סיום הש"ס משולב עם מסיבת סיום לת' שיעור ג' בתות"ל אלעד

נראה שמעמד תורני וייחודי כזה טרם נראה בעולם הישיבות מאז התייסדות ישיבת ''תומכי תמימים'' בליובאוויטש שבליובאוויטש.
שלושה אירועים תורניים מיוחדים במינם התקיימו בערב אחד בהיכל הישיבה תחת הכותרת המגלה טפח ומכסה טפחיים: "שישו ושמחו בשמחת התורה''.
פותחין בדבר מלכות, מאן מלכי רבנן. הת' הנעלה דובער זקלס שי' נקרא אל הבמה לקול תשואות ההמון, לסיים את כל הש''ס כולו ממס' ברכות ועד מס' נידה, בזכות השקעתו האין סופית לילות כימים כפשוטו, כאשר בכל רגע פנוי ניתן הי' לפגוש אותו עם גמ' לומד עוד דף ועוד דף.
דובער שי', תיבל בדבריו דברי הרבי בשיחות קדושות על סיום מסכת זו: תנא דבי אליהו כל השונה הלכות בכל יום וכו'... וביאר בטוב טעם את המעלה של שונה הלכות דווקא.
הסיום הועבר בהמשך גם בשידור חי בערוץ 14 בשידור חי עפ''י בקשתם, וגרם לקידוש שם שמים וקידוש שם חב''ד עצום.
בד בבד, כבר שנה שלישית ברצף שתלמידי התמימים לומדים בע''פ מסכת שלמה הנלמדת בישיבה לעיון, כאשר לפני שנתיים התחיל המבצע של ''גאנץ גיטין בע''פ'', אשתקד נבחנו על ''גאנץ בבא בתרא בע''פ'', והשנה ''גאנץ כתובות בע''פ", לא פלא איפוא, שראש הישיבה כבר הזדרז להכריז באותו לילה על מבצע של ''גאנץ בבא קמא בע''פ'' לשנה''ל ה'תשפ''ו הבעל''ט אי"ה.
וכמובן החגיגה המסורתית של חלוקת תעודות הוקרה והערכה למסיימי שיעור ג', שהתקבלו במיטב הישיבות גדולות בארץ, ועדיין מופעלים עליהם לחצים מישיבות גדולות מסויימות שיצטרפו לשורותיהם.
המעמד התקיים בהשתתפות צוות הישיבה, תלמידי התמימים, הורי המסיימים, אשר נוהל במיומנות ע''י המנחה הוותיק, משגיח הישיבה הרב ז''ד הלפרין שי', שהסביר בצורה מופלאה עפ''י תורתו של הרבי המושג של ''חסידים אינם נפרדים''.
המרא דאתרא וחבר בי''ד רבני חב''ד הגאון הרב שניאור זלמן ירוסלבסקי שי', הביע התפעלותו הרבה מההשקעה הרוחנית האין סופית בתלמידי התמימים, וההשקעה הגשמית בהרחבת הבניין לטובת ולנוחיות התמימים, ואיחל שכל המניעות ועיכובים ייעלמו, ונוכל להתפתח לאורך ולרוחב בס''ד.
המשא המרכזי נשא ראש הישיבה הגאון הרב אברהם אשר בלינוב שי', שדיבר בכאב על הדברים הידועים של הרבי המבוססים על מאמר חז''ל: שכל מי שלא נבנה בית המקדש בימיו וכו', ואיך שהרבי תבע מאיתנו ''קער א וועלט היינט'' - להפוך העולמות בכדי להביא את משיח צדקינו.
ראש הישיבה קישר את דבריו עם העובדה שביהמ''ק נחרב בגלל שנאת חינם, הדגיש שצו השעה הוא להוסיף באהבת ישראל, והסביר בטוב טעם את סוגיית הגמ' בשבת ל''א בההוא גר שבא לבית שמאי להתגייר על מנת שתלמדני את כל התורה כולה על רגל אחת וכו', ואח''כ בא אצל בית הלל וגייר אותו באמרו שכל התורה כולה היא ואהבת לרעך כמוך ואידך פירושא הוא.
את דבריו סיים באיחולי הצלחה רבה לשיעור המיוחד שממשיך בעזהי"ת לישיבות הגדולות המובחרות בארץ.
לאחר מנהג ה''גראמען'' הנערכים ונאמרים בטוב טעם על ידי תלמידי ש''ב, ומסכמות בתמציתיות קולעת את שלוש שנות הלימודים ופעילות של תלמידי ש''ג בישיבה, נגשו התמימים אל הבמה לקבל את התעודות המהודרות, המתמצתות בתוכן את המסכתות שנלמדו בישיבה, מאמרי דא''ח וריבוי השיחות ופרקי תניא בע''פ ועוד...
צפו:
אכן, מה נהדר היה המחזה של הבחורים שנפרדים איש מרעהו, ושל ההורים שנכנסים אחד אחר השני להודות להנהלת הישיבה על שלוש שנים מוצלחות ומופלאות, בתקווה שבישיבה גדולה ימשיכו להתפתח ולגרום נחת רוח לרבי נשי''ד.
וכמובן שכל זה התאפשר בזכות הצוות הרוחני המיוחד, והצוות הגשמי המעולה, ובזכות התלמידים השלוחים: הת' גופין שמוליק, הת' ברלה זילברשטרום, הת' נתנאל ליאוצי, הת' ארי ולנר, הת' אפרים וולף, הת' יוסי טייכטל.
הריקודים בזאל ובחצר הישיבה נמשכו אל תוך הלילה עם הניגונים, טייערע ברידער מיר וועלין זיך ווייטער זעה'ן... כי בשמחה תצאו ועוד.
