ראש העיר הצדיע: "תפארת זקנים עושים מהפכה בעיר"
בשנה האחרונה העיר קריית אתא הפכה לסמל ודוגמה חיה למהפכה האדירה שמחוללת רשת "תפארת זקנים לוי יצחק". כיום פועלים ברחבי העיר לא שישה כוללים פעילים ושוקקים, כך שבעיר יש מענה אמיתי לבני הגיל השלישי.
ההצלחה חסרת התקדים הזו עמדה במוקד מפגש הוקרה מיוחד שנערך לאחרונה בלשכת ראש העיר קריית אתא, מר יעקב פרץ. במפגש השתתפו ששת ראשי הכוללים של הרשת בעיר, יחד עם המרא דאתרא וחבר בית דין רבני חב"ד, הרב חיים שלמה דיסקין.
ראש העיר, שעוקב מקרוב אחר הפעילות הענפה, שמע מראשי הכוללים על הגידול המרשים במספר המשתתפים, על האווירה המיוחדת ועל החיות החסידית שמוענקת לבני גיל הזהב. מר פרץ התפעל עמוקות, הצדיע לעשייה הברוכה ואמר בהתרגשות לראשי הכוללים: "אתם עושים מהפכה של ממש בעיר".
לאור ההצלחה והביקוש הגובר בשטח, עלה בפגישה הצורך להרחבת הפעילות, דובר על כיווני פעולה חדשים וכבר בימים אלו החלה היערכות מעשית להקמתם של כוללים נוספים ברחבי העיר.
מי שלוקח חלק פעיל, מרכזי ובלתי נפרד מהמהפכה הזו הוא רב העיר וחבר בית דין רבני חב"ד, הרב חיים שלמה דיסקין. הרב דיסקין מלווה ותומך בפעילות הרשת בעיר באופן קבוע, לאור הוראתו המפורשת של הרבי כי על המרא דאתרא לעמוד בראשות הכוללים בעירו.
בדבריו, התייחס הרב דיסקין למהפכה הרוחנית שעוברת על קריית אתא, ושיבח את מסירותם העצומה של ראשי הכוללים, אשר מיישמים הלכה למעשה את רצונו הקדוש של הרבי ומפיחים אור בכל שכונות העיר. בסיום דבריו הודה הרב דיסקין לקונגרס יהודי בוכרה וארגון כולל חב''ד הפועלים במרץ להצלחת הכוללים ומחזיקים את הפעילות.
מאפשרים לכם לקבל