רחפני הטרור, הבסיס החשאי בעיראק והמתיחות מול איראן
בזירה הצפונית נמשכה השבת תחת מתיחות גבוהה, כאשר אזעקות נשמעו לאורך השבת ביישובי הגליל בעקבות שיגורים ורחפני נפץ של חיזבאללה. שלושה לוחמי מילואים נפצעו באזור שלומי מפגיעת רחפן נפץ, בהם לוחם אחד באורח קשה ושניים נוספים באורח בינוני. הפצועים פונו אל המרכז הרפואי לגליל בנהריה, שם נמסר כי אחד מהם עבר ניתוח ומצבו יציב ביחידה לטיפול נמרץ.
דובר צה"ל עדכן כי במקביל המשיך צה"ל בתקיפות נרחבות בדרום לבנון ובבקעת הלבנון. במהלך השבת הותקפו יותר מ־85 יעדי טרור של חיזבאללה, בהם מחסני אמצעי לחימה, משגרים, מבנים צבאיים ואתר תת־קרקעי לייצור אמצעי לחימה בבקעא. בנוסף הותקפו מחבלים שפעלו לקידום מתווי טרור נגד כוחות צה"ל.
*
ברקע ההתפתחויות הביטחוניות דווח בארצות הברית כי רוסיה מסייעת לאיראן בהברחת סחורות וכטב"מים דרך המפרץ הפרסי, צעד שמעורר דאגה במערב על רקע שיתוף הפעולה ההולך ומתהדק בין מוסקבה לטהרן.
*
במוקד הדיווחים הבינלאומיים עמדה חשיפה דרמטית של ה"וול סטריט ג'ורנל", לפיה ישראל הקימה והפעילה בסיס צבאי חשאי בעומק המדבר העיראקי, שנועד לשמש כמרכז לוגיסטי קדמי עבור תקיפות חיל האוויר באיראן במהלך מלחמת "שאגת הארי". לפי הדיווח, המוצב הוקם בידיעתה המלאה של ארצות הברית וכלל כוחות מיוחדים של חיל האוויר, לצד צוותי חילוץ והצלה שיועדו לפעול במקרה של הפלת מטוסים ישראליים בשטח איראן.
על פי הדיווח, המתקן כמעט ונחשף לאחר שרועה צאן מקומי הבחין בפעילות חריגה, שכללה טיסות מסוקים ותנועת כוחות באזור. בעקבות הדיווח נשלחו חיילים עיראקים לחקור את המקום, אולם לפי המקורות, ישראל תקפה את הכוח העיראקי מן האוויר כדי למנוע את חשיפת הבסיס. בתקיפה נהרג חייל עיראקי ושניים נוספים נפצעו. בעיראק גינו את האירוע והגישו תלונה לאו"ם, תוך ייחוס הפעולה לארצות הברית, אולם גורם אמריקני הכחיש כל מעורבות ישירה בעימות.
*
נקודת אור כלכלית עבור ישראל: חברת דירוג האשראי S&P Global הודיעה כי היא מותירה את דירוג האשראי של ישראל ברמה A עם תחזית "יציבה". החשבת הכללית במשרד האוצר, מיכל עבאדי בויאנג'ו, אמרה כי ההחלטה "משקפת את האמון בחוסנה של הכלכלה הישראלית וביכולתה להתמודד גם בתקופות מורכבות".
בעולם, נכנסה לתוקפה הפסקת אש זמנית בין רוסיה לאוקראינה לרגל ציון יום הניצחון על גרמניה הנאצית. נשיא רוסיה ולדימיר פוטין התייחס למהלך ואמר: "האם זו תחילת השלום? אני באמת מקווה שכך יהיה".
מאפשרים לכם לקבל