מערכת COL | יום ג' טבת ה׳תשפ״ו 23.12.2025

פינוק מתוק: קרפ צרפתי עם טוויסט קטן שמרים את כל המנה

קרפ צרפתי קלאסי מקבל כאן טוויסט קטן ואלגנטי שמרים את כל המנה. בלילה אחת בסיסית, טריק ספירלה פשוט-והתוצאה מרשימה, יפהפייה וטעימה במיוחד. מתאים לאירוח, לבראנץ’ או לפינוק מתוק באמצע השבוע | מאת נחמה בן עגו
פינוק מתוק: קרפ צרפתי עם טוויסט קטן שמרים את כל המנה
הקרפ המוכן
מצרכים:
½ ליטר חלב
250 גרם קמח (כ־1¾ כוסות)
4 ביצים
קורט מלח
20 גרם סוכר (כ־1½ כפות)
40 גרם חמאה מומסת
 
לספירלה:
כוס אחת מבלילת הקרפ
כף שטוחה קקאו
 
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הבלילה עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים.
2. מכסים ומעבירים למקרר למנוחה של כחצי שעה.
3. לאחר המנוחה, מפרידים כוס אחת מהבלילה, מוסיפים קקאו ומערבבים היטב.
4. מעבירים את בלילת הקקאו לשקית זילוף או לבקבוקון עם פיה דקה.
5. מחממים מחבת קרפים או מחבת נון־סטיק על אש בינונית.
6. מזלפים על המחבת החמה ספירלה דקה מבלילת הקקאו וממתינים מספר שניות עד שהיא מתייצבת.
7. יוצקים מעל הספירלה את כמות בלילת הקרפ הרצויה ומשטחים לשכבה אחידה.
8. מבשלים עד שהקרפ מתייצב, הופכים ומבשלים גם מהצד השני.
9. כשהקרפ מוכן, הופכים אותו כך שצד הספירלה פונה כלפי מטה, מורחים את המילוי הרצוי ומקפלים כשהצד היפה כלפי חוץ.
 
 
נחמה בן עגו משתפת בטיפים ומתכונים ליעילות וקלילות במטבח, ומומחית בכתיבת תפריטים מותאמים אישית למשפחות.
מוזמנים לעקוב גם בסטטוס 054-8369184 ובאינסטגרם Nechama.benagou
 
 
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.