נחמה בן עגו | יום ט"ו אלול ה׳תשפ״ה 08.09.2025

פריכות מבחוץ, רכות מבפנים: כך תכינו מניפות תפו"א מרשימות

מניפות תפוחי אדמה - פריכות מבחוץ, רכות מבפנים; פשוטות להכנה, מרשימות בהגשה, ותמיד זוכות למחמאות | מתכון מיוחד לגולשי COL מאת נחמה בן עגו
פריכות מבחוץ, רכות מבפנים: כך תכינו מניפות תפו
תפוחי האדמה
מצרכים:
8–10 תפוחי אדמה
4 שיני שום
שליש צרור פטרוזיליה
שליש כוס שמן זית
מלח
מעט כורכום
 
אופן הכנה:
1. לקצוץ את הפטרוזיליה יחד עם השום (אפשר במעבד מזון), להוסיף חצי כפית מלח, מעט כורכום ואת שמן הזית – ולערבב לתערובת מתובלת.
2. לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות דקות, לא עד הסוף (כדי שיישארו מחוברים בבסיסם).
3. לרפד תבנית בנייר אפייה ולהניח עליה את תפוחי האדמה.
4. למרוח את התערובת המתובלת בין הפרוסות ומעל תפוחי האדמה.
5. להכניס לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות לכשעה.
בחצי השעה הראשונה ניתן להניח מעל חתיכת נייר אפייה או נייר כסף (ללא אטימה), ולאחר מכן להסיר.
6. לאחר האפייה, למרוח שוב מתערובת התיבול ולהגיש חם.
 
נחמה בן עגו משתפת בטיפים ומתכונים ליעילות וקלילות במטבח, ומומחית בכתיבת תפריטים מותאמים אישית למשפחות.
מוזמנים לעקוב גם בסטטוס 054-8369184 ובאינסטגרם Nechama.benagou
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.