COL | יום ו' תשרי ה׳תשפ״ו 28.09.2025

גינויים מרבני הבד"ץ ומישיבות בארץ על האירועים המבהילים ב-770

ימים אחדים לאחר האירועים החריגים והקשים שאירעו בערב ראש השנה בלב בית מדרשו של הרבי ב-770, בהם נרשמו פעולות אלימות ופגיעות בכבוד המקום ובקדושתו, מתפרסם מכתב רבני הבד"ץ בקראון הייטס המציב גבולות, בניסיון לעצור את ההתדרדרות המסוכנת | מכתב גינוי חריג נוסף, פורסם מטעם כמה ישיבות חב"ד בארץ
גינויים מרבני הבד
הרב אזדבה והרב ברוין, עם המכתב

כתב COL בארה"ב

ימים אחדים לאחר האירועים החריגים והקשים שאירעו בערב ראש השנה בלב בית מדרשו של הרבי ב-770, בהם נרשמו פעולות אלימות ופגיעות בכבוד המקום ובקדושתו, מתפרסם מכתב רבני הבד"ץ בקראון הייטס המציב גבולות, בניסיון לעצור את ההתדרדרות המסוכנת.

המכתב הראשון נחתם בידי רבני בית הדין דקראון הייטס הרב אזדבה והרב ברוין, והשני בידי כמה מהנהלות ישיבות חב"ד בארץ הנחשבות כמחנכות בקו ה'משיחיסטי'.

במכתבם של חברי הבד"צ, הרב אברהם אוזדבא והרב יוסף ישעי' ברוין, נכתב כי על כל בני הקהילה, אנ"ש, התמימים, נשות ובנות חב"ד, להתכנס בבית הכנסת ובית המדרש בשלום ובאחדות, כפי שציוו רבותינו נשיאינו.

הרבנים מבהירים כי כל הנהגה, הכרזה או פעולה הנוגעת לבית הכנסת והמקום הקדוש חייבת להתבצע אך ורק על פי הוראות רבני הקהילה והגבאים המוסמכים לכך.

הרבנים מכנים את האירועים האחרונים "מאורעות מבהילים שארעו לאחרונה היל"ת".


עוד בנושא:
חובת המחאה: המראות הקשים ב-770 מחיבים עצירה מיידית

לצד הדברים הנחרצים הללו, פורסם גם מכתב חריג ותקיף לא פחות מטעם כמה מהנהלות ישיבות חב"ד, המגנה בחריפות "מקרים חמורים ביותר שאין הדעת סובלתם", אשר פגעו בכבוד המקום ובכבודו של נשיא הדור. ראשי הישיבות מדגישים כי "היסודות בדרכי החסידות הוא עול של סדר ומשמעת מתוך קבלת עול, עיקרון התקף ביתר תקף שעות ובמצבים שכאלה", וקוראים לכל תלמיד ותמים לנהוג בחרדת קודש בבואו במחיצתו הקדושה של הרבי.

המכתב מפרט שורה של הנחיות ברורות: "כל פעולה, הנהגה או הכרזה צריכה לקבל אישור מהרבנים או הגבאים; חובה מהיסחפות למוקדים של בלבול או חוסר סדר; ותלמיד שינהג מן ההוראות אלו מוציא את עצמו הכלל וצפוי להרחקה, אף מוסדות הלימוד שובו לארץ הקודש."

עוד מביעים ראשי הישיבות הוקרה עמוקה לתושבי קראון הייטס על מאמציהם העצומים לטובת התמימים ומזכירים כי "הכרת טוב כלפיהם היא חובה שאין לה אח ורע". זאת כנראה בעקבות ההתנכלות המכוערת, כשבחורים מוסתים ומסיתים השליכו מ-770 את השולחנות והספסלים של בעלי המקומות הקבועים, שמשלמים על כך לגבאי 770 בחגים הון רב והקימו במקומם 'פרמידות' ברוב חוצפתם. מיותר לציין שהשולחנות והספסלים נמצאים ב-770 עשרות שנים והם חלק אינטגרלי מקדושת 'בית רבנו שבבבל'.

שני המכתבים הללו מתפרסמים בימי השיא של חודש החגים, כאשר אלפי תלמידים ואורחים מכל העולם מתכנסים בחצרות קדשינו. 

*

השאלה שנותרת במקומה היא האם אכן המכתבים הללו ישפיעו במשהו וישנו את ההתנהלות המכוערת של הבחורים שעושים ב-770 ככל העולה על רוחם ואין פוצה פה ומצפצף, הן בהפרעה קבועה לשיעורים, תלישת מודעות רשמיות, הצקות לבחורים שלומדים בסדרי הישיבה, לסדרים, לתפילות, כשגרה כמעט יומיומית.

שאלה קשה לא פחות שנשאלת בקרב רבים באנ"ש בימים אלו, האם אכן הלקחים יופקו באותן ישיבות החתומות על המכתב והאם אכן יטמיעו חינוך יסודי שמכיר במוסדות הרשמיים של הרבי כפי שהרבי רצה ודרש, או שמא המכתבים נועדו רק ל'כבות את השריפה' התורנית והכל ממשיך כפי שהיה עד היום? הכדור כעת בידי אותם הישיבות ואנשי החינוך.

 

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.