מערכת COL | יום ט' שבט ה׳תשפ״ו 27.01.2026

תיעוד ענק ראשון: אלפי שלוחים ומקורבים ב'באנקעט' העוצמתי

במעמד עוצמתי ומרגש, בהשתתפות אנשי עסקים, בכירי המשק בישראל, שרים וח"כים, עשרות ראשי ערים ואורחים מהארץ ומחו"ל, התקיים אמש אירוע ההצדעה השנתי של צעירי חב"ד לאלפי שלוחי ושלוחות הרבי בארץ הקודש, בהאנגר ענק שיובא במיוחד מחו"ל | עין לא נותרה יבשה כאשר על הבמה הופיע דניאל וייס, הזמר הצעיר שאיבד את הוריו בשבעה באוקטובר בקיבוץ בארי
תיעוד ענק ראשון: אלפי שלוחים ומקורבים ב'באנקעט' העוצמתי
צילום: חיים טויטו | הפקה: צבעים הפקות

בירת חב"ד בישראל לבשה חג: מאות תומכי השלוחים, אנשי עסקים ובכירי המשק בישראל, עשרות ראשי ערים, שרים וח"כים, השתתפו אמש (שני) במעמד ה'באנקט' - ערב ההצדעה השנתי לאלפי שלוחי ושלוחות הרבי, מנהלי סניפי בתי חב"ד מכל רחבי הארץ. את האירוע כיבדו ופיארו בנוכחותם גם חברי בית דין רבני חב"ד בארה"ק ואורחים נכבדים מהארץ ומחו"ל.

האירוע העוצמתי, המאורגן ע"י צעירי אגודת חב"ד בישראל בהשקעה של מיליוני שקלים, התקיים לראשונה בכפר חב"ד, בהאנגר ענק שנבנה והובא במיוחד מחו"ל לרגל האירוע. ההאנגר, מהגדולים בישראל, מתפרש על פני שטח של 3,000 מ"ר ומתנשא לגובה 15 מטרים.

המעמד נפתח בבשורה המרגשת על איתור גופתו של גיבור ישראל הקדוש רן גואילי הי"ד, החטוף האחרון שנותר בעזה, אשר חתם את התקופה המטלטלת שחווה העם בישראל מאז טבח שבעה באוקטובר. בתוכנית המקורית אמור היה לעלות על הבמה איציק גואילי, אביו של רני, ולומר פרק תהילים יחד עם הקהל לחזרת בנו, אך נוכח השחרור הבלתי צפוי, עלה רק ידיד המשפחה הרב שניאור קורץ, שליח הרבי במיתר, מקום מגוריהם של משפחת גואילי, ואמר יחד עם הקהל פרק תהילים לזכרו של רן.

רגע מרגש ועוצמתי נוסף היה כאשר דניאל וייס, הזמר הצעיר שאיבד את הוריו בשבעה באוקטובר בקיבוץ בארי, נראה על המסכים כשהוא מספר את סיפורי הזוועות שחוו ביום הנורא, עד למציאת גופת אמו היקרה במנהרות בעזה, והבאתה לקבר ישראל. דניאל שיתף גם מהמסע המיוחד של צעירי חב"ד לתפילה על ציונו של הרבי בניו-יורק, שבו השתתף יחד עם אחיו, כחודש לאחר הטבח, ועל התפילה המיוחדת שביקש עבור אמו ונענתה עם חזרתו לישראל. עם כיבוי המסכים הופיע דניאל על הבמה ולקול תשואות האלפים החל לשיר ברטט את 'שיר למעלות אשא עיניי אל ההרים' ואת שירו של הרבי על המילים בתהילים 'צמאה לך נפשי'.

על מסכי הענק באירוע נראו שלוחי הרבי ממקומות שונים ברחבי הארץ, ששיתפו בסיפורי שליחות מרגשים ומיוחדים, לצד סיפוריהם של מקורבים שגילו עולם יהודי חדש באמצעות ההיכרות עם בתי חב"ד והשלוחים ומערך שיעורי התורה והחסידות.

הוצג סיפורו של השליח הרב לוי אוירכמן מקרית ים, שסיפר על הליווי השמיימי שקיבל מהרבי בהשגחה פרטית עם צאתו לשליחות; השליח הרב רואל ברנע קיבוץ רגבים, שסיפר על סיפורו האישי המטלטל ועל השליחות הייחודית שלו בקיבוץ. בהמשך הערב שיתף השליח הרב מנדי כץ מבצרה, בני ציון וחרוצים במסלול השליחות שלו, לצד מקורבו ניר אלון, שחקן כדורסל בעברו וכיום ראש חטיבת כפרי הנוער והספורט ואחראי על כל ארגוני השחקנים בישראל.

בין לבין, במהלך האירוע, נהנו המשתתפים מתוכנית מוזיקלית אומנותית בניצוחו של נאור כרמי ותזמורתו המורחבת, יחד עם הזמר שמחה פרידמן ומקהלת 'הפנסאים'.

בפתיחת חלק הנאומים, מנהל אגף הסניפים של צעירי חב"ד, הרב נפתלי ליפסקר, הציג את מספר משפחות השלוחים בישראל, שהגיע השנה לשיא חדש של 1,400 משפחות, ביותר מאלף בתי חב"ד המצויים כמעט בכל נקודה ברחבי הארץ. אחריו עלה לשאת דברים בשם תומכי השלוחים, איש העסקים עו"ד יאיר בלחובסקי.

לאחר נאומו של אורח הכבוד, השליח הראשי של הרבי לארגנטינה, הרב צבי גרינבלט, חתם את האירוע יו"ר צעירי חב"ד  ואגודת חסידי חב"ד הרב יוסף יצחק הכהן אהרונוב: "התכנסנו הערב כדי להצדיע לשלוחים ולשלוחות שוויתרו על החיים הנוחים בקהילה הטבעית ויצאו לכל קצות הארץ כדי להביא אור וחום ושמחה לעם ישראל, ולהגשים את חזונו ורצונו של הרבי המשלח, שיזם וחולל את מפעל השליחות המופלא".

הרב אהרונוב הדגיש, כי "השלוחים הם מעל הפוליטיקה ולכן בתי חב"ד הפכו לבית חם ואוהב עבור כל יהודי. רוח השליחות ואהבת ישראל של השלוחים שורה גם גני הילדים ובתי הספר שהקימו השלוחים במסגרת רשת החינוך של חב"ד, בהם מתחנכים רבבות ילדים וילדות מכל חלקי העם. דווקא בימים של קיטוב חריף בעם, שלוחי הרבי הם המחברים הלבבות ובונים גשרים של אהבה. השלוחים מוכיחים כי מה שמחבר בינינו חזק יותר מכל ההבדלים".

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.