מסטודנטים ועד אנשי מקצוע: רשת CYP מתרחבת
לקראת כינוס השלוחים העולמי, שיתכנס בבית חיינו – 770 בקראון הייטס, מציג ארגון צעירי חב"ד לאנשי מקצוע (Chabad Young Professionals – CYP) הישג נוסף בתנופת ההתרחבות הבינלאומית שלו: 18 קהילות חדשות הצטרפו בחודשים האחרונים לרשת, המונה כיום יותר מ-350 מרכזים בשש יבשות.
רשת CYP, הפועלת במסגרת מרכז 302, מיועדת לצעירים יהודים בשנות העשרים והשלושים לחייהם, ובהם סטודנטים, צעירים הלומדים מקצועות שונים ואנשי מקצוע בתחילת דרכם. הרשת מקימה עבורם קהילות חב"ד המשלבות שיעורי תורה ולימוד יהדות, מפגשים חברתיים, אירועים סביב חגי ישראל, פעילויות התנדבות והזדמנויות ליצירת קשרים חברתיים וקהילתיים. מטרתה לחבר את הדור הצעיר לחיי יהדות ולקהילה, וליצור עבורו מסגרת יהודית חמה ומשמעותית.
בין הקהילות החדשות שנפתחו ניתן למצוא את מינכן שבגרמניה, מילאנו שבאיטליה, ליון ומרסיי שבצרפת. בארצות הברית הצטרפו לרשת קהילות בפורט ויין שבאינדיאנה, דה מוין שבאיווה, אל פאסו שבטקסס וג'קסונוויל שבפלורידה. קהילות חדשות נפתחו גם בפנמה סיטי שבפנמה ובריצ'מונד שבקולומביה הבריטית, קנדה.
מה שהחל בשנת 2014 עם מספר מצומצם של שלוחים חלוצים, הפך לרשת בינלאומית המסייעת בעיצוב החיים היהודיים של דור צעיר.
מענה לצורך של דור צעיר
"המודל של הרבי ייחודי משום שהוא מציב את השלוחים בחזית העשייה", אומר הרב מנדי קוטלרסקי, מנכ"ל מרכז 302. "הם רואים כיצד החיים היהודיים מתפתחים ומגיבים לצרכים שעולים מהשטח. כאשר צעירים מקצועיים לא קיבלו את המענה הראוי, השלוחים זיהו את הצורך והקימו את CYP, שהפך מאז לאחד התחומים הצומחים ביותר בשליחות".
לדבריו, שנות העשרים והשלושים לחייו של אדם הן תקופה משמעותית במיוחד: צעירים מתחילים לבסס את הקריירה שלהם, לבחור את בני זוגם ולהקים משפחות. החלטות המתקבלות בשנים אלו משפיעות לא רק על עתידם האישי, אלא גם על עתידו של העם היהודי.
באמצעות חום, אותנטיות וחזון, יוצרים שלוחי CYP קהילות שבהן חיים יהודיים מתקיימים בגאווה ובשמחה.
"צעירים מקצועיים אינם מחפשים רק תוכניות ופעילויות; הם רוצים להוביל", אומר הרב בערל פרנקל, מנהל CYP הבינלאומי במרכז 302. "הייחודיות של CYP היא שהצעירים עצמם שותפים עם השלוחים בבניית הקהילות, מהיסוד כלפי מעלה. זהו מודל קהילתי הצומח מהשטח, בדיוק כפי שהרבי רצה שהשליחות תיראה".
מפגשים בינלאומיים וחיבור לקהילה
הצורך הגובר בקשר יהודי ובקהילה ניכר גם בהיענות למפגש הבינלאומי של CYP, שיתקיים בקראון הייטס בתאריכים 15–17 בינואר 2027, ז'–ט' בשבט. מספר הנרשמים בשבוע הראשון לפתיחת ההרשמה כבר גדול ביותר מפי שלושה ממספר הנרשמים בתקופה המקבילה בשנה שעברה.
"אנחנו רואים שצעירים יהודים מחפשים באופן פעיל קהילה שיוכלו לקרוא לה בית", אומר הרב ניסי לפקיבקר, סגן מנהל CYP הבינלאומי במרכז 302. "ההיענות המרשימה למפגש CYP השנה היא דוגמה לכך. הצעירים רוצים להיות מחוברים, להרגיש שייכים ולהיות חלק ממשהו גדול יותר. כל קהילת CYP חדשה פירושה עיר נוספת שבה צעירים יהודים יכולים למצוא תחושת משפחה, ליצור קשרים משמעותיים ולהיות חלק פעיל מקהילה יהודית".
המפגש הבינלאומי מאגד צעירים מקצועיים מכל רחבי העולם, ומאפשר להם לחוות את עוצמתה של קהילה יהודית בינלאומית, לצד העמקת הקשרים שיצרו עם השלוחים המקומיים.
גם בתחום השידוכים והקמת הבית היהודי
תחום נוסף בפעילות הארגון הוא מיזם השידוכים Met@Chabad, בהובלת השלוחים. ברחבי העולם משמשים השלוחים כמדריכים, שדכנים ומלווים לצעירים יהודים. במסגרת הפעילות מתקיימים שבתונים ייעודיים להיכרות, קורסים תורניים בנושאי קשרים ובניית בית במסגרת האקדמיה של CYP, וליווי צעירים בדרך להקמת בית יהודי.
המיזם, בהשראת קריאתו של הרבי להקמת בתים יהודיים יציבים, מעניק לשלוחים כלים מקצועיים, הכשרה לשדכנים, מערכת התאמה המבוססת על ערכים ורשת קשרים בינלאומית, במטרה לסייע לצעירים בתחום השידוכים מתוך מטרה וכיוון.
התרחבות CYP מבטאת את ההזדמנות להגיע לצעירים יהודים בתקופה משמעותית בחייהם, שבה החלטות הנוגעות לזהות, קשרים אישיים וקהילה עשויות להשפיע על עתידם לאורך שנים.
לקראת התכנסותם של אלפי שלוחים מכל רחבי העולם בכינוס השלוחים, ממשיכה תנופת ההתרחבות של CYP להמחיש את הביקוש הגובר לקהילות עבור צעירים ואת התמסרותם של השלוחים למענה על צורך זה.
מערים מרכזיות ברחבי העולם ועד לקהילות יהודיות קטנות יותר, המסר ברור: צעירים יהודים מחפשים קשר, משמעות וקהילה שיוכלו לקרוא לה בית.
מאפשרים לכם לקבל