שניאור דייטש | יום ד' חשוון ה׳תשפ״ו 26.10.2025

אלמנות ויתומי צה"ל: "הרב שמואל ביסטריצקי - הרב החדש שלנו"

הרב שמואל ביסטריצקי, שליח חב"ד ורב קהילת סביון, מונה השבוע לרב של ארגון אלמנות ויתומי צה"ל | "זכות גדולה נפלה בחלקי, לתת את כל הזמן שבעולם לאלמנות וליתומי צה"ל וכוחות הביטחון, שהם הלב של עם ישראל", הגיב הרב ביסטריצקי, "זה מרגש מאוד, ואני מתפלל שהמעגל לא יגדל" 
אלמנות ויתומי צה
מימין: מנכ״ל הארגון שלומי נחומסון, נשיא המדינה יצחק הרצוג, הרב שמואל ביסטריצקי. צילום: יח״צ אלמנות ויתומי צה״ל

ארגון אלמנות ויתומי צה"ל, המייצג רשמית את אלמנות ויתומי צבא הגנה לישראל, הודיע היום על מינויו של הרב שמואל ביסטריצקי לרב הארגון. 

"אנחנו שמחים ונרגשים לספר שהחל מראש השנה", נכתב בהודעת הארגון שהופצה הערב, "משמש הרב שמואל ביסטריצקי, רב קהילת סביון, כרב הארגון וכיועץ שלנו בענייני רוח והלכה. הרב ביסטריצקי יעניק מענה הלכתי-רוחני למי שחפצים בהכוונה ובייעוץ בהיבטים הללו, והוא מבטיח להיות זמין עבורנו 24/7 "כמעט". 

עוד נכתב בהודעה: "כבר 20 שנה שהרב ביסטריצקי פועל לקירוב לבבות ולאחדות בין כל חלקי העם, בסדרת מיזמים אישיים וציבוריים, ומאחוריו גם סדרת הספרים 'יהדותון', על יהדות לעם, וסדרת סרטונים דומה". 

הרב ביסטריצקי הגיב ואמר: "זכות גדולה נפלה בחלקי, לתת את כל הזמן שבעולם לאלמנות וליתומי צה"ל וכוחות הביטחון, שהם הלב של עם ישראל. זה מרגש מאוד, ואני מתפלל שהמעגל לא יגדל". 

הרב ביסטריצקי, המשמש כשליח חב"ד ביישוב סביון, החל ללוות את ארגון אלמנות ויתומי צה"ל וכוחות הביטחון ב-7 באוקטובר הנורא. 

"מינויו לרב הארגון כעת הוא המשך טבעי לתרומה המשמעותית שתרם לנו בשנתיים האחרונות", אמרו בארגון אלמנות ויתומי צה"ל.

הרב ביסטריצקי הוסיף ואמר: "אני כאן לעזרת הארגון, ולעזרת חברות וחברי הארגון – ומקווה מאוד שאוכל לעזור בכל מיני שאלות שמתעוררות; החל מילד ששואל 'איפה אבא עכשיו' וכלה בשאלות הלכתיות, בכל מה שקשור, למשל, לסיטואציות שבהן אמא נכנסת במקום אבא ומובילה רגעים אישיים כמו סיפור פרשת השבוע או הקידוש. 

"לילדים האלה אין אבא שיעטוף בטלית, שיעזור להניח תפילין, וכולנו, כל עם ישראל, נכנסים לתפקיד ומנסים למלא את מקומו. האבות האלה הקריבו את חייהם למען כולנו, והדבר המינימלי שאנחנו יכולים לעשות בתמורה הוא להיות עם הבנים ועם הבנות שלהם ברגעים האלה. גם בתחנות החיים המשמעותיות וגם בימי השגרה, חשוב לתת להם את ההרגשה הכי טובה".

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.