הרב יי"צ חיטריק מצפת בחן את תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה הפליאו בבקיאותם בלימוד בעל-פה
קרוב לשמונים מתלמידי הישיבה לצעירים 'תומכי תמימים' בשכונת איסטרה במוסקבה, השתתפו במבצע מיוחד של לימוד בעל-פה של כל כרך כ"ה ב'ליקוטי שיחות' - כרך יסודי מאוד בסדרה בת ארבעים כרכים של שיחות קודש שמסר הוד כ"ק הרבי בפרשיות השבוע, והם בלולים מפרד"ס התורה. הלימוד בו הוא עיוני ונפרס על מאות נושאים, ובהם נגלים יופי ועומק תורתו הגדולה של הרבי באופן נפלא, המותאמים גם לצורבא מרבנן.
בישיבות רבות נערכים מבצעי לימוד רבים בשעות שהן מחוץ לזמני סדרי הלימודים הרגילים, בכדי להרגיל את התלמידים הצעירים להשקיע מזמנם ללמוד ולהכיר את יסודות התורה והחסידות, כפי שמבוארים באר היטב בכרך זה במיוחד.
מתחילת השנה למדו התלמידים את כל הכרך מכריכה לכריכה, ובמהלך המבצע נערכו מבחנים תקופתיים על השיחות. בסיום לימוד כל הספר, נערך מבחן כללי הכולל עשרות שאלות על כל החומר שבו. עשרים הבחורים שקיבלו את הציונים הגבוהים ביותר, העפילו לשלב הגמר ונכנסו למעמד פומבי של 'החידון הגדול', שנערך בהיכל הישיבה בהשתתפות אורח הכבוד מארץ הקודש השליח הרב החסיד יוסף יצחק חיטריק, יו"ר כולל חב"ד בעיה"ק צפת ומנהל סמינר בית חנה.
האורח הנכבד בחן את התלמידים הלוך ושוב, ועמד נפעם מול ידיעותיהם. בהמשך נשא משא מרכזי בפני כלל התלמידים והצוות החינוכי, והיטיב בדבריו על חובת ההשקעה בלימוד ללא הפסק וללא היסח הדעת, ושיתף את הקהל מתקופתו בימי האור כתלמיד בישיבה, סמוך ונראה לחדרו הקודש של הרבי ב-770, והתביעה הקבועה להוסיף בשקידה ובשמירת הזמנים של סדרי הישיבה.
בנאומו של ראש הישיבה הגה"ח ר' משה לרמן, ביקש להודות למייסד הישיבה רבה הראשי של רוסיה הגאון הרב בערל לאזאר, שתמך רבות ועודד לאורך כל תקופת הלימוד המיוחד, ועינו פקוחה בכל עת ועניין להצלחת הישיבה, במקביל לשאר הישיבות הקיימות במוסקבה הבירה.
תודת הצוות החינוכי שהיה עד ליגיעת התלמידים הובאו בפני הנגיד הרב יהודה דווידוב, שלקח חסות על המבצע; ולמנהל הקהילה הרב מרדכי ויסברג, העומד לצד הישיבה בלב ונפש חפצה.
מאפשרים לכם לקבל