באושן פארקוויי: הבניין המחודש של ישיבת ליובאוויטש
רבני ישיבת ליובאוויטש התכנסו לביקור מיוחד בבניין המתיבתא המחודש, הממוקם בקמפוס אושן פארקוויי. הבניין, שעבר שיפוץ והתחדשות, ישמש מחדש כבית למתיבתא של ישיבת ליובאוויטש, ויהפוך למקום של תורה, תפילה וחסידישקייט עבור תלמידי הישיבה.
הביקור בבניין המחודש נערך כהצצה ראשונה של רבני ישיבת ליובאוויטש למבנה, לקראת כניסת המתיבתא למקום. עבור הישיבה מדובר בהחזרת הבניין לשימושו ההיסטורי, תוך התאמתו לרמת הצמיחה וההתרחבות של תומכי תמימים בשנים האחרונות.
המהלך מבטא את החזרת הבניין ההיסטורי למעמדו ולשימושו, לאחר שעבר חידוש מקיף והותאם לצרכים הנוכחיים של תלמידי המתיבתא. במהלך הסיור עברו רבני הישיבה בין חלקי הבניין המחודש, ובחנו בין היתר את הפנימייה החדשה והנוחה ואת המקווה המפואר שנבנה במקום.
הסיור עורר תחושת נחת מיוחדת בקרב הרבנים, שראו את תלמידיהם גדלים ומתפתחים משנה לשנה, וכעת ממשיכים איתם לשלב הבא – המתיבתא.
הבניין המחודש מבטא את המגמה המלווה את ישיבת ליובאוויטש בשנים האחרונות: לעלות גבוה יותר ולהתרחב רחב יותר, הן בגשמיות והן ברוחניות.
בהתאם לדגש של הרבי על כך שבניינה וסביבתה של ישיבה צריכים להיות ראויים לתורה הנלמדת בין כתליה, הושקעו מחשבה ומאמץ ביצירת מבנה מרווח, מכובד ונאה, עד לפרטים הקטנים.
במהלך המעמד נשאו דברים הרב בראון, רב שכונת קראון הייטס, הרב יוסף סימפסון, מנהל ישיבת ליובאוויטש, והרב שרף, מנהל המתיבתא. בדבריהם עמדו על משמעותו של הפרק החדש ועל הזכות והאחריות הגדולות המגיעות יחד איתו.
המעבר למבנה המחודש אינו רק פתיחתו של בניין משופץ. הוא מבטא את המשך צמיחתה של ישיבת ליובאוויטש ואת התפתחותם של תלמידיה, הממשיכים את תהליך החינוך שקיבלו בשנים הקודמות ונכנסים כעת לשלב הבא במתיבתא.
ככל שהבניין יפה ומרשים בגשמיות, התקווה היא שהיופי הפנימי שימלא אותו יהיה גדול עוד יותר: קול התורה, התפילה, החסידישקייט והצמיחה האישית של התמימים.
כך ממשיכה ישיבת תומכי תמימים לגדול ולהתרחב, ולהעמיד דורות של חסידים, תמימים ושלוחים, המעניקים לרבי נחת.
מאפשרים לכם לקבל