הנס הדרמטי בשחקים, ההיערכות לבחירות וזמן חורף בישיבות
גם הערב, כמו בכל ליל שישי, תכנית עמוסה בתוכן אקטואלי וחסידי - עם כל הנושאים הבוערים שעל סדר היום.
צפו בוידאו המלא:
הערב בתוכנית: ר' יוסי גולדברגר שכבר מסתובב במסדרוני הכנסת כמעט שני עשורים, מחליט לקפוץ למים הפוליטיים הסוערים ומשובץ במקום התשיעי במפלגת 'עוצמה יהודית' בראשותו של השר איתמר בן-גביר. נשמע ממנו על הדחיפה שהביאה אותו להיכנס לפוליטיקה, למה הוא אף פעם לא התיימר וגם כעת הוא לא מייצג את חב"ד? מה הקלף החזק של עוצמה יהודית ולמה הם לא התאחדו עם סמוטריץ' כמו בבחירות האחרונות?
אחריו נדבר עם חה"כ שמחה רוטמן מהציונות הדתית, יו"ר וועדת חוקה, חוק ומשפט בכנסת, שידבר על ההצלחות העיקריות בקדנציה נוכחית, ומהו הסיכוי לבצע רפורמה משפטית מלאה, לתקן את חוק מיהו יהודי ולהעביר לאלתר מתפקידה את היועמ"שית גלי בהרב-מיארה? ומה לדעתו הנושא החשוב ביותר כעת שעומד על סדר היום הציבורי בישראל?
למה אנשים משקרים בסקרים פוליטיים? עד כמה הסקרים קולעים לאמת? מה המחיר, אם בכלל שמשלמים מכוני סקרים שהחטיאו תוצאות אמת, וכיצד עובד כל מנגנון הסקרים ביום הבחירות? על כל הנושא המעניין הזה ועוד, נשוחח עם ד"ר עדו ליברמן, סוציולוג של החברה הישראלית מהמכללה האקדמית גליל מערבי, בעלים ומנהל מקצועי במכון ל.ש.ם למחקר חברתי, ועורך סקרי בחירות למעלה מ-20 שנה.
מעדיפים להאזין? הפרק זמין גם בספוטיפיי ובנגן שמע:
עדיין לא נרגענו מנס המטוס. טיסת פליי דובאי שהונחתה בניסים גדולים בשלום על אדמת ארץ הקודש לאחר שרבים וטובים החסירו כמה פעימות בשמיים ועל הקרקע בעקבות ניסיון ההשתלטות על המטוס. נהיה כאן בשיחה עם גבי אופיר, איש הייטק וגם טייס מסחרי עם רזומה של טיסות פרטיות ומסחריות בארץ ובחו"ל, שיספר מנקודת מבטו כטייס על שרשרת הניסים שלמעשה התרחשו במהלך הטיסה ובסיומה, ושאלת השאלות: מה ההיתכנות ששרברב נטול כל ניסיון תעופתי, נכנס לקוקפיט של מטוס שנמצא בצלילה מטה ומצליח לייצב אותו?
בהמשך נשמע את שמעון יעיש, יוצר תוכן בתחום התיירות והתעופה, שידבר על ההשלכות של הטיסה המפחידה הזאת על עולם התעופה בכלל ועל ישראל בפרט. למה מחירי הטיסות לניו יורק עדיין לא מתמתנים למרות שחברות כמו יונייטד ודלתא חזרו לטוס בקו תל אביב-ניו יורק? והאם חזרנו למספרי התנועה האווירית שהיו כאן טרום הסבבים עם איראן והחיזבאללה?
בתפנית חדה לעולם הרוחני. עולם הישיבות אמנם התחיל באלול מבראשית, אבל השנה האמיתית מתחילה כעת לאחר חודש החגים. לקראת החזרה לישיבות, אתמול והיום התקיימו בירושלים ימי עיון של ארגון 'כרמי שלי', בו נטלו חלק כל צוותי ישיבות חב"ד בישראל. נהיה כאן עם הרב נטע גערליצקי, משפיע בישיבת תומכי תמימים המרכזית בלוד ומנהל רוחני של הארגון 'כרמי שלי' שיספר על הקו האנונימי והמייל האנונימי שהצילו נערים רבים מרדת שחת, גם על הסדנאות המיוחדות שהתקיימו בימין העיון האחרונים, ולאחר עשר שנות עילות, האם ניתן לחדש עוד בתחום הקשר בין התלמיד למחנך, ההורים והתלמיד אל מול הצוות?
לסיום, את ניגון השבת שיחתום לנו את התוכנית, יבחר הפעם הרב דודי כפלין, שליח הרבי לאי קוזומל שבמכסיקו, שיספר על שליחות של 18 שנה באי מרהיב ביופיו שמושך מיליוני מבקרים מטיילים בשנה, מה מאפיין את הציבור שפוקד את בית חב"ד, ומהן התוכניות להתפתחות בעתיד הקרוב והרחוק?
מאפשרים לכם לקבל