ישיבת תומכי תמימים בסאו פאולו מסכמת שנת צמיחה
שנת תשפ״ו הגיעה לסיומה בישיבת תומכי תמימים סאו פאולו, לאחר שנה של צמיחה בלימוד, בחסידישקייט ובמבצעים. לצד הגידול במספר הבחורים, המשיכה הישיבה להתמקד באיכות הלימוד, בעבודה החסידית ובמעורבות בשליחותו של הרבי.
את הישיבה מוביל ראש הישיבה הרב שמאי ענדע, האחראי על לימוד התורה ועל הכיוון הלימודי של הישיבה. לצדו פועל המנהל הרב מנדי קונספולסקי, המופקד על הצרכים הגשמיים של הישיבה ועל התשתית הנדרשת לפעילותה.
את ההתנהלות היומיומית מרכז המנהל הרב דניאל טרגר, הנמצא בקשר שוטף עם הבחורים והצוות ומרכז את סדר היום והתוכניות השונות. את התחום הרוחני מחזק המשפיע הרב זלמן זייאק, העוסק בהתפתחותם האישית והרוחנית של הבחורים באמצעות התוועדויות, הדרכה אישית וקשר שוטף.
לצד הנהלת הישיבה, חלק משמעותי מהעשייה במהלך השנה היה נתון בידי התלמידים השלוחים, הבחורים המבוגרים המגיעים לישיבה כדי לחזק את המקום ולסייע לבחורים הצעירים.
התלמידים השלוחים משמשים לא רק כמי שמסייעים בארגון התוכניות. במהלך השנה הם לומדים עם הבחורים, ביחידות ובקבוצות, מעודדים אותם להציב לעצמם מטרות חדשות ומשתדלים להפוך את התוכניות השונות לחלק חי ומשמעותי מההווי של הישיבה.
אחד המיזמים המרכזיים של השנה היה מבצע אלף בית. במסגרת המבצע קיבלו הבחורים על עצמם ללמוד את שני הכרכים הראשונים של לקוטי שיחות ביידיש.
הלימוד בלקוטי שיחות בשפת המקור מעניק לבחורים אפשרות לעסוק בשיחותיו של הרבי באופן ישיר, ובמקביל לחזק את ידיעותיהם ביידיש ואת הקשר לתורתו של הרבי.
התלמידים השלוחים ליוו את המבצע לאורך השנה, עודדו את הבחורים להתמיד בלימוד ולהתקדם באופן קבוע. כדי להוסיף עניין ומוטיבציה נערכו הגרלות חודשיות בין המשתתפים.
המבצע הפך במהלך השנה למיזם לימודי משותף, כאשר הבחורים מתקדמים יחד ומעודדים זה את זה לעמוד ביעדים שהוצבו.
לצד מבצע אלף בית התקיימו במהלך השנה יוזמות ומבצעים נוספים. תחום המבצעים התחזק אף הוא, כאשר הבחורים יצאו בימי שישי אל מחוץ לכותלי הישיבה ופעלו בקרב יהודים בקהילה הרחבה.
עבור הבחורים הלומדים בברזיל, פעילות זו מהווה חלק מעבודת השליחות שהם מתחנכים אליה בישיבה. לצד בניית עצמם כחסידים, הם לומדים להביא יהדות וחסידישקייט ליהודים נוספים ולהשפיע על סביבתם.
עם סיום הזמן נערך בישיבה מעמד מיוחד לציון הישגי הבחורים ולסיכום השנה. במעמד באו לידי ביטוי ההישגים שנצברו במהלך השנה, ובהם ההתקדמות במבצע אלף בית, התחזקות פעילות המבצעים והעשייה של הבחורים במסגרת הישיבה.
שנת תשפ״ו הסתיימה אפוא לאחר תקופה של לימוד, התוועדויות, מבצעים וסדרי הישיבה. לצד המיזמים השונים, הדגש לאורך השנה היה על התפתחותם של הבחורים עצמם ועל בניית קבוצה חזקה יותר בלימוד ובחסידישקייט.
עם סיום השנה, המבט בישיבה מופנה כבר להמשך. לצד ההישגים של השנה שהסתיימה, ממשיכה ישיבת תומכי תמימים סאו פאולו בבניית הבחורים על יסודות של תורה, חסידישקייט, התוועדויות, מבצעים והתקשרות לרבי.
מאפשרים לכם לקבל