מנדי ברגר
|
יום כ"ה סיון ה׳תשפ״ו
10.06.2026
ברפובליקת טטרסטן יחנכו מרכז יהודי בחג הגאולה י"ב תמוז
התרגשות שיא בעיר נאבערעזשניע טשעלני שברפובליקת טטרסטן • בחג הגאולה י"ג בתמוז, תיערך בע"ה חגיגת חנוכת הבית ההיסטורית למבנה המרהיב של בית הכנסת והמרכז היהודי החדש • בטקס יפתחו רשמית שערי המרכז בקביעת המזוזות, התחלת כתיבת ספר תורה חדש, והנחת אבן פינה למקווה טהרה • הם ישלימו את הפיכת המקום למגדלור שוקק של חיים יהודיים
האירוע ייערך במעמד אורח הכבוד, רבה הראשי של רוסיה השליח הרב בערל לאזאר, שיגיע במיוחד כדי לשמוח עם הקהילה המקומית ועם המארח - רב העיר, השליח הרב חיים דוד פאייר.
במעמד המרגש, שבו ישתתפו גם השליח הראשי בטטרסטן הרב יצחק גורליק ונציגי ממשל בכירים, ייפתחו רשמית שערי המרכז בקביעת המזוזות, התחלת כתיבת ספר תורה חדש, והנחת אבן פינה למקווה טהרה – שישלימו את הפיכת המקום למגדלור שוקק של חיים יהודיים.
הוסף תגובה
0 תגובות
מאפשרים לכם לקבל