נחמה בן עגו
|
יום כ"ב אלול ה׳תשפ״ה
15.09.2025
כל ביס מרגיש כמו חג: כך תכינו עוגת דבש עשירה לראש השנה
אין שולחן חג שלם בלי עוגת דבש ריחנית, רכה ומתוקה | מתכון לעוגה ביתית עם כמות נדיבה של דבש, שמעניקה לה עומק טעמים ומרקם עשיר - כזו שכל ביס ממנה מרגיש כמו חג | מאת נחמה בן עגו
עוגת הדבש
מצרכים:
לקערת היבשים:
• 2 ורבע כוסות קמח
• 1 כפית אבקת אפייה
• חצי כוס סוכר
• 2 כפיות קינמון
• 1 כפית ציפורן טחון (אם אין – אפשר לוותר)
לקערת הרטובים:
• 3 ביצים
• כוס ורבע דבש
• 3/4 כוס שמן
• חצי כוס קפה (מכינים מכף קפה מגורען בחצי כוס מים פושרים)
אופן הכנה:
1. לחמם תנור ל־160 מעלות.
2. בקערה אחת לערבב את כל החומרים היבשים.
3. בקערה שנייה לטרוף היטב את כל החומרים הרטובים.
4. להוסיף בהדרגה את החומרים היבשים אל הרטובים ולערבב עד הטמעה מלאה.
5. להעביר לתבניות אינגליש קייק – הכמות מספיקה לשתי תבניות.
6. לאפות כ־50 דקות, עד שקיסם יוצא לח.
7. אפשר לקשט בשקדים פרוסים – לפזר מעל העוגה לפני האפייה, או באבקת סוכר – לפזר לאחר האפייה כשהעוגה מצטננת מעט.
נחמה בן עגו משתפת בטיפים ומתכונים ליעילות וקלילות במטבח, ומומחית בכתיבת תפריטים מותאמים אישית למשפחות.
מוזמנים לעקוב גם בסטטוס 054-8369184 ובאינסטגרם Nechama.benagou
הוסף תגובה
0 תגובות
מאפשרים לכם לקבל