יום כ"ו טבת ה׳תשפ״ו 15.01.2026

חסידות על גלגלים: משאית הספרים שהפכה ללהיט בניו-יורק

תופעת החורף של ניו יורק: אלפים ניגשים למשאית 'בדרך' של 'אור החסידות'; גלי השיא נרשמו בי"ט כסלו וגם השבוע ביום ההילולא כ"ד טבת - והביקוש ממשיך לעלות | לסיפור המלא
חסידות על גלגלים: משאית הספרים שהפכה ללהיט בניו-יורק
תמונות: באדיבות המצלם

תופעה חורפית מחממת וסוחפת את רחובות ניו-יורק החרדית: משאית "בדרך" של ארגון "אור החסידות" הפכה ללהיט קבוע, ובכל עצירה - במונסי, בארא פארק, ויליאמסבורג ומונרו, נרשמים תורים של רוכשים המבקשים להצטייד בספרי חסידות לכל השנה. המשאית מתרוקנת שוב ושוב וחוזרת לשכונת קראון הייטס להתמלאות חוזרת.

למרות שהפעילות נמשכת לאורך כל תקופת החורף, ב'אור החסידות' מציינים כי נרשמו גלים מרשימים של מכירה סביב חג הגאולה י"ט כסלו וגם ביום ההילולא של כ"ק אדמו"ר הזקן בכ"ד טבת, אך גם לאחר מכן הביקוש נותר גבוה במיוחד.

הספר הנמכר ביותר, הוא סטים של "התניא השלם" שיצא לאור בחודשים האחרונים. אלפי סטים נמכרו והיד עוד נטויה. בנוסף, נמכרו המוני סטים שולחן ערוך אדמו"ר הזקן בהנחה משמעותית, לצד אלפי ספרי חסידות מגוונים. 

"אנשים מגיעים לדוכנים, מתקשרים לקו הטלפוני, מזמינים - ומעמיסים חסידות", אמר יו"ר "אור החסידות", הרב אברהם מן.

לדבריו, "זו תופעה שחוזרת על עצמה בעוצמות שלא מפסיקות להפתיע. תודה לשותפים, לצוות ולתמימים שהקור רק מדרבן אותם להפיץ אור".

הרב מן הוסיף ואמר כי "עכשיו, אחרי גל המכירות, יש אלפים שייכנסו לשנה חדשה של לימוד תניא, וזהו ‘יפוצו מעיינותיך חוצה’, בקנה מידה גדול במיוחד".

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.