נחמה בן עגו
|
יום ט"ו אלול ה׳תשפ״ה
08.09.2025
פריכות מבחוץ, רכות מבפנים: כך תכינו מניפות תפו"א מרשימות
מניפות תפוחי אדמה - פריכות מבחוץ, רכות מבפנים; פשוטות להכנה, מרשימות בהגשה, ותמיד זוכות למחמאות | מתכון מיוחד לגולשי COL מאת נחמה בן עגו
תפוחי האדמה
מצרכים:
• 8–10 תפוחי אדמה
• 4 שיני שום
• שליש צרור פטרוזיליה
• שליש כוס שמן זית
• מלח
• מעט כורכום
אופן הכנה:
1. לקצוץ את הפטרוזיליה יחד עם השום (אפשר במעבד מזון), להוסיף חצי כפית מלח, מעט כורכום ואת שמן הזית – ולערבב לתערובת מתובלת.
2. לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות דקות, לא עד הסוף (כדי שיישארו מחוברים בבסיסם).
3. לרפד תבנית בנייר אפייה ולהניח עליה את תפוחי האדמה.
4. למרוח את התערובת המתובלת בין הפרוסות ומעל תפוחי האדמה.
5. להכניס לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות לכשעה.
• בחצי השעה הראשונה ניתן להניח מעל חתיכת נייר אפייה או נייר כסף (ללא אטימה), ולאחר מכן להסיר.
6. לאחר האפייה, למרוח שוב מתערובת התיבול ולהגיש חם.
נחמה בן עגו משתפת בטיפים ומתכונים ליעילות וקלילות במטבח, ומומחית בכתיבת תפריטים מותאמים אישית למשפחות.
מוזמנים לעקוב גם בסטטוס 054-8369184 ובאינסטגרם Nechama.benagou
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות
מאפשרים לכם לקבל