מערכת COL | יום כ"ג אייר ה׳תשפ״ו 10.05.2026

שיא בירושלים: כ-5,000 ילדים צעדו בתהלוכת הענק בנווה יעקב

מפגן העוצמה הגדול ביותר בעיר הקודש: אלפי ילדי "צבאות השם" גדשו את רחובות נווה יעקב במפגן של אחדות וגאווה יהודית • על משאית השמחה: מקהלת 'מלכות', הזמר אלי מילר, הכנר אליהו זוננשיין והקלידן יוסף יצחק ביטון • סיקור וגלריה
שיא בירושלים: כ-5,000 ילדים צעדו בתהלוכת הענק בנווה יעקב
צילום: מענדי מור יוסף

שכונת נווה יעקב שבירושלים לבשה חג: בשעות אחר הצהריים של יום ל"ג בעומר, נרשם מחזה מרטיט של קידוש שם ליובאוויטש, כאשר תהלוכת ל"ג בעומר הגדולה ביותר בירושלים צעדה בגאון ברחובותיה הראשיים של השכונה.

קרוב ל-5,000 ילדים מכל חוגי הקשת החרדית בשכונה, התאחדו לקריאתו של הרבי לקיים תהלוכות המאחדות את כלל ישראל. האירוע, שאורגן על ידי השלוחים הרב מאיר שלמה בוטמן והרב מנחם מענדל אופנר, שבר את כל שיאי ההשתתפות של אירועי השכונה מאז ומעולם.

מצעד של גאווה חסידית את התהלוכה ליוותה השנה "משאית השמחה" הענקית, מצוידת בבימת ענק ומסכי לדים מרהיבים, שהקרינו מראות קודש ושידרו את הגאווה היהודית (ה'פרייד') של הרבי לאורך מסלול הצעדה. את הקצב הסוחף נתנה להקת עשרות המתופפים מתלמוד תורה "תורת אמת", שהוסיפה חיות ואנרגיה מיוחדת לצעדה.

על "משאית השמחה" האגדית, ניצבה סוללת אמנים מהשורה הראשונה:

מקהלת 'מלכות' העולמית שהרעידה את הלבבות.

גדול הזמר אלי מילר שסחף את הקהל בשירה.

הקלידן החסידי יוסף יצחק ביטון והכנר העולמי אליהו זוננשיין שהפליאו בנגינה.

את האירוע כולו הנחה בטוב טעם וביד רמה התמים מענדי קריכלי.

הגרלות ענק ופרסי יוקרה בכינוס המרכזי נערכו הגרלות הענק שכללו פרסי ערך יוצאי דופן:

3 סטים של ש"ס גמרא מפוארים.

3 כרטיסי טיסה בשמי הארץ.

2 אורגניות מקצועיות, 3 רחפני מצלמה איכותיים וזוג אופני הרים יוקרתיים.

עשרות ספרי חת"ת ותניא וספרי קודש.

עם סיום המעמד, זכה כל ילד לספרון המסורתי לצד פחית קוקה-קולה צוננת. כמו כן, חולקו הפליירים המבשרים על פתיחת הרישום לקעמפ של נווה יעקב, שייפתח בקיץ הקרוב בפעם השישית.

יצוין כי השנה הושקעה מחשבה אסטרטגית כבירה בארגון ובהפקה, מה שהוביל לגידול חסר תקדים בכמות המשתתפים – פי 3 משנה שעברה!

הנהלת בית חב"ד מודה לתמים יהושע בק; לתמימים מישיבת תומכי תמימים המרכזית כפר חב"ד; לתמים בניהו דוגר וצוות ההפקה; לצלם התמים מענדי מור יוסף.

תודה מיוחדת לצוות המדריכות המסורות מקהילת חב"ד בנווה יעקב והסביבה על הליווי המקצועי; למקהלת מלכות, לזמר אלי מילר, לקלידן יוסף יצחק ביטון ולכנר אליהו זוננשיין על התרומה האדירה לאווירה; למשטרת ישראל ולכל המשתתפים שנטלו חלק במעמד האדיר.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.