מערכת COL
|
יום כ' חשוון ה׳תשפ״ו
11.11.2025
עוגת סולת וקוקוס רכה ועסיסית: את זה אתם חייבים מוכן בבית
עוגה פשוטה, קלה ומנחמת - כל ההכנה בקערה אחת, ערבוב ביד, ותוצאה נהדרת: ריח של קוקוס ומיץ תפוזים, מרקם רך, וסירופ שמוסיף עסיסיות מושלמת | זה המתכון - מאת נחמה בן עגו
העוגה המושלמת
מתאים ל־2 תבניות אינגלישקייק רחבות.
מצרכים:
• כוס שמן
• כוס סוכר
• כוס סולת
• כוס קוקוס
• כוס מיץ תפוזים (טבעי – עדיף)
• כוס קמח
• 1 שקית אבקת אפייה
• 4 ביצים
לסירופ:
• ½ כוס מים רותחים
• ½ כוס סוכר
• ½ כוס מיץ תפוזים
לקישוט:
• ¼ כוס קוקוס
אופן הכנה:
1. לערבב היטב את כל חומרי העוגה בקערה אחת (ביד או במטרפה) עד שמתקבלת בלילה אחידה.
2. לצקת ל־2 תבניות אינגלישקייק רחבות.
3. לאפות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות (מצב רגיל – עליון ותחתון) עד שהעוגה זהובה ואינה רוטטת במרכז.
(אצלי זה לוקח כ־30–40 דקות.)
4. בזמן שהעוגה בתנור, להכין את הסירופ – לערבב מים רותחים, סוכר ומיץ תפוזים עד להמסה.
5. להוציא את העוגה החמה מהתנור, לנעוץ בה הרבה חורים עם סכין, ולשפוך מעל את הסירופ.
גם אם נראה שזה יותר מדי – העוגה תספוג הכול!
6. לפזר מעל קוקוס כשהעוגה עדיין רטובה.
הערות:
• העוגה נשמרת מצוין גם כמה ימים בקופסה אטומה.
• ניתן להקפיא ולהפשיר בהפשרה מלאה לפני ההגשה - יוצאת מעולה גם אחרי הקפאה.
נחמה בן עגו משתפת בטיפים ומתכונים ליעילות וקלילות במטבח, ומומחית בכתיבת תפריטים מותאמים אישית למשפחות.
מוזמנים לעקוב גם בסטטוס 054-8369184 ובאינסטגרם Nechama.benagou
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות
מאפשרים לכם לקבל