בג"ץ הורה על הקפאת כמיליארד שקלים למוסדות חרדיים
בית המשפט העליון הורה הערב על הקפאת העברת כספים למוסדות חינוך חרדיים שאינם בפיקוח, בהיקף של כ-1.09 מיליארד שקלים. השופטת יעל וילנר ציינה בהחלטתה כי לאחר עיון בעתירה ובתגובות הצדדים ניתן צו ביניים שלפיו לא יבוצעו העברות הכספים עד למתן החלטה אחרת.
הכספים אושרו בתחילת השבוע בוועדת הכספים של הכנסת, אך נגד ההחלטה הוגשה עתירה מטעם חברי כנסת מסיעת 'יש עתיד'.
בש״ס הגיבו להחלטת בג"ץ: "התעמרות אנטישמית, בג״ץ משתולל כמו נהג פרוע בכביש סואן ודורס את הציבור החרדי באופן אכזרי וחסר תקדים. החל מגזילת פת הלחם של ילדים רכים ועד לפגיעה בלימוד התורה וחינוכם של עשרות אלפי תלמידים.
"אין שופטים בירושלים אלא חבורת פירומנים מסוכנת, שבמאבקה הנואש להציל את שליטתה מתפוררת, בחרה לחטוף את הציבור החרדי כבני ערובה. אנו פונים ליהודי העולם להקים קול זעקה נגד ההתעמרות האנטישמית הזו. הציבור החרדי יעמוד איתן כחומה בצורה מול ההחלטות המרושעות הללו".
חבר הכנסת חנוך מילביצקי הגיב: "לא מפתיע שבת טיפוחיו של השופט עמית מקפיאה כספים שהועברו כדין למוסדות חרדים. בג״ץ חומס לעצמו עוד ועוד סמכויות. לצערי הרב, בינתיים, הוא משחק מול מגרש ריק. זה לא ייפסק עד שלא נחליט שאנחנו מתקוממים נגד העריצות המשפטית הזו. אנחנו כבר באיחור גדול".
יו"ר יהדות התורה חה"כ הרב יצחק גולדקנופף: ״החלטת בג"ץ היא תוספת דלק בעירה לשיח השנאה שמוביל יאיר לפיד. מדובר בפגיעה ישירה בילדים חרדים על לא עוול בכפם, והמשך לאפליה התקציבית שנועדה למנוע זכויות בסיסיות מהמגזר החרדי. לא נשתוק מול החרפה הזו ולא נשלים עם הפיכת מאות אלפי תלמידים לבני ערובה של עתירות מופרכות לצרכי תעמולה. מצופה מנשיא העליון שרק היום נמצאה תלונה חמורה מוצדקת נגדו, לאמץ את דברי נציב הקבילות ולפעול למיתון השיח והגדלת האמון במערכת המשפט. ההחלטה של בג״ץ היא המשך הרחבת השסע והגדלת חוסר האמון במערכת המשפט. נמשיך להיאבק בכל הכלים כדי להבטיח שוויון לכל ילד בישראל״.
יאיר לפיד מצידו, ברך על החלטת בג"ץ: "אני שמח לבשר על חדשות מעודדות מבג"ץ - בהמשך לעתירה שהגשתי ביום שלישי יחד עם חברי הכנסת ולדימיר בליאק, נאור שירי, משה קינלי טורפז - הוחלט להוציא צו ביניים המקפיא העברת למעלה מ-1,090,000,000 ש״ח שהועברו באופן לא חוקי למוסדות חרדיים. נמשיך להיאבק למען הציבור העובד והמשרת".
מאפשרים לכם לקבל