ליצמן רוצה להמשיך להיות "שגריר נאמן"
היום (שני) שיגר הרב חבר-הכנסת ויושב-ראש ועדת הכספים הרב יעקב ליצמן, מכתב ליושב-ראש ועד כפר-חב"ד הרב בנימין ליפשיץ. בתחילת המכתב, מספר הרב ליצמן על התרשמותו מביקורו בכפר-חב"ד לפני מספר שבועות: "חובה נעימה לי להביע את התרשמותי הכנה והנעימה מביקורי בכפר חב"ד שם ראיתי מוסדות חינוך וחסד לצד הרחבת בתי המגורים".
בהמשך המכתב, עובר הרב ליצמן לכתוב על דברים הבוערים. "בהמשך לשיחתנו", הוא כותב, "הנני לחזור ולהבהיר חד משמעית, כי יהדות התורה והשבת, הצביעה בעבר נגד הסכם אוסלו, נגד הסכם חברון, נגד הסכם וואי ועד אבו דיס. כמו כן הצביעה נגד ההתנתקות".
בהמשך המכתב, ממשיך וכותב הרב ליצמן: "לצערנו הרב לא הייתה לנו כל אפשרות לעצור את תוכנית ההתנתקות, משום שזו הוכנה בבית התבשיל של ממשלת שרון, שינוי המפד"ל והאיחוד הלאומי".
הרב ליצמן מסיים את מכתבו המיוחד במילים הבאות: "אני משוכנע כי חסידי חב"ד בכל מקומות מושבותיהם הנאמנים להוראות של כ"ק מרן האדמו"ר מליובאוויטש זיע"א יצביעו עבור רשימת יהדות התורה והשבת וייסעו בידי וביד חברי להיות להיות שגריר נאמן במהלך הקדנציה הבאה כפי שנהגתי בעבר".
מספיק להכניס שוב את מה שהרבי הורה בזמנו, כולם יודעים שזו היתה הוראת שעה, מדוע לא העזתם להזכיר את זה בבחירות שהיו לאחר מכן לפני ג תמוז?
לא להצביע לג!
אגודת ישראל נוסדה ע"י יהודים יר"ש והיה להם מסי"נ לכלל ישראל, והכוונה לפרנסים שלא זזו מהוראות רבותיהם, והם עצמם עשו עבודה קשה יומם ולילה - למען הכלל- .
כהיום - השתנו הדורות, יש מדינה, יש כנסת, ויש גם הרבה כסף, וכשיש כסף ב"ה , יש גם נסיונות שלא כ"א יכול לעמוד בהם,
הוראת הרבי בענין ההצבעה לכנסת מטרתה לשמור על גחלת ישראל לבל תכבה, להציל נשמות ישראל מהקליפה הציונית וכו,
אבל אם אין גוף ח"ו - אין גם נשמה, ואם מוסרים את הארץ לאויבים הרי שהכל ח"ו יכול להגמר היל"ת, וזה ברור לכל בר דעת,
אגו"י יושבת בכנסת שנים רבות ושומעת מקרוב ורואה את הסכנה יותר מכל עמך, ובשאט נפש למען הרבות סוס , והרבות ממון - נותנת יד לפושעים, היתכן ?
אגו"י מעולם לא התחשבה בדעותיו או בעצת הרבי שכ"כ נגע לליבו וכ"כ מסר נפשו לעם ישראל מגדולם ועד הכי קטן, ופרשת מיהו יהודי תוכיח, שאגו"י לא סובבה את הראש לכיוון הרבי, וכעת רואים כמה צדק , אחרי שא"י שורצת יותר ממליון גויים שהציונות העלתה ברוב טובה,
המכתב שכתב ליצמן ופורסם הערב, הוא רובו ככולו תרמית , ובדומה למחאה בהמודיע, הופך אותנו לילדים ומשמש כגננת,
דע לך ר ליצמן עם כל הכבוד, חסידי חבד קרוצים מחומר שונה משחשבת, הרבי שלנו לימדנו שלא על כסף בונים יהדות אלא על מסירות נפש, ואתה לעולם לא תבין מה זה לקום ולוותר על משרה רמה כשלך עם כל הנלווה לזה, למען שעל מארץ הקודש, ובעיקר למען פיקוח נפש,
וממילא אינך האיש הנכון למחות על כבודו של רבינו, וגם לא חבריך לסיעה,
אנו חסידי חבד נאמנים לה ,לתורה , לרבי ולהוראותיו, לא נוכל הפעם להשתתף עם אגו"י,
שבו בכנסת 4 שנים נוספות תוכיחו עצמכם ואז נראה,
בהצלחה חסידי חבד.
מאפשרים לכם לקבל