שמחה
|
יום ז' תמוז ה׳תשפ״ו
22.06.2026
פיגוע ירי במונטריאול: חשש כבד בקהילה היהודית
האירוע התרחש בשכונת קוט־דה־נז, סמוך למרכזי הקהילה היהודית ולבית חב״ד. המשטרה סגרה את האזור והורתה לתושבים להסתגר בבית ולהתרחק מחלונות. לפי הדיווחים, ייתכן שיש עדיין חשוד חמוש שלא נתפס
אירוע ירי חמור התרחש לפני זמן מה הערב במונטריאול, בשכונת קוט־דה־נז, אזור שבו נמצאים מוסדות וקהילה יהודית גדולה. על פי הדיווחים, הירי התרחש סמוך לבית חב״ד ולמוקדים קהילתיים נוספים, והוביל להקפצה של כוחות משטרה רבים לזירה.
המשטרה סגרה את האזור והורתה לתושבים להישאר בבתים, לנעול דלתות ולהתרחק מחלונות. הדיווחים הראשוניים מדברים על שני שוטרים שנפצעו, ובשלב זה עדיין לא ברור אם יש נפגעים נוספים.
בקהילה היהודית בעיר הביעו דאגה רבה, בין היתר בגלל הקרבה של האירוע למוסדות יהודיים פעילים. לפי עדויות שפורסמו, אנשים במקום פונו לאזור בטוח יותר, בזמן שכוחות הביטחון המשיכו לסרוק את הסביבה.
נכון לעכשיו, נסיבות האירוע עדיין אינן ברורות, והמשטרה ממשיכה לבדוק אם מדובר באירוע פלילי או בפיגוע על רקע אחר. ההערכה היא שהתמונה המלאה תתבהר רק בשעות הקרובות.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות
מאפשרים לכם לקבל