כוחות מיוחדים בלבנון, מתקפות באיראן והנחיות העורף הוארכו
שבת ביטחונית דרמטית הסתיימה בישראל עם שורת התפתחויות בזירה האזורית. כוח של לוחמי שלדג הונחת בכפר נבי שית' שבמזרח לבנון, בעקבות מידע מודיעיני חדש על מקום אפשרי הקשור להיעלמותו של הנווט רון ארד, שנפל בשבי בלבנון בשנת תשמ"ו ומאז נחשב נעדר.
הפעילות התבצעה בעקבות הזדמנות מודיעינית על רקע פינוי הכפרים באזור, נועדה לבחון אפשרות שהייתה קיימת במערכת הביטחון במשך שנים רבות. למרות הפעילות, הכוחות לא גילו ממצאים חדשים, אבל בצה"ל אומרים כי המבצע אפשר לשלול כיוון מודיעיני משמעותי.
על פי דיווחים בלבנון, התפתחו חילופי אש בין כוחות צה"ל למחבלי חיזבאללה, אולם בצה"ל הדגישו כי הלוחמים פעלו כשהמרחב היה מבודד, ב"ה לא היו נפגעים לכוחות. מקורות לבנוניים טענו כי הכוח אף לקח עמו גופות לבדיקה, בחשד שאחת מהן קשורה לחייל יהודה כץ הי"ד, שנעדר מאז קרב סולטאן יעקוב במלחמת לבנון הראשונה.
מבצע 'שאגת הארי'
בימים האחרונים הפעילות והתקיפות מתמקדת במתקנים מרכזיים של המשטר האיראני לייצור טילים בליסטיים. מאות מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו מתקנים מרכזיים במרחבי פ'ארש'ין ושהארוד, המשמשים לפיתוח וייצור טילים ואמצעי לחימה. בין היעדים שהיו במוקד, מפעלים לייצור חומרי נפץ לראשי קרב, מתחמי ייצור למנועי טילים, ומתקני מחקר, פיתוח והרכבה של טילי שיוט מתקדמים. בצה"ל אומרים כי התקיפות פוגעות בניסיונות של המשטר האיראני לשקם את מערך הטילים שלו.
בזירה הבינלאומית התבטא נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ נגד איראן, ואמר כי בתקיפות המשולבות עם ישראל הושמדו למעשה חילות האוויר והים של הרפובליקה האסלאמית. טראמפ הוסיף כי איראן הייתה רק חודשים בלבד מהשגת נשק גרעיני. טען כי בתוך שלושה ימים הטביעה ארצות הברית ארבעים ושתיים ספינות של חיל הים האיראני, והשמידה גם מערכות תקשורת מרכזיות של המשטר.
עוד אמר כי הלחץ הצבאי הכבד של ארצות הברית וישראל הביא את איראן להתנצל בפני מדינות המפרץ על התקפות שביצעה בתחילת המלחמה. דווח בקטאר כי מערכות ההגנה הדפו מתקפת טילים לעבר המדינה, ובאיחוד האמירויות התרסק כטב"ם על מסלול ההמראה בנמל התעופה בדובאי וגרם להשבתה זמנית של השדה.
הנחיות פיקוד העורף הוארכו ביומיים
על רקע ההתפתחויות הודיע פיקוד העורף במוצאי שבת כי מדיניות ההתגוננות תישאר ללא שינוי ותימשך עד יום שני, ט' באדר, בשעה שמונה בערב. על פי ההנחיות המעודכנות, בתי ספר ימשיכו לפעול בלמידה מרחוק לפחות עד יום שלישי הקרוב, ומקומות עבודה יורשו להיפתח רק אם יגיעו למרחב מוגן בטווח הזמן.
מערכת הביטחון מדגישים כי ההנחיות נועדו לשמור על מוכנות גבוהה של העורף, החיונית להמשך ניסיונות תקיפה מצד איראן ושלוחותיה באזור.
מאפשרים לכם לקבל