צבי סופר | יום כ"א כסלו ה׳תשפ״ו 11.12.2025

אלפים השתתפו בהתוועדות המרכזית י״ט כסלו בכפר חב"ד

אלפי חסידים מכל רחבי הארץ גדשו בליל אמש (שלישי), חג הגאולה י"ט כסלו, את היכל בית הכנסת 'בית מנחם' בכפר חב"ד לרגל ההתוועדות המרכזית המסורתית | גדולי תורה, הרב הראשי לישראל ורבני ערים, אישי ציבור, משפיעים ושלוחים נטלו חלק במעמד לכבוד בעל התניא | התוועדות לוותה בשירה וזמרה בהתלהבות חסידית עצומה
אלפים השתתפו בהתוועדות המרכזית י״ט כסלו בכפר חב
צילומים: שניאור שיף, COL

קהל עצום של חסידים, אנשי מעשה ועמך בית ישראל, שהגיע מכל רחבי הארץ, השתתפו אמש בהתוועדות המרכזית המסורתית בכפר חב"ד לציון חג הגאולה י"ט כסלו, שנערכה על ידי ועד כפר חב"ד בראשות הרב שמעון רבינוביץ’ ובהנחייתו של המשפיע הרב דוב הלפרין.

את ההתוועדות פתח הרב יוסף יצחק אהרונוב, יו"ר צעירי אגודת חב"ד, בקריאת מכתבו של הרבי. לאחר מכן חזר הרב אליעזר ברוד, רבה של כרמי יוסף, מאמר דא"ח, והרב יעקב קעניג קרא את פרק התהילים של הרבי. הקהל הצטרף בדבקות לניגוני חב"ד המסורתיים שהושרו לאורך הערב, כשהשיא היה בניגון ד' בבות של בעל ההילולא.

את שולחן המזרח פיארו הרב שמואל רבינוביץ׳ רב הכותל והמקומות הקדושים, הרב מאיר אשכנזי רב כפר חב"ד, הרב שמואל אליהו חבר מועצת הרבנות הראשית ורב העיר צפת, הרב יעקב שפירא חבר מועצת הרבנות הראשית וראש ישיבת מרכז הרב, הרב אברהם זרביב אב"ד ת"א, הרב יחיאל בסיס רב העיר ראש העין, הדיין הרב יהודה רבינוביץ׳ והמשפיעים בכפר חב"ד. זאת לצד נציגי הציבור, שר הביטחון ישראל כץ, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, שר המורשת עמיחי אליהו, יו"ר הקואליציה ח"כ אופיר כץ, מזכיר הממשלה יוסי פוקס, יו"ר יהדות התורה הרב יצחק גולדקנופף, ראש המועצה המקומית שדות דן דוד יפרח ועוד.

את המשא המרכזי בהתוועדות נשא שליח הרבי לג'מייקה, הרב יעקב יוסף רסקין, שפועל במקום במסירות נפש בג'מייקה והתמודד לאחרונה עם סופת ההוריקן שהכתה במדינה. הרב רסקין סחף את הקהל בחיות וחמימות חסידית, עם סיפורי שליחות אישיים מדהימים ומרתקים.

הרה"ר לישראל, הגאון רבי קלמן מאיר בר, עמד בדבריו על המשמעויות העמוקות של י"ט כסלו ועל השפעתה הכבירה של תנועת חב"ד על העם היהודי בארץ ובתפוצות. "בלי י"ט כסלו העולם היה חשוך. העולם מאיר היום בזכות שליחי חבד בכל נקודה בעולם", אמר הרב הראשי. "כולם צריכים לחגוג ולקבל את י"ט כסלו. לא רק כנקודת ציון אלא כמהות, כשליחות, כדרך חיים".

מזכיר הממשלה עו״ד יוסי פוקס הביא את ברכת ראש הממשלה בנימין נתניהו למשתתפי האירוע ולתושבי כפר חב״ד.

לאורך הערב הנעימו ר' משה מונה רוזנבלום ותזמורתו יחד עם הזמר החסידי ר' נמואל הרוש ומקהלת מלכות בניגוני חב"ד המסורתיים, כשהקהל כולו מצטרף בשירה ובריקודים של שמחה. מלבד אלפי המשתתפים שגדשו את היכל בית הכנסת, עמדו רבים מחוץ לבית הכנסת וצפו בשידור החי, ועוד מאות מרחבי העולם השתתפו באמצעות השידור הישיר. ההתוועדות החסידית נמשכה שעות ארוכות לתוך הלילה.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.