נחמה בן עגו | יום כ"ז אב ה׳תשפ״ה 21.08.2025

ירים לכם את כל הארוחה: כך תכינו סטייק טונה ברוטב חרדלי

ב-10 פעולות קלילות: כך תכינו דגי טונה ברוטב חרדלי עסיסי שירים ויגוון לכם את הארוחה, במתכון ביתי מושלם וקל לביצוע | שלב אחר שלב. מאת נחמה בן עגו
ירים לכם את כל הארוחה: כך תכינו סטייק טונה ברוטב חרדלי
הסטייק והחרדל
מצרכים:
6–8 סטייקים של דג טונה
150 גרם חרדל דיז’ון חלק
150 גרם חרדל דיז’ון עם גרגרים
5 שיני שום
כחצי כוס חומץ/לימון סחוט
מלח, כורכום, פלפל שחור
2 כפות צלפים וצרור כוסברה קצוצה - לשדרוג
סוטאז’ רחב שיאפשר את הנחת הדגים זה לצד זה
 
אופן ההכנה:
1. להשרות את דגי הטונה בחומץ או מיץ לימון במשך כחצי שעה לפחות.
2. לשטוף, לייבש, ולצרוב במחבת עם מעט שמן כחצי דקה מכל צד - להשאיר את מרכז הדג מעט נא.
3. להסיר מהדג את העור.
4. בסוטאז’ רחב, לחמם מעט שמן ולהוסיף שיני שום פרוסות. לטגן קלות.
5. להוסיף כ-3 קורט מלח, רבע כפית כורכום ופלפל שחור לפי הטעם, ולתת לתבלינים להתחמם קלות בשמן.
6. להוסיף את שני סוגי החרדל, לערבב על אש נמוכה ולתת לטעמים להתמזג כדקה. 
7. להוסיף כחצי ליטר מים, לערבב עד שהחרדל נמס לחלוטין.
8. להוסיף צלפים וכוסברה קצוצה, להביא לרתיחה ומיד להנמיך את האש ולבשל עוד כשבע דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט (לא יותר מידי כדי שהרוטב לא יתפרק).
10. להכניס את הדגים לתוך הרוטב ולבשל על אש נמוכה רק כ-5 דקות (כדי למנוע ייבוש וצמיגיות בדג).
 
הערות:
אם מכינים את המנה להנחה על הפלטה: להמתין שהרוטב יתקרר, להכניס את הדגים, ולפני ההנחה על הפלטה להביא לרתיחה קצרה ולהניח מיד.
 
נחמה בן עגו משתפת בטיפים ליעילות וקלילות במטבח ומומחית בכתיבת תפריטים מותאמים אישית למשפחות.
מוזמנים לעקוב גם בסטטוס 054-8369184 ובאינסטגרם Nechama.benagou
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.