מנדי ברגר | יום ז' אלול ה׳תשפ״ו 20.08.2026
לראשונה בישראל

ערב רתימה והתגייסות לחיזוק 'ועד תלמידי התמימים העולמי'

ערב רתימה ייחודי נערך הערב בכפר חב"ד עבור ארגון 'ועד תלמידי התמימים העולמי', בראשות הרב צבי הירש אלטיין, בהשתתפות עשרות אברכים שאכפת להם מדור העתיד של ליובאוויטש, בסימן 'פותחים את הלב לאירוח בחודש תשרי ומשפיעים על דורות של תמימים' •  
ערב רתימה והתגייסות לחיזוק 'ועד תלמידי התמימים העולמי'
צילום: מאיר דהן, COL

אלפי תלמידי התמימים העושים מדי שנה את דרכם לחצרות קודשנו זוכים לחודש מרומם ובלתי נשכח אצל הרבי. מאחורי המראות המוכרים של 770 הגדוש בתמימים, סדרי הלימוד, ההתוועדויות והתפילות, עומד מפעל עצום של הכנסת אורחים בגשמיות, המאפשר לבחורים להתמסר לענייניו הרוחניים של חודש תשרי.

על המפעל הזה, שמפעיל מדי שנה "ועד תלמידי התמימים העולמי", נערך בכפר חב"ד ערב רתימה ייחודי, לראשונה במתכונת זו בישראל. באירוע השתתפו עשרות מאנ"ש שאכפת להם מדור העתיד של ליובאוויטש, תחת הכותרת "פותחים את הלב לאירוח בחודש תשרי ומשפיעים על דורות של תמימים".

מטרת הערב לא הייתה רק לסייע בגיוס המשאבים הדרושים לקראת תשרי, אלא גם לחבר את אנ"ש בישראל לפעילות הגדולה הנעשית עבור הבנים היוצאים מכאן לשהות בחצרות קודשנו.

את הערב הנחה ברגש רב הרב בנימין וילהלם, שחיבר בין חלקי התוכנית והזמין את הנואמים לשאת את דבריהם.

הרב בנימין וילהלם מנחה את ערב הרתימה
הרב בנימין וילהלם מנחה את הערב ברגש רב

כדי שהתמים יוכל להיות כולו אצל הרבי

יו"ר "ועד תלמידי התמימים העולמי", הרב צבי הירש אלטיין, פרס בפני המשתתפים את היקף הפעילות ואת מסכת ההוצאות המלווה את אירוחם של אלפי התמימים במשך החודש כולו.

הרב אלטיין הציג את המערך הגדול המוקם לקראת בואם של התמימים: מקומות לינה, חדרי אוכל, אלפי מנות מדי יום, הובלות, צוותים ותחזוקה שוטפת. כל אלה מצטרפים למפעל מורכב הפועל סביב השעון מתחילת החודש ועד לאחר שמחת תורה.

מאחורי כל מיטה וכל ארוחה עומדת מטרה אחת: לאפשר לתמים להיות פנוי לענייניו של תשרי, לשהות בחצרות קודשנו, להשתתף בתפילות, בסדרי הלימוד ובהתוועדויות, ולספוג את האור והחיות שילוו אותו במשך השנה כולה.

הרב צבי הירש אלטיין מציג את פעילות ועד תלמידי התמימים
הרב צבי הירש אלטיין פורס בפני המשתתפים את פעילות ה'וועד' ואת מסכת ההוצאות
משתתפים בערב הרתימה למען ועד תלמידי התמימים
מאנ"ש שהשתתפו בערב הרתימה

השפעה שנמשכת לכל החיים

אורח הערב, הרב שניאור אשכנזי, נשא דברים על הזכות והאחריות לדאוג לתלמידי התמימים המבקשים לעשות את חודש תשרי אצל הרבי.

בדבריו עמד על כך שההשפעה של תשרי בחצרות קודשנו אינה מסתיימת עם שובו של הבחור לישיבה. החיות בתפילה, ההתקשרות לרבי והאווירה החסידית שהתמים סופג במהלך החודש יכולות ללוות אותו לאורך שנים, בבית שיקים ובשליחות שיקבל על עצמו.

ממילא, הדאגה לצרכיו של תמים בחודש תשרי אינה רק סיוע נקודתי לבחור אחד. זו השקעה בדור הבא של ליובאוויטש ובבתים החסידיים שיקומו בעזרת השם בשנים הבאות.

הרב שניאור אשכנזי נושא דברים בערב הרתימה
הרב שניאור אשכנזי נושא דברים בערב

באמצעות שידור חי הצטרף לערב הרב חיים שאול ברוק, שעמד על חשיבותו של ה'וועד' ועל מקומו המרכזי במערך תשרי בחצרות קודשנו.

הרב ברוק דיבר על הזכות להיות שותפים בארגון המקבל אחריות על אלפי תמימים ומעניק להם מסגרת חסידית מסודרת. לדבריו, הדאגה לגשמיות היא שמאפשרת לבחורים להתמסר לרוחניות ולנצל את ימי החודש היקרים כפי שראוי לתלמידי התמימים.

הרב חיים שאול ברוק משתתף בערב באמצעות שידור חי
הרב חיים שאול ברוק מצטרף לערב בשידור חי

אנשי ה'וועד' דואגים לבנים המגיעים מישראל

אחת הנקודות הבולטות שעלו במהלך הערב הייתה האחריות שמקבלים על עצמם אנשי ה'וועד' עבור הבחורים הרבים המגיעים מישראל לחודש תשרי בחצרות קודשנו.

הורים שולחים את בניהם לחודש עמוס ומרומם אצל הרבי, ויכולים לדעת שיש גוף מסודר המקבל אותם, דואג להם למקום לינה ולארוחות ומלווה אותם לאורך החודש.

עבור הבחורים, זהו הבסיס המאפשר להם להיות פנויים לתכלית הנסיעה: להיות אצל הרבי, להתחזק בהתקשרות ולשוב לישיבה עם מטען חסידי שילווה אותם במשך השנה.

משתתפים בערב הרתימה בכפר חב״ד
מאנ"ש שנרתמו למען אירוח התמימים בחודש תשרי
משתתפים בערב הרתימה
במהלך ערב הרתימה

מפעל שצריך לשמר ולחזק

במהלך הערב הודגשה החשיבות הרבה של שמירתו וחיזוקו של מפעל ה'וועד', המעניק לתלמידי התמימים מסגרת חסידית יציבה ומסודרת במשך החודש המשמעותי ביותר בשנה.

קיומו של מערך כזה לאורך שנים אינו מובן מאליו. הוא דורש הכנה מוקדמת, משאבים גדולים ועבודה בלתי פוסקת של צוותים ואנשי חסד, המקבלים על עצמם את האחריות לארח אלפי תמימים.

ה'וועד' אינו רק גוף המספק מיטה וארוחה. הוא מאפשר לבחורים לעבור את חודש תשרי באופן התואם את החינוך שקיבלו בישיבות תומכי תמימים, ולהתרכז בתכלית שלשמה הגיעו לחצרות קודשנו.

אנ"ש נרתמים למען התמימים

בין המשתתפים בערב היו עשרות מאנ"ש שהגיעו להכיר מקרוב את מפעל ה'וועד', לשמוע על האתגרים הגדולים הכרוכים בהפעלתו ולהביע את נכונותם לעמוד לצד הארגון.

נוכחותם של התורמים והשותפים ביטאה את תחושת האחריות המשותפת כלפי הבחורים היוצאים לחצרות קודשנו ואת ההבנה שמפעל האירוח זקוק לגב רחב של אנ"ש בארץ.

התורמים והשותפים בערב הרתימה
מהשותפים שנרתמו למען מפעל האירוח

לא רק רתימה כספית

חשיבותו של הערב לא הסתכמה בסכומים שיגויסו בעקבותיו. לא פחות מכך, היה זה ערב של היכרות וחיבור בין אנ"ש בישראל לבין אנשי ה'וועד' ומפעל האירוח הגדול שהם מפעילים מדי חודש תשרי ב־770, בחצרות קודשנו.

במשך שנים פועל המערך הרחק מעיני רבים מאנ"ש בארץ, אף שחלק משמעותי מהתמימים המתארחים בו מגיעים מישראל. המפגש אפשר למשתתפים לשמוע מכלי ראשון על הנעשה, להבין את גודל האחריות ולהכיר את האנשים הפועלים מאחורי הקלעים.

הערב נחתם בתחושה כי חיזוקו של ה'וועד' הוא עניינו של כל מי שחינוכם ועתידם החסידי של תלמידי התמימים יקרים ללבו, וכי השותפות במפעל הכנסת האורחים היא שותפות בהתקשרות, בחינוך ובבניין הדור הבא של ליובאוויטש.

צילום: מאיר דהן, COL

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.