יחזקאל לוין | יום כ"ג תשרי ה׳תשפ״ז 04.10.2026
פרוייקט מיוחד

מתקמ''ז עד תשמ''ז: היובלות החבד''ים של שנת תשפ''ז

200 שנה לגאולת אדמו״ר האמצעי, 100 שנה לגאולת הרבי הריי״צ, 100 שנה לתקנת אמירת התהילים, 75 שנה לצא״ח ו־40 שנה לדידן נצח: היובלות הבולטים שמזמנת שנת תשפ״ז והמשמעות המיוחדת שהעניק להם הרבי.  
מתקמ''ז עד תשמ''ז: היובלות החבד''ים של שנת תשפ''ז

מקום מיוחד נודע ליובלות בתורתו של הרבי. כאשר הושלם מספר שנים עגול ממאורע חסידי, ביאר הרבי את משמעות המספר והסביר פעם אחר פעם כי בהזדמנות כזו יורד אור חדש לעולם, ויש לנצלו.

תשפ״ז מביאה עמה שורה יוצאת דופן של יובלות כאלה — 200 שנה לגאולת אדמו״ר האמצעי, 100 שנה לגאולת הרבי הריי״צ, 100 שנה לתקנת אמירת התהילים, 75 שנה לייסוד מוסדות מרכזיים בחב״ד בארץ, 40 שנה לה׳ טבת ועוד.

אתר COL מגיש לפניכם סקירה מיוחדת אודות היובלות המרכזיים שחלים השנה והמשמעות שהעניק הרבי למספרים אלו.

יו״ד כסלו | תקפ״ז–תשפ״ז: 200 שנה לגאולת אדמו״ר האמצעי

לאחר תקופה ארוכה של חקירות, הלשנות ורדיפות, יצא אדמו״ר האמצעי ממאסרו ביו״ד כסלו תקפ״ז. מאז נקבע היום בחב״ד כחג הגאולה, והשנה ימלאו 200 שנה לאותו מאורע.

למספר מאתיים התייחס הרבי בשנת תשכ״א, לאחר שמלאו מאתיים שנה להסתלקות הבעל שם טוב. הרבי הסביר שכאשר נשלם "מספר מיוחד של שנים" יש לנצל את ההזדמנות כדי להוסיף בעבודה בפועל.

באותו הקשר עורר הרבי להוסיף בהפצת המעיינות חוצה, והדגיש כי בכל שנה מאיר אור חדש שלא האיר קודם לכן, ולכן נדרשת בכל שנה הוספה חדשה.

ה׳ טבת | תשמ״ז–תשפ״ז: 40 שנה לדידן נצח

לאחר מאבק משפטי ממושך סביב ספריית רבותינו נשיאינו, ניתן בה׳ טבת תשמ״ז פסק הדין המפורסם שהפך את היום לאחד מחגי הדור השביעי — "דידן נצח".

השנה ימלאו 40 שנה לאותו יום.

למספר ארבעים העניק הרבי משמעות מיוחדת. בשנת תש״נ, כאשר מלאו ארבעים שנה להסתלקות הרבי הריי״צ, פתח הרבי בדברי הפסוק "ויהי בארבעים שנה", והסביר כי בגיל ארבעים ישנו עילוי מיוחד בדעת — "בן ארבעים לבינה".

הרבי קישר זאת גם לדברי חז״ל שלאחר ארבעים שנה מגיעים ל"לב לדעת ועיניים לראות ואזניים לשמוע", כלומר ליכולת להבין את הדברים בעומק חדש.

תשי״ב–תשפ״ז: 75 שנה לייסוד צעירי אגודת חב״ד ונשי ובנות חב״ד

בשנותיה הראשונות של נשיאות הרבי החלה הפעילות החב״דית בארץ לקבל תנופה חדשה, ובשנת תשי״ב נוסדו גופים מרכזיים ובהם צעירי אגודת חב״ד וארגון נשי ובנות חב״ד.

השנה ימלאו 75 שנה לייסודם.

גם למספר 75 העניק הרבי משמעות מיוחדת. בהתוועדות י״ט תמוז תשכ״ח, כאשר מלאו 75 שנה מסיום חגיגות בר המצווה של הרבי הריי״צ, הסביר הרבי כי שבעים מבטא את שלמות שבע המידות, כאשר כל אחת מהן כלולה מעשר, ואילו חמש מבטא את חמשת החסדים.

הרבי הסביר כי השילוב של שבעים וחמש מבטא נתינת כוח מיוחדת להמשיך את ההשפעה מן השכל אל המידות, ולפעול שההשפעה תרד "מלמעלה מעלה עד אין קץ עד למטה מטה עד אין תכלית".

באותה שנה, בי״ג באייר תשי״ב, הסתלק גם ר׳ ישראל אריה לייב שניאורסון, אחיו של הרבי, והשנה ימלאו 75 שנה להסתלקותו.

י״ב–י״ג תמוז | תרפ״ז–תשפ״ז: 100 שנה לגאולת הרבי הריי״צ

אחרי שפעל במחתרת למען שמירת היהדות ברוסיה הסובייטית, נאסר הרבי הריי״צ בידי השלטונות ונידון לעונש חמור. לאחר מאבק קשה השתנה גזר הדין, ובי״ב–י״ג תמוז תרפ״ז יצא לחופשי.

מאז נקבעו הימים כחג הגאולה, והשנה יצוינו 100 שנה לאחד המאורעות המרכזיים בתולדות חב״ד בדור הקודם.

למספר מאה התייחס הרבי בשנת תשכ״ו, כאשר מלאו מאה שנה להסתלקות הצמח צדק. הרבי הסביר כי המספר עשר מבטא שלמות, וכאשר משלימים עשר פעמים עשר מגיעים לשלמות מלאה עוד יותר. הרבי אף התבטא כי המספר מאה "מסמל את שיא השלימות".

לאותה תקופה קשורה גם תקנת אמירת שיעור התהילים היומי לפי ימי החודש, שהופצה בידי הרבי הריי״צ באותה שנה והפכה לחלק מסדר היום החב״די. בתשפ״ז יצוינו גם 100 שנה לתקנה זו.

ט״ו אלול | תרנ״ז–תשפ״ז: 130 שנה לייסוד תומכי תמימים

אחרי שהתגלגל עשר שנים בציוני רבותינו נשיאינו, הכריז אדמו״ר הרש״ב בט״ו באלול תרנ״ז על ייסוד ישיבת תומכי תמימים. בח״י אלול החלו הלימודים בפועל.

השנה מלאו 130 שנה לייסוד הישיבה. לא מצאנו התייחסות מיוחדת ליובל 130 בתורת הרבי, ובמידה וישנו נשמח שתשתפו אותנו.

 

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.