צבי סופר | יום י"ז תמוז ה׳תשפ״ה 13.07.2025

הממשלה לבג"ץ: "היועמ"שית קרעה את החבל – מצב אבסורדי"

בתגובה חריפה שהגישה הבוקר לבג"ץ, מבקשת הממשלה לדחות על הסף את העתירות נגד הליך ההדחה של היועצת המשפטית לממשלה, בטענה להתנהלות פסולה וניגוד עניינים חמור מצידה
הממשלה לבג
צילום: דוברות הרשות השופטת


הממשלה הגישה הבוקר (ראשון) את תגובתה הרשמית לעתירות שהוגשו לבג"ץ נגד ההליך שהיא מקיימת להדחת היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה. את התגובה הגישו שר המשפטים יריב לוין ויו"ר ועדת השרים לעניין החלפת היועצת המשפטית, השר עמיחי שיקלי, בשם ממשלת ישראל.

במסמך חריף שהועבר לבית המשפט, מבהירה הממשלה כי אינה מוכנה עוד להשלים עם "מצב אבסורדי", כלשונה, שבו היועצת "משתמשת במשאבי המדינה לצרכיה האישיים ומכפיפה את השירות המשפטי הציבורי לרצונה האישי".

"זה זמן רב שממשלת ישראל אינה זוכה להליך הוגן בתיקים שבהם קיימת מחלוקת בינה לבין היועצת המשפטית שלה", נכתב. הממשלה אף תקפה את ההליכים בבג"ץ עצמם וטענה כי "אין להעלות על הדעת שבית המשפט יטה אוזן לניסיון לכפות עליה את המשך המצב הקיים, ממניעים פרוצדוראליים חסרי בסיס חוקי".

לפי תשובת המדינה, היועצת עצמה נמצאת במצב של ניגוד עניינים מובהק: היא נוגעת ישירות בעתירות המונחות לפתחו של בג"ץ, אך במקביל מונעת ייצוג משפטי מהממשלה, תוך שהיא מורה לפרקליטים להגיש עמדות שמשקפות את דעתה האישית בלבד. "זהו עולם הפוך", נכתב. "השירות המשפטי הציבורי איננו רכושה הפרטי של היועצת, והוא נועד בראש ובראשונה לייצג את הממשלה".

עוד צוין כי "היועצת דורשת מהממשלה להימנע מניגוד עניינים רחוק וספקולטיבי, בעוד שהיא עצמה ניצבת בפני בית המשפט עם ניגוד עניינים בוטה". בכך, לטענת הממשלה, היא מפעילה סטנדרט כפול פסול.

הממשלה מדגישה כי הליך ההדחה מתקיים כדין, והשימוע שנקבע ליועצת נערך תוך הקפדה על זכויותיה. אף על פי כן, נמסר כי ההחלטה לקיים שימוע היא "הרבה מעבר לנדרש", שכן בהרב-מיארה סירבה במשך חודשים להגיב למסמכים שהועברו אליה ואף לא התייצבה לישיבת הממשלה שבה נדונו הטענות נגדה.

לסיום צירפה הממשלה לתגובתה שני מסמכים מפורטים, המפרטים את נימוקי ההדחה ואת ניסיונותיה החוזרים להגיע להבנות עם היועצת – ניסיונות שלדבריה נכשלו והובילו ל"נזק עצום לניהול ענייני המדינה ולציבור כולו".

הממשלה מבקשת אפוא מבג"ץ לדחות את כל העתירות וצווי הביניים שהוגשו בעניין זה "על הסף", ומדגישה כי לא ייתכן להכתיב לה להמשיך לעבוד עם גורם משפטי שלדבריה פועל ממניעים פוליטיים ואיבד לחלוטין את אמונה בו.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.