ה' טבת: 770 הוא המקדש בגלות וממנו תחל הגאולה | צפו
מרכז התקשורת החב"די COL מגיש את שיעור הווידאו המאתיים ארבעים ושש בסדרת השיעורים השבועית עם הרב זושא וולף "חיים עם הרבי".
והשבוע, שיעור מיוחד וחגיגי לרגל מלאת שש עשרה שנה לשיעור השבועי בבית משפחת ריבקין, ולרגל יום הבהיר ה' טבת, מתוך קונטרס "בית רבינו שבבבל" שיצא לאור בראשית שנת תשנ"ב, בו הרבי מגלה חידושים נפלאים במשמעותו של "בית חיינו" 770, ומהם שבית זה הוא ה"מקדש מעט" העיקרי שבזמן הגלות, ובו תהיה התחלת גילוי המקדש לעתיד.
"ואהי להם למקדש מעט – זה בית רבינו שבבבל" * עניינו של "בית רבינו" – ממנו יוצאת הוראה ל"אנשי העיר" * חילוקי המדרגות ב"מקדש מעט" בגלות * "נסע מקדש וישב שם" * בתי הכנסת יתחברו בגאולה לבית המקדש * "בית רבינו" הנו כעת מקום המקדש * הקדימה בהתחברות בתי הכנסת לבית המקדש * בית המקדש יתגלה תחילה ב"מקדש מעט" בית רבינו שבבבל * הדיוק הנפלא בלשון הרמב"ם "בונה מקדש במקומו" * "בית רבינו" – ביתו של נשיא הדור * היכן שרוב בני ישראל מיוצגים - שם שורה השכינה * ביתו של נשיא הדור – "תל תלפיות" * עניינו של "בית רבינו" – הגאולה מהגלות * המעלה בבניין 770, ביתו של נשיא הדור * וגם: היחס המיוחד של הרבי לקונטרס "בית רבינו שבבבל".
טעמו וראו:
מאפשרים לכם לקבל