שניאור דייטש | יום כ"ד כסלו ה׳תשפ״ו 14.12.2025

תחת איום טילים וטרור: אור החנוכה מאיר בזפרוז׳ה

למרות מתקפת טילים ואיומי הטרור בעולם, מאות מיהודי זפרוז״ה הגיעו למרכז חב״ד והשתתפו בהדלקת נר ראשון של חנוכה בראשות שליח הרבי, הרב נחום ערנטרוי, במעמד מרגש של אמונה וניצחון האור על החושך
תחת איום טילים וטרור: אור החנוכה מאיר בזפרוז׳ה

בעיצומם של ימים מתוחים בעיר זפרוז׳ה שבאוקראינה, כאשר אזעקות ואיומי טילים הפכו לחלק מהשגרה, התקיים מעמד מרגש ורב־עוצמה של הדלקת נר ראשון של חנוכה במרכז חב״ד. מאות מיהודי העיר, מבוגרים וצעירים, עשו את דרכם לבית הכנסת, למרות הסכנות והחשש, התכנסו תחת אבטחה קפדנית כדי לפתוח את ימי החנוכה באור של אמונה.

את המעמד הוביל שליח חב"ד בזפרוזה, הרב נחום ערנטרוי, שאמר בדבריו כי דווקא ביום של הפצצות ואיומים ממחיש את עוצמת הרוח ואת המסר הנצחי של חג החנוכה. "גם כאשר החושך מנסה להשתלט, האור הקטן של נר החנוכה בכוחו להאיר מרחוק ולהעניק כוח וביטחון בה'".

הנר הראשון הוקדש לעילוי נשמת שליח חב״ד שנרצח היום בפיגוע הקשה בסידני, שבו נרצחו אחד עשר אנשים, הי"ד. כמו כן נשאו תפילה לרפואת הפצועים ולישועה לכלל נפגעי הטרור והעולם בעולם, מתוך תחושת שותפות גורל וכאב משותף של העם היהודי כולו.

ההדלקה לוותה בשירה, ובאמירת פרקי תהילים. בזפרוז״ה, עיר הנתונה לאיום מתמיד, נר ראשון של חנוכה הפך לסמל חי של ניצחון ואמונה.

וידאו:


 


 

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.