מערכת COL
|
יום כ"ח תשרי ה׳תשפ״ו
20.10.2025
פריך וקליל להכנה: מאפה פילו במילוי גבינות וגרידת לימון
נשנוש קטן, פריך וזהוב שנראה כמו ורד - אבל טומן בתוכו מלית גבינות עדינה ונגיעה של גרדת לימון: מנה יפה, מרשימה וקלה להכנה שתשדרג כל שולחן אירוח או ארוחת ערב קלילה | מתכון מיוחד מאת נחמה בן עגו
המאפה המוכן
מצרכים:
• חבילת עלי פילו (אם קפואים – להפשיר לילה קודם במקרר)
• 100 גרם חמאה מומסת
• 100 גרם גבינת פטה (לפורר ביד)
• 150 גרם מוצרלה מגוררת
• מעט גרדת לימון טרייה
אופן הכנה:
1. לחמם תנור ל־200 מעלות.
2. לערבב בקערה את הפטה, המוצרלה וגרדת הלימון.
3. להכנת המאפים: להניח עלה פילו ולהבריש בחמאה מומסת.
4. לתפוס את העלה במרכז עם שתי האצבעות (כמו בסרטון), לסובב לקבלת צורה של מעין ורד.
5. במרכז הוורד להניח בערך כף גדושה מהמלית.
6. את שארית העלה לקפל למרכז כך שיכסה את הגבינה.
7. להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד הפתוח כלפי מטה.
8. להבריש בחמאה מומסת ולאפות כ־20 דקות, עד להזהבה יפה ופריכות.
נחמה בן עגו משתפת בטיפים ומתכונים ליעילות וקלילות במטבח, ומומחית בכתיבת תפריטים מותאמים אישית למשפחות.
לסרטון הכנה מלא ולעוד טיפים לעקוב גם בסטטוס 054-8369184 ובאינסטגרם Nechama.benagou
הוסף תגובה
0 תגובות
מאפשרים לכם לקבל