יוסף ברגר
|
יום כ"ד אלול ה׳תשפ״ה
17.09.2025
250 תלמידים העולים לישיבות בטקס הפתיחה לתכנית 'תמים'
התוועדות פתיחה מרשימה התקיימה בהשתתפות מאתיים חמישים תלמידים מרחבי הארץ העולים לישיבות, במסגרת תכנית 'תמים' - מיזם חינוכי המיועד לתלמידים העולים לישיבה מטעם הפנסאים
בהתוועדות נשאו דברים רבני ומשפיעי התכנית, כשאת האירוע פתח הרב בנימין וילהלם, ממנהלי התכנית, בסיפור על מהותה של תומכי תמימים תחת הכותרת 'בלי פשרות'.
בהמשך המעמד נשאו דברים רבנים ומשפיעים מישיבות תומכי תמימים ברחבי הארץ - הרב זעליג אלטהויז, הרב יוסי זילברשטרום והרב מנחם קעניג, בדבריהם עמדו על חשיבותה המיוחדת של שנה זו – שנה שעתידה להכריע את דרכם ועתידם של התלמידים היושבים באולם.
המשפיעים הדגישו את הצורך להשקיע בעקביות יישום התכנית במהלך השנה וליישם הלכה למעשה את החזון שכל תלמיד יהפוך ל"תמים חסידי". בדבריהם עודדו את התלמידים לקבל על עצמם את התכנית השנתית מתוך רצינות כשהם מסתמכים על ניסיונם הרב בליווי תלמידים, ומתוך עדות חיה על התמימים שנכנסו לישיבה בצורה חלקה, איכותית ובשלה יותר בעקבות השקעה זו.
לקראת סיום ההתוועדות הוצגה על גבי המסכים התכנית השנתית המלאה, הכוללת מפגשים בליל שישי בכל הישיבות הגדולות ברחבי הארץ, תכנית פרדס – תכנית הכנה אישית בקבוצות קטנות שתתקיים מספר פעמים במהלך החורף, וספר הכנה לתומכי תמימים, מעמיק וראשון מסוגו על כל יסודות ההצלחה בהנהגה כתמימים ובלימוד נגלה וחסידות.
לאורך השנה מלווים את התכנית רבנים, משפיעים ואנשי חינוך מכל הישיבות קטנות בארץ הקודש על מנת לתת את כל הכלים הדרושים עבור התמימים היקרים. בסיום האירוע חולק לתלמידים תשורה מיוחדת - שופר מהודר בצירוף קובץ הלכות עבור 'מבצע שופר'.
התכנית, בסיוע הנגידים הרב יצחק משען והרב אליהו שלוסברג, תכלול גם מפגשי הכנה, סדנאות והתוועדויות לאורך השנה שיכינו את הילדים היטב לקראת הכניסה לישיבה.
הוסף תגובה
0 תגובות
מאפשרים לכם לקבל