חג של הרחבה: חלוקת 'קמחא דפסחא' ענקית בקהילה באלעד
בימים אלו, כשריח חג הפסח כבר עומד באוויר וההכנות בשיאן, קהילת חב"ד אלעד מוכיחה פעם נוספת כי "חסידים איין משפחה". השבוע נערך מבצע 'קמחא דפסחא' לוגיסטי רחב היקף, שנועד להסיר את עול ההוצאות הכבד מחברי הקהילה ולאפשר לכולם להגיע לליל הסדר מתוך מנוחת הנפש והרחבה גשמית.
החלוקה המרכזית התקיימה בחנות "כולל חב"ד" המקומית, שהפכה למוקד שוקק חיים. המיזם שילב שני מסלולים במטרה לתת מענה מדויק לכל אחד:
מכירה מוזלת לכלל הקהילה: בשרים מובחרים, דגים, ביצים, ירקות טריים ומוצרי חד-פעמי נמכרו במחירים מסובסדים משמעותית ממחירי השוק.
מעטפת סיוע מוגברת: עבור משפחות הזקוקות לכך, ניתן סבסוד נוסף ומשמעותי על סל הקניות, כדי להבטיח ששולחן החג יהיה מלא בכל טוב.
חלוקת מצות: כמיטב המסורת, חולקו מצות שמורה לכל מי שידו אינה משגת, כדי לקיים את מצוות החג בהידור.
"המטרה שלנו היא לא רק 'עזרה לעניים', אלא ערבות הדדית קהילתית," מסבירים המארגנים. "אנחנו רוצים שכל אברך וכל משפחה בקהילה יוכלו לעשות את החג בקלות ובשמחה, בלי הלחץ הכלכלי המאפיין את התקופה."
המבצע כולו נערך תחת הכוונתו ובעידודו של המרא דאתרא וחבר בית דין רבני חב"ד, הגאון הרב שניאור זלמן ירוסלבסקי שליט"א, שעוקב ודואג מקרוב לכל צרכי הקהילה בכל ימות השנה.
על מלאכת הארגון והביצוע ניצחו במסירות אין קץ אברכים נמרצים מתוך הקהילה - חברי ארגון ׳קמחא דפסחא - חב״ד אלעד׳ - הפועל מטעם הנהלת מוסדות חב״ד אלעד, יחד עם צוות מתנדבים שלא נחו לרגע עד שאחרון הפרטים סודר על הצד הטוב ביותר.
'עזרת אחים' - חסד לאורך כל השנה
הפעילות הנוכחית היא רק שלב נוסף בפעילות הענפה של ארגון 'עזרת אחים' הפועל בתוך קהילת חב"ד אלעד. הארגון, ששמו הולך לפניו, מהווה תמיכה עבור חברי הקהילה לאורך כל ימות השנה, בסיוע רפואי, כלכלי ולוגיסטי, מתוך אחווה ואהבת ישראל אמיתית.
עם סיום החלוקה, בקהילת חב"ד אלעד יכולים לנשום לרווחה: כעת נותר רק לצחצח את הגביעים, לסדר את הקערה ולחגוג את חג החירות - מתוך הרחבה אמיתית.
התודה והברכה לכל המסייעים בגופם ובממונם להצלחת מערך החסד ובפרט לר׳ מענדי חממי מהנהלת מוסדות חב״ד אלעד, לר׳ יניב ארוסי מנהל ארגון ׳עזרת אחים׳, להנהלת ׳כולל סטור׳ ולר׳ הרצל מיימון מ׳ועד נחלת הר חב״ד׳ על הסיוע הרב והתמיכה למען הצלחת מכירת החסד.
מאפשרים לכם לקבל