מערכת COL | יום כ"א אדר ה׳תשפ״ו 10.03.2026

השליח לקנצלר גרמניה: "ברגע האמת הוכחת מהי ידידות אמת"

הקהילה היהודית הביעה סיפוק רב מדבריו הנחרצים של קנצלר גרמניה פרידריך מרץ בעד ישראל | רבה של ברלין השליח הרב יהודה טייכטל: "לאורך כל השנים הקנצלר הביע תמיכה חד משמעית בעם היהודי ובישראל. דבריו הברורים בעד החיים היהודיים בגרמניה ובטחונה של ישראל - מסר חשוב לכל אויבנו"  
השליח לקנצלר גרמניה:
השליח הרב טייכול עם הקנצלר

תמיכתו הבלתי מתפשרת של קנצלר גרמניה פרידריך מרץ בעד ישראל איננה חדשה, אולם גם במונחים שלו, דבריו החד משמעיים שפורסמו השבוע, התקבלו בהתלהבות רבה בקרב יהודי ברלין.

בכנס פוליטי של מפלגת ה-CDU בעיר רגנסבורג שבגרמניה, מפגינים פרו פלסטיניים הניפו שלטים "כן למשפטים הבינלאומי" ותמיכה במדינה פלסטינית. הקנצלר לא התבלבל, ולמרות הניסיון לקטוע את נאומו, אמר כי הממשלה בראשותו לעולם לא תותיר ספק באשר לעמדה: "אנחנו עומדים לצד ישראל". 

בפנייה ישירה למפגינים הפרו-פלסטינים, הבהיר הקנצלר: "אם אלו שאת דגלם אתם נושאים יניחו את נשקם, הסכסוך יסתיים תוך 24 שעות. הבעיה היא לא מדינת ישראל, שנלחמת על קיומה ועל זכותה לחיות בחופש". 

הקנצלר דיבר באופן נחרץ שיעמוד על כך שגרמניה תלחם באנטישמיות "היכן שהיא מתרחשת ואעשה הכל שהמדינה הזו תישאר מקום שבו יהודים יכולים לנוע בחופשיות ובגלוי".

דבריו התקבלו בתשואות מצד הקהל הגרמני שישב באולם והריע לקנלצר שוב ושוב.

רבה של ברלין, שליח הרבי הרב הודה טייכטל, שיגר לקנצלר מסר מיוחד בעקבות דבריו. "ברגע האמת הוכחת מהי ידידות אמת עם ישראל והעם היהודי", אמר לקנצלר. "דבריך הם אבוקה מרגשת של אמת בדיפלומטיה של שקר".

בין הקנצלר לקהילה היהודית שוררת ידידות רבת שנים. "במהלך השנים", סיפר הרב טייכטל, "הוא אירח אותנו בלשכתו, לשיחות על קידום יהדות ברלין. זה היה הרבה מעבר למאור פנים.

"בכל הזדמנות היא גילה תמיכה חזקה בקהילה היהודית, בעם היהודי ובמדינת ישראל. הוא הדגיש את האחריות ההיסטורית של גרמניה לתמוך בישראל ולהילחם באנטישמיות. הקנצלר משמיע קול ברור נגד האנטישמיות ומדגיש את חשיבות ההגנה על חיי הקהילה היהודית בגרמניה".

מדי שנה מציב הרב טייכטל חנוכייה במטה מפלגת ה-CDU, ובשנה האחרונה מרץ השתתף בטקס ההדלקה ואף נשא ברכה חגיגית מול החנוכייה, יממה בלבד לאחר הטבח הנורא באוסטרליה - וזאת שנתיים בלבד לאחר שהשתתף בהדלקה. 

"בפעם הראשונה שהצבנו את החנוכייה במטה המפלגה שלו, מרץ אמר לי לאחר ההדלקה כי הוא שמח מאוד שהחנוכייה עומדת במטה, אבל יותר מכך הוא שמח ורוצה ביהדות בגרמניה", משחזר הרב טייכטל.

עוד הוסיף רבה של הקהילה ואמר: "עכשיו, בעיצומה של המלחמה, כשברור לכולם צדדי האור והחושך - קנצלר גרמניה משמיע בקולו הצהרות ברורות וחד משמעיות ויש לדבר השלכות חיוביות רבות על החיים היהודיים בגרמניה ואנו מודים לו על כך".

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.