אלפים נעדרים באסון: בית חב"ד נפאל הפך למרכזיית קשר
שליחת הרבי בנפאל - חני ליפשיץ בפוסט מרגש בפייסבוק: "כל הלילה לא ישנתי. חזקי היה בטלפונים עם כל העולם ואני, מחשבה אחת לא עוזבת אותי. כמה חשוב להביא כל יהודי לקבר ישראל. ובמצב שנוצר כאן, גם הדבר הבסיסי והקדוש הזה כבר לא פשוט בכלל".
ליפשיץ מספרת, כי "הגופות שמצליחים לחלץ אחרי ימים מתחת לבוץ נמצאות במצב הכי קשה שיש, כזה שמקשה מאוד על הזיהוי. אתמול נקברו כמאה גופות שלא זוהו, והיום צפויה קבורה המונית של עוד מאה חמישים שאין לאף אחד מושג מי הם".
היא מציינת כי יש "אלפי נעדרים באסון הזה ובתוך כל המספרים האלה יש גם נעדר ישראלי, ויש כמובן נעדרים יהודים שאנחנו בקשר עם המשפחות שלהם. משפחות שמחכות לטלפון. לידיעה. למשהו להיאחז בו".
שליחת הרבי משתפת: "בימים האחרונים הבנתי מחדש כמה דק הגבול בין אדם שיש לו שם, בית ומשפחה, לבין מספר בתוך אסון. יש כל כך הרבה חוסר אונים במצב הזה. ופתאום המילים שאנחנו אומרים בכל שנה בימים הנוראים נשמעות אחרת: 'מי במים ומי באש'. "אלה תמיד היו מילים גדולות. רחוקות. כמעט מופשטות. עד שהמים הופכים לנהר שסוחף חיים שלמים. עד שיש אנשים מתחת לבוץ. עד שמישהו יושב בצד השני של העולם ומחכה לדעת אם האדם שהוא אוהב עוד יחזור".
בית חב"ד קטמנדו הפך למרכזיית מידע מנפאל. "ממשיכים לברר. ממשיכים לדבר עם משפחות וקהילות. ממשיכים לעשות כל מה שאפשר כדי שלכל אדם יהיה שם, ולכל משפחה תהיה תשובה. וממשיכים להתפלל. על החיים. על הנעדרים. על המשפחות שמחכות, יהודים ושאינם יהודים. מתפללים שגם מתוך כל החושך הזה - עוד יגיעו בשורות טובות".
מאפשרים לכם לקבל