מערכת COL
|
יום ג' טבת ה׳תשפ״ו
23.12.2025
פינוק מתוק: קרפ צרפתי עם טוויסט קטן שמרים את כל המנה
קרפ צרפתי קלאסי מקבל כאן טוויסט קטן ואלגנטי שמרים את כל המנה. בלילה אחת בסיסית, טריק ספירלה פשוט-והתוצאה מרשימה, יפהפייה וטעימה במיוחד. מתאים לאירוח, לבראנץ’ או לפינוק מתוק באמצע השבוע | מאת נחמה בן עגו
הקרפ המוכן
מצרכים:
• ½ ליטר חלב
• 250 גרם קמח (כ־1¾ כוסות)
• 4 ביצים
• קורט מלח
• 20 גרם סוכר (כ־1½ כפות)
• 40 גרם חמאה מומסת
לספירלה:
• כוס אחת מבלילת הקרפ
• כף שטוחה קקאו
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הבלילה עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים.
2. מכסים ומעבירים למקרר למנוחה של כחצי שעה.
3. לאחר המנוחה, מפרידים כוס אחת מהבלילה, מוסיפים קקאו ומערבבים היטב.
4. מעבירים את בלילת הקקאו לשקית זילוף או לבקבוקון עם פיה דקה.
5. מחממים מחבת קרפים או מחבת נון־סטיק על אש בינונית.
6. מזלפים על המחבת החמה ספירלה דקה מבלילת הקקאו וממתינים מספר שניות עד שהיא מתייצבת.
7. יוצקים מעל הספירלה את כמות בלילת הקרפ הרצויה ומשטחים לשכבה אחידה.
8. מבשלים עד שהקרפ מתייצב, הופכים ומבשלים גם מהצד השני.
9. כשהקרפ מוכן, הופכים אותו כך שצד הספירלה פונה כלפי מטה, מורחים את המילוי הרצוי ומקפלים כשהצד היפה כלפי חוץ.
נחמה בן עגו משתפת בטיפים ומתכונים ליעילות וקלילות במטבח, ומומחית בכתיבת תפריטים מותאמים אישית למשפחות.
מוזמנים לעקוב גם בסטטוס 054-8369184 ובאינסטגרם Nechama.benagou
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות
מאפשרים לכם לקבל