שלוחים ליוו את בני הנוער מכל העולם במסע רוחני מעצים בארץ
קיץ אחד בישראל הפך לחוויה מעצבת חיים עבור בני נוער יהודים מבתי ספר ציבוריים ברחבי העולם. בעוד חבריהם בילו במחנות קיץ, בספורט או עם חברים, בחרו עשרות נערים ונערות מארה״ב, אירופה וישראל במסע ייחודי בן שלושה שבועות עם תוכנית CTeen בישראל. זה היה מסע ששילב חוויות מרגשות, לימוד והתחזקות בזהות היהודית.
בין המשתתפים היו משה סולומון, דניאל בשן ובני נוער נוספים, שחזרו הביתה לא רק עם זיכרונות בלתי נשכחים, אלא עם תחושת גאווה וביטחון לחיות כיהודים חזקים ונאמנים לעצמם.
המסע התקיים בהובלת השליח הרב נחמן ריבקין ובתיאום הרב מנדי לפקיבקר, בליווי הרב חיים עוזר מטל. במסגרתו ביקרו בני הנוער בכותל המערבי, בגבול עזה, בים המלח, במנהרות עיר דוד ובמערת המכפלה בחברון. רגע השיא היה שבת מרוממת בכותל, עם ריקודים ושירה סוחפים לצד אלפי יהודים.
“השירה והריקודים בכותל בשבת היו השיא שלי”, מספר משה, תלמיד סניף CTeen בקנזינגטון, ברוקלין. “המסע הזה גרם לי להבין שהיהדות היא חלק מרכזי מהחיים שלנו ושצריך לחזק אותה כל הזמן”.
מעבר לאתרים, הרגעים הרוחניים השאירו את החותם העמוק ביותר. בצפת בילו הנערים בישיבה מקומית ונחשפו לאווירת לימוד תוססת, ובירושלים השתתפו בערב לימוד בישיבת מיאנוט שהותיר רושם עז. “הביקור במנהרות הכותל חיבר אותי להיסטוריה שלי בצורה מוחשית,” מספר דניאל מסניף CTeen הוליווד ביץ׳, פלורידה. “החוויה הזו נתנה לי כוחות להיות יהודי גאה. חזרתי הביתה עם החלטה להניח תפילין מדי יום.”
הרב מנדי קוטלרסקי יו״ר CTeen International הסביר: “במשך שלושה שבועות הנערים חיים את המורשת היהודית שלהם. זו חוויה שמלווה אותם לכל החיים.”
ואכן, בני הנוער חזרו עם התחייבויות חדשות: משה, שכמעט לא לבש ציצית בעבר, התחייב מעתה ללבוש אותה בקביעות. גם שמירת שבת ולימוד תורה הפכו חלק בלתי נפרד מחייו.
התוכנית נתמכה על ידי RootOne, יוזמה שמנגישה מסעות נוער לישראל ומעצימה את ההשפעה החינוכית שלהם. במסגרתה שולבו גם בני נוער ישראלים, שנוצרו ביניהם קשרים חמים עם חבריהם מחו״ל. אחד מהם, בניה שרעבי מאילת, התחיל להביא תפילין לבית הספר ולעזור לחבריו להניח. באחרונה סייע גם למורה שלו להניח תפילין לראשונה מזה שנים – רגע מרגש שהדגיש את ההשפעה הרחבה של המסע.
“הנערים האלה חוזרים עם חוסן שלא היה להם קודם,” אומר הרב לפקיבקר. “גם מול אנטישמיות, הם עומדים זקופים כיהודים, ומביאים את היהדות לחייהם ולסביבתם בדרכים שלא חלמו עליהן לפני כן.”
הקיץ הזה לא היה עוד טיול – הוא היה מסע של גילוי עצמי. שלושה שבועות בישראל חיזקו את הזהות היהודית של המשתתפים, מילאו אותם גאווה והעניקו להם השראה ומחויבות לחיות כיהודים גאים המוכנים להנהיג ולהשפיע בכל מקום אליו ילכו.
מאפשרים לכם לקבל