חמ"ל 'עזר לחייל' סייע בחג הפסח לצבא-ההגנה-לישראל
בשיאה של מלחמת 'שאגת הארי', ובצל המתיחות הביטחונית בכל הגזרות, יצא ארגון 'עזר לחייל' למבצע לוגיסטי חסר תקדים של חלוקת מצה שמורה. המבצע הוקדש לעילוי נשמתו של החסיד ר' חיים בן ר' שמואל גרשון ניסן גורביץ ע"ה שנפל בעת מילוי תפקידו - חלוקת מצות למקורבים בארה"ב, תרומת אחיו יבלח"ט הנגיד החסידי ר' מנחם גורביץ.
במהלך ימי 'בין הזמנים', יצאו צוותי מתנדבים מסורים לעומק השטח עם חלוקת ציוד גשמי ורוחני לפי הבקשות שזרמו לחמ"ל: מהדרום על גבול עזה, עד מוצבי הצפון על גבול לבנון וסוריה. כדי להבטיח שאלפי חיילים בסדיר ובמילואים יוכלו לקיים את מצוות אכילת מצה שמורה כפי ההוראה של האישית של הרבי.
מפקדים בכירים בביקור מלחמה וחג: רגע מרגש נרשם כאשר משלחת קצינים בכירים מפיקוד העורף ובנוסף מפקדים מאגף התקשוב, הגיעו לביקור מיוחד במוקד העשייה – חמ"ל 'עזר לחייל' בכפר חב"ד. הקצינים התרשמו עמוקות מהיקף הפעילות מה שגרם לקידוש השם גדול ונחת רב לרבי. בהמשך ביקרו במאפיית מצות המפורסמת בכפר חב"ד שם התקבלו ע"י יוסי חדד מהנהלת המאפייה ולסיום ביקרו בבית 770 לתפילה והכנה רוחנית לחג עם ווידאוו ושיחה של הרבי מפי הרב מנחם לאטר מנהל בית 770.
פרוייקט קמחא דפסחא:
בלב כפר חב"ד, המתנדבת המסורה גב' ירוסלבסקי ריכזה את חלוקת חבילות הסיוע המיוחדות למשפחות נזקקות מאנ"ש שיקיריהן גויסו למילואים לשמור על עם ישראל.
כבוד ליובאוויטש: בשיתוף הרבנות הצבאית הראשית, נהנו ילדי משפחות הרבנים הצבאיים המילואים מסדנת אפיית מצות חווייתית שהועברה בטוב טעם על ידי היוצר ר' מענדי רובין.
כל דיחפין:
סדר מפואר לחיילים בודדים
בשיתוף עם בית חב"ד צפון תל אביב, בראשות השליח הרב קרינברג, אירח 'עזר לחייל' עשרות חיילים בודדים בבית מלון יוקרתי. החיילים, שחלקם יצאו משדה הקרב חלקם פוסט תראומה. הסבו לשולחנות ערוכים כיד המלך, מוקפים בקהילה תומכת ובחום חסידי, והרגישו באמת – "בני חורין".
פסח כשר ושמח:
במהלך ימי החג, החמ"ל נותר 'כשר לפסח' והמשיך לתת מענה לצרכים דחופים מהשטח.
סעודת משיח:
את ימי החג חתמו ב'עזר לחייל'
בסעודות משיח עוצמתיות עם החיילים בבסיסים ע"י מתנדבים מסורים בראשות ר' ירמי סודקביץ, עם שתיית ארבע כוסות ואכילת מצה, מתוך תפילה צפיה ואמונה שהנה זה משיח בא.
מאפשרים לכם לקבל