דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהרצועות משנות את צבען ללבן. לסגור ולהגיש מייד

..............................................................................

סלט סלק לפסח
מאת: נחמי פרידמן - רוסטוב

סלט סלק לפסח
סלק מבושל ומגורד
אגוזים קצוצים
2 כפות גדושות מיונז (של פסח כמובן)
כפית לימון
רבע כפית מלח
חצי כפית סוכר
בתאבון!!

......................................................................................


פסח כשר ושמח !!!

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.