מערכת COL | יום כ' חשוון ה׳תשפ״ו 11.11.2025

עוגת סולת וקוקוס רכה ועסיסית: את זה אתם חייבים מוכן בבית

עוגה פשוטה, קלה ומנחמת - כל ההכנה בקערה אחת, ערבוב ביד, ותוצאה נהדרת: ריח של קוקוס ומיץ תפוזים, מרקם רך, וסירופ שמוסיף עסיסיות מושלמת | זה המתכון - מאת נחמה בן עגו
עוגת סולת וקוקוס רכה ועסיסית: את זה אתם חייבים מוכן בבית
העוגה המושלמת
מתאים ל־2 תבניות אינגלישקייק רחבות.
 
מצרכים:
כוס שמן
כוס סוכר
כוס סולת
כוס קוקוס
כוס מיץ תפוזים (טבעי – עדיף)
כוס קמח
1 שקית אבקת אפייה
4 ביצים
 
לסירופ:
½ כוס מים רותחים
½ כוס סוכר
½ כוס מיץ תפוזים
 
לקישוט:
¼ כוס קוקוס
 
אופן הכנה:
1. לערבב היטב את כל חומרי העוגה בקערה אחת (ביד או במטרפה) עד שמתקבלת בלילה אחידה.
2. לצקת ל־2 תבניות אינגלישקייק רחבות.
3. לאפות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות (מצב רגיל – עליון ותחתון) עד שהעוגה זהובה ואינה רוטטת במרכז.
(אצלי זה לוקח כ־30–40 דקות.)
4. בזמן שהעוגה בתנור, להכין את הסירופ – לערבב מים רותחים, סוכר ומיץ תפוזים עד להמסה.
5. להוציא את העוגה החמה מהתנור, לנעוץ בה הרבה חורים עם סכין, ולשפוך מעל את הסירופ.
גם אם נראה שזה יותר מדי – העוגה תספוג הכול!
6. לפזר מעל קוקוס כשהעוגה עדיין רטובה.
 
הערות:
העוגה נשמרת מצוין גם כמה ימים בקופסה אטומה.
ניתן להקפיא ולהפשיר בהפשרה מלאה לפני ההגשה - יוצאת מעולה גם אחרי הקפאה.
 
נחמה בן עגו משתפת בטיפים ומתכונים ליעילות וקלילות במטבח, ומומחית בכתיבת תפריטים מותאמים אישית למשפחות.
מוזמנים לעקוב גם בסטטוס 054-8369184 ובאינסטגרם Nechama.benagou
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.