מנדי ברגר | יום כ"ד סיון ה׳תשפ״ו 09.06.2026

"יש רגעי מסירות נפש - אבל אנחנו כאן בשליחות" | האזינו

הרב לייזר ארנפלד, שליח הרבי ומנהל בית חב"ד בעיר בודבה שבמונטנגרו בראיון ליעקב גרודקה בתוכנית ''המהדורה המרכזית'' ברדיו ''קול ברמה'' על פריחת הקהילה היהודית במדינה הבלקנית וההשפעה הרוחנית העצומה: "אנשים פותחים סידור ומדליקים נרות – הילדים יגדלו כשומרי תורה ומצוות"

העיר בודבה השוכנת לחופי הים האדריאטי במונטנגרו הפכה בשנים האחרונות למוקד משיכה עבור תיירים רבים, אך מאחורי הקלעים מתפתחת בה פעילות יהודית ענפה ותוססת.

במסגרת הפינה ברוקלין פינת ג'רבה בתוכנית "המהדורה המרכזית" בהגשת יעקב גרודקה, שיתף שליח חב"ד המקומי, הרב לייזר ארנפלד, בסיפור השליחות המרתק שלו בלב מדינת הבלקן ובאתגרים הניצבים לפתחו.

הפסיפס היהודי במונטנגרו

הרב ארנפלד תיאר את הרכב האוכלוסייה היהודית המקומית, שחלק גדול ממנה מורכב מיהודים שמצאו מקלט של שקט במדינה המזרח-אירופאית: "הקהילה היהודית המקומית קטנה, אבל בכל מונטנגרו חיים מאות יהודים, בעיקר יוצאי ברית המועצות, ויש גם יהודים אירופאים שבוחרים להגיע לכאן למקום השקט והיפה הזה."

"אנשים יוצאים מהאירועים אחרת לגמרי"

כשנשאל על ידי גרודקה על מידת ההשפעה של הפעילות בשטח על האוכלוסייה המקומית והמטיילים, סיפר הרב בהתרגשות על הניצוץ היהודי שנדלק בכל שבוע מחדש: "אנשים יוצאים מהאירועים שלנו אחרת לגמרי. אנחנו רואים את זה בעיניים שלהם, כל שבוע. אנשים שפותחים סידור, שמדליקים נרות, שמשתתפים בסעודה – זו השפעה אדירה על ילד שיגדל כיהודי שומר תורה ומצוות."

הכוח להמשיך: ברכתו של הרבי

בסיום הראיון, התייחס הרב ארנפלד למרחק מהבית ולמחיר האישי, והבהיר כי תחושת המחויבות החב"דית היא זו שמנווטת את חייהם: "אנחנו לא נשארים כאן רק כי אנחנו רוצים. אנחנו שליחים. יש רגעים של מסירות נפש, של קושי, אבל אנחנו יודעים שזה חלק מהשליחות, והולכים בברכתו של הרבי."

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.