הצדיעו במועל יד ליד בית הכנסת – ונשלחו לכלא
אנטישמיות בצרפת
שני צעירים בני 19 נשלחו למאסר בצרפת, לאחר שתיעדו את עצמם מבצעים הצדעה נאצית במועל יד סמוך לבית כנסת בעיר סרסל, בפרברים הצפוניים של פריז.
האירוע התרחש בשעת לילה מאוחרת, כאשר נהג שעבר ברחוב הבחין בשניים כשהם מצלמים את עצמם מבצעים הצדעות נאציות סמוך לבית הכנסת המרוקאי בעיר. השניים עמדו מתחת ללוח הנצחה לזכר קורבנות הפיגועים שביצע המחבל מוחמד מראח בטולוז בשנת 2012.
הנהג דיווח על המתרחש, והמשטרה עצרה את השניים זמן קצר לאחר מכן. על פי התביעה בצרפת, תיעוד ממצלמות האבטחה ותמונות שנמצאו בטלפון הנייד של אחד מהם סייעו לחוקרים לאמת את שאירע.
שמונה חודשי מאסר והרחקה לצמיתות
השניים הובאו בפני התביעה בפונטואז ונשפטו בהליך מזורז. בית המשפט הרשיע אותם, בין היתר, בעבירה של האדרת טרור.
אחד הצעירים, אזרח רוסי, נידון לשמונה חודשי מאסר ולהרחקה לצמיתות משטח צרפת. הצעיר השני, אזרח צרפתי ממוצא אוקראיני, נידון לשישה חודשי מאסר.
בנוסף, השניים נרשמו במאגר הלאומי הממוחשב בצרפת של מבצעי עבירות טרור. מהחקירה עלה כי לצד האזרח הרוסי היה מעורב בהצדעה אדם נוסף, שזהותו אינה ידועה והוא לא נעצר.
קהילה יהודית גדולה ופעילות חב"דית ענפה
סרסל היא אחד הריכוזים היהודיים הבולטים בפרברי פריז ובה מתגוררת קהילה יהודית גדולה. בעיר מתקיימת גם פעילות חב"דית ענפה בידי השלוחים המקומיים, הפועלים לאורך השנה בקרב יהודי האזור.
האירוע מצטרף לשורת תקריות אנטישמיות שאירעו בצרפת בשנים האחרונות. מאז מתקפת חמאס בשמחת תורה תשפ"ד והמלחמה שפרצה בעקבותיה נרשמה במדינה עלייה במספר התקריות האנטישמיות, על רקע החשש הגובר בקרב הקהילה היהודית הגדולה במדינה.
מאפשרים לכם לקבל